Mokslininkus apstulbino neįtikėtinas skruzdžių vergių elgesys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2016-04-25 12:06
Labai įdomu. Man keisčiausia kaip joms užtenka "smegenų", kad įvykdyti tokius sudėtingus veiksmus, kaip kiaušinių grobimas. Dėl "sukilimo" daug maž aišku pagal kvapą ar panašiai.
SaMaras 2016-04-25 13:34
Na viskas čia labai surašyta per žmogiškąją prizmę (vergovė ir kt) bet galbūt vogimas "buvo sugalvotas" kariaujant dviem tos pačios rūšies kolonijų, ir išpjovus individus "lojalius" kitai motinėlei kiaušinėliai išauginti savame lizde padidina tos šeimos individų kiekį. Kas dėl vergovės tai praktiškai visi vergai išskyrus motinėlę, nes nei vienas individas neturi galimybės daugintis (sorri nežinau kaip pas skruzdes, ar taip pat kaip pas bites su tranais ar kaip). Tai galbūt šis įprotis atsisuko prieš skruzdes, nes jos visgi ne tokios protingos ir prisigrobia svetimos rūšies kiaušinių, o išsiritę iš kiaušinių skruzdės "kalba kita feromonų kalba" ir gaunasi kaip trojos arklys viduje..
vanduo4 2016-04-25 22:22
Tokiu principu dabar vystosi Pasaulinė politika tiek propagandos lygmenyje, tiek ekonomikos - hibridinis karas (vergai ir žalieji žmogeliukai).