Po daugiau nei 100 metų JAV banknotą vėl papuoš moteris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Charger 2016-04-24 05:00
Man tai nei silta nei salta del to ;/, bet zinau labai daug nepatenkintu zmoniu del sio sprendimo, kalbu apie savo pazystamus. Jei jau pas mane tai negerai, nors Virginia vienas is liberalesniu valstiju, tai as jau isivaizduoju kaip i tai reguoja pietines valstijos, tokios kaip teksasas, misisipe, luiziana... Esme, kad zmones pyksta, kad ant visu nominalu yra prezidentu atvaizdai ... o dabar bando keisti i asmenis kurie mazdaug yra nusipelne ... wtv .. Vis vien mano megstamiausia kupiuras buvo yra ir bus "dvejetukas" Vis del to kartais laikinai man tenka pagyvent jo gimtajame mieste. P.S Audrius beveik visi tavo komentarai yra buki, nu susiprask tu pagaliau. Zmones jam paaiskina o jis vis tiek savo ... cmon ?
Kitesabove 2016-04-24 16:50
Puiku, kad pasirinko šią moterį. Rasizmas dar toli gražu nesibaigė JAV. Dabar išeina tėvų sūnus į lauką pažaisti ir galbūt tai paskutinė diena, kai jį matys. Išvis policija ten turi per daug teisių, šaudo bet ką, ką nori. "legalus" linčas klęsti.
Sebastianas 2016-04-24 17:19
Vienetinius izoliuotus atvejus paimate paprasčiausiai. Nesiveliant į per ilgas diskusijas policija negali lyg niekur nieko nušaut žmogaus (taip, izoliuotų atvejų yra ir su jais reikia kovoti, kad tai nepasikartotų. Bet tokių atvejų būna visur). Taip, kiekvienoje valstijoje egzistuoja tam tikri policijos elgesio kodeksai, tačiau tam tikri bendri dalykai egzistuoja visur: policija persekioja nusikaltėlį, kuris yra ginkluotas. Policija perspėja jį (dažniausiai trys kartai). Ginkluotas nusikaltėlis neklauso. Policija šauna, kad jį nukenksmintų (neužmuštų). Jeigu nusikaltėlis neginkluotas, tai dažniausiai naudojami koviniai veiksmai arba tazeriai. Beje, tas juodukas kurį nušovė (Fergiusone) buvo ne kartą turėjęs nemalonumų su policija ir nešėsi peilį. Ar buvo panaudota perteklinė jėga (excessive force)? Beabejo. Tačiau ir auka nebuvo šventoji.
audriusn 2016-04-25 09:09
koks dar rasizmas? pagal liberastus, toks dalykas kaip rase neegzistuoja, is kum tam rasizmui atsirast. beje, ko libestai tyli apie rasizma baltuju atzvilgiu? ka kvaiselis Audrius pasakytu kai jo nepriimtu i darba, pasakytu, kad pupyte olialia vietoj jo dirbs, px, kad nieko nesugeba, nes vietos vyrams pasibaige ir daugiau priimti ni ni.
Audrius 2016-04-25 09:41
zmones, is kur pas jus tiek pykcio? atsipalaiduokit, daugiau seksu uzsiiminekit ar kazka... @audriusn Nebijau, kad kada gyvenime busiu nukonkuruotas o lialia pupytes ar, juodaodes or what ever. Ne toki darba dirbu, kad bijociau. Visiems to bijantiems macho konservatoriams-siulau kelt kvalifikacija. Visi skundai apie rasizma baltuju atsvilgiu arba kara pries vyrus man skamba kaip apsoliutaus looserio gyvenancio pas mama verkimai.
audriusn 2016-04-25 10:29
o kas sake, kad tau reikes ju darba dirbt, jas vietoj taves pasodins, nes kvotos, kitaip negalima, o tu jau vietoj ju galesi bandyt. dar vienas perlas liberastizmo http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -2020.html tai sakai, kad rasistai buna tik baltieji, po nigru getus pasivaksciok, pamatysi kokie nerasistai ten, snaigiuk.
immortallt 2016-04-25 10:32
Žmogau, ką tau ir sako, kvalifikacijos kėlimas gali tapti beprasmiu, jei įvedamos kvotos ir kvalifikacija tampa antraeiliu dalyku, o tai kas tarp kojų tampa svarbiausias kriterijus.
Audrius 2016-04-25 10:41
Aciu, uz rupesti, bet del savo darbo visada buvau esu ir busiu ramus, patikek. Kas del bbc, tai nesu ju fanas (toli grazu), bet ideja man makes sense. Visu pirma, tai yra valstybinis transliuotojas islaikomas (didele dalimi) is mokesciu moketoju pinigu. Visi, isskaitant ir jusu taip nemegstamas mazumas, vienodai moka mokescius, todel normalu, kad visi vienodai turi buti reprezentuojami-tam ir ives kvotas. Ir tas ypac svarbu, kai kalba eina apie programu sudaryma, kuris turi atspindeti visa sali, jos ivairove ir skirtingus interesus, o ne tik baltus, 50+ diedus. Visiems, taip bijantiems feminisciu, seksualiniu mazumu ir kitu rasiu, siulau ziureti rusijos kanalus-ten tokio "nesamoniu" nera-viskas tvarkinga ir pagrysta "tradicinemis" vertybemis. Ir bendrai visa salis yra tvarkinga! Taip sakant-vyrai, tai tikri vyrai, o moterys-tikros moterys. Jokiu "kvailu" kvotu, jokio BS.
Audrius 2016-04-25 10:51
Suprantu, ner cia ko nesuprast. O tu (ir kiti) supranti, kad jei sako, kad n% darbuotoju turi buti tam tikros rases/lyties/seksualiniu paziuru etc, tai NEREISKIA, kad 100% darbo vietu turi buti uzpildyta juodaodemis lesbiietemis feministemis?! Is visu cia taip verkenciu vyruku, atrodo, kad kalba eina apie 100% draudima idarbint baltus vyrus. Taip nera ir niekada nebus, nebijokit. (B**t, is kur tiek netikrumo ir baimiu pas jus gyvenime???) Nuvarykit i kokia Danija, pamatysit, kad nieks ten gyvenimu nesiskundzia-ir vyrai ir moterys yra labai laimingi (pagal apklausas-laimingiausi pasaulyje). Visi susirandanda gerai apmokamus darbus nors yra kvotos. Zodziu, nebijokit, nesugrius dangus, viskas bus okay.
immortallt 2016-04-25 11:30
Audriau, įsivaizduok situaciją, įmonės valdyboje šiuo metu yra 5 asmenys ir visi deja vyrai, reikia dar 2. Ateina keli geri kandidatai vyrai ir dvi moterys, kurios turi vos metų vadovavimo patirtį. Sodins moteris, nes jos neturi kiaušų tarp kojų, bet nesvarbu, kad neturi patirties. Čia yra nesąžininga konkurencija ir nebandyk kitaip paišyti. Dangus nesugrius, bet nelygybė bus į kitą pusę.
Audrius 2016-04-25 11:45
Situo konkreciu atveju-taip, du vyrai kandidatai butu nuskriausti. Tik realiam pasaulyje tokie pakeitimai per nakti nedaromi. Yra pereinamieji laikotarpiai. PLIUS, kad tavo kandidatura butu bent svarstoma i valdybos nario pozicija, reik turet auksciausia kvalifikacija. Tas pats, beje, liecia ir visas kitas kvalifikuotas pozicijas, kur lytis, orientacija ar rase, butu tik vienas is kokiu 50 kriteriju. Ir dar, labai daznai, neatsiradus reikiamam kandidatui, kvalifkuota pozicija daznai lieka laisva tol kol atsiranda tinkamas zmogus, o ne uzpildoma pirmu pasitaikiusiu kandidatu. Normaliose kompanijose, dazniausiai i valdyba bus skiriamas vienas/a is jau esamu imones vadovu, tad bijoti, kad o lialia pupytes be konkurso uzims kokio Staskeviciaus vieta-nereikia. Visi sita emocinga diskusija yra apie "dangus griuna" problema.
immortallt 2016-04-25 11:53
Audrius, kad šiaurinėse šalyse jau yra toks reikalavimas, kad valdyboje būtų berods bent 30% moterų. Nesvarbu, yra tinkamų kandidatų ar ne. Taigi, pats sakai, vieno tipo diskriminaciją pakeisti kito tipo diskriminacija yra normalu. O tai kaip dėl darbininko klasės lygio darbų, pvz mokytojų, siuvėjų, šaltkalvių ir suvirintojų, irgi kvotas įvedinėti?
Audrius 2016-04-25 12:17
kiek as zinau (daug tuo nesidomejau), tai kvotos yra taikomos tik tam tikroms pozicijoms, t.y. ten kur priimti sprendimai turi didziausia itaka visuomenei ir kompanijai. Bet gal ir klystu..bet kuriuo atveju, esmes tas nekeicia. Kas del "nekvalifikuotu" paskyrimu, kad tik "uzkimst" esamas kvotas-tokie atvejai teoriskai imanomi, bet ziurint i tu paciu skandinavu kompanijas, nesimato, kad jos nuo to kentetu. Sakyciau atvirksciai-tai pats konkurencingiausias, inovatyviausiais ir geriausia gyvenimo kokybe turintis regionas pasaulyje. Beje, butu idomu pasidomet, kokia situacija visuose tech gigantuose. Nenustebciau jei koks google irgi turi kvotu sistema moterims (ar kazka panasaus), nes studija po studijos rodo, kad komanda su didele ivairove laimi pries mono kulturines grupes. Zodziu, uzuot kalbeje "kas butu jeigu butu"-geriau kalbam konkreciais pavyzdziais, nes kol kas visi neigimi siaubai-tera teoriniai pamastymai, ant zemes situacija kitokia.
audriusn 2016-04-25 12:48
ka tech gigantuose? jau merikej atsirado padugniu kurie rekia, kad tos kontoros "per daug baltos". uzims tavo vieta transas nigra ir net pasiskust negalesi, nes neliberastiska. o jei dar pesiosies uz rasizma pasodins.
immortallt 2016-04-25 12:53
Norvegija konkurencijoje yra nulis. Visiškai nekonkurencingi, tik tiek, kad turi naftos ir idealias sąlygas žuvininkyste, elektrai imliai industrijai, dėl krūvos hidroelektrinių. Švedija ir Suomija kiek kiti dalykai, bet ten ir feminizmo daug mažiau. Kas dėl ne tokių patrauklių darbų, tai ten nebus jokių kvotų. Tik į vadovaujančius postus kažkodėl kvotos. Asmeniškai neturiu nieko prieš moteris, pats atsakingas vadovei, o jinai atsakinga kitai vadovei ir man viskas tinka, bėda diskriminaciniame reikalavime, kuris diskriminuoja pagal lytį. Dabar įdėk skelbimą, kad ieškai siuvėjos, gausi baudą, nes gal vyrai nori irgi dirbti. Bet tada užklausi biržoje, kiek yra vyrų ieškančių siuvėjo darbo - lygiai nė vieno.
GM 2016-04-25 13:05
Labai arti lygybės (tikros, ne primestinės) jau ir taip esame. Negalima įvedinėti kvotų, kurios pačios savaime jau yra diskriminacinės, kad įveiktume diskriminaciją. Vienintelis faktorius renkantis darbuotoją turi būti jo kvalifikacija.
- 2016-04-26 09:46
Kvotos diskriminacinis dalykas, bet kartais būtinas. „Bobų nepriimt į doktorantūrą, aš su jom susitart negaliu, erzina“ - profesorius iš VU. 24h gi neįrašinėji su kamera, gad sugautum tokius atvejus. Tas pats profesorius surenka tokią pačią komandą, kuri net į vedėjus moterų nepriima. Tu to neįrodysi. Pamiršk, kad surinksi įrodymus. Šitai gali pramušti tik tada ir tik tada, kai padalinyje yra aukštų postų, skirtų moterims. Arba būtinai turi įstoti 30% moterų. Ar dar koks reikalavimas.
immortallt 2016-04-26 09:52
-, tai tu siūlai ne problemas spręsti, o jas slapstyti?
- 2016-04-26 09:56
Pasiūlyk, kaip įstoti moteriai į VU doktorantūrą, kai priėmime yra šis profesorius? Jis užtikrina, kad net šešetukininkai bernai turėtų šūdstraipsnių, o pas jį moksline veikla gali užsiimti aišku, ir moteris, bet ji neturės straipsnių, nes bus pasistengta. Pasiūlyk, kaip tai panaikinti, ir aš VU pakelsiu iki TOP šimto pasaulyje, nes atsiras galimybė išmėtyti dundukus, kurie nedaro mokslo, tik įsisavina LMT lėšas.
Audrius 2016-04-26 11:30
nevarg, nieko tu immortallt neirodysi. Turi savo ideologija ir, kaip kekvienas gyliai tikintis, viskam visada ras pasiteisinima, kad tik betkokia kaina pateisint savo religija. Faktai, irodymai ir kitos nesamones tokiu individu nejaudina. Eik kada pas kunigeli ir pasikalbek apie dievo begaline meile ir vaiku liaukemija, smegenu vezius, vergove, visokius genocidus ir t.t. nu realiai apie ka tik nori. Kunigeliui, dievulis visvien bus labai mus visus mylintis ir kupinas silumos.. Tai kas liecia socialinias ir ypac ekonomines temas, su immortallt-panasiai. Kiek esu mates is patirties, tai vienintelis budas giliai religinga priversti susimastyt-yra paciam asmeniskai susidurti su problemomis, kurias jie taip neigia. Nu pvz, geju nekentejes suzino, kad jo sunelis gejus ar kazkas tokio..Taip sakant sekme negarantuota, bet viltis galima. Kas konkreciai del "nesamos" diskriminacijos" pries moteris, tai pvz jei viena diena immortallt zmona/dukra/drauge/etc bus nepriimta i darba, phd, nepaaukstinta, maziau sumoketa ar dar kitaip diskriminuota kaip moteris, ir immortallt nieko del to negales padaryt, tai GAL ka ir supras..Bet cia didelis gal..