Grandioziniai Maskvos užmojai – skiria milijonus debesų išvaikymui  (1)

Darbo liaudies didybę lengvai ištirpdo lietus, o šviesus dangus virš Maskvos gegužės pirmąją svarbesnis už šviesią ateitį. Matyt, tokia logika vadovavosi Rusijos sostinės valdžia, skyrusi 85 mln. rublių tos dienos debesims virš miesto išvaikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kontrakto suma nurodoma oficialioje valstybinių užsakymų svetainėje. Taigi, chemtreilų entuziastų reveransai Rusijai atrodo šiek tiek nepagrįsti – juk būtent virš Maskvos didžiulio žmonių susibūrimo dieną lėktuvai barstys įtartinus miltelius.

Kitaip negu tvirtina kai kurie „specialistai“, realybėje oro valdymas iš lėktuvų vyksta be acto garinimo. Debesys išvaikomi barstant anglies dioksido granules, skystą azotą ir specialų cementą.

Beje, tai pirmas kartas, kai Rusijos sostinė apsisprendė vaikyti debesis būtent gegužės pirmąją – vaikydavo juos Pergalės dieną (gegužės 9 d.), Rusijos dieną (gegužės 12 d.) ir Maskvos miesto įkūrimo dieną (pirmąjį rugsėjo šeštadienį). Lenta.ru rašo, kad šiais metais toks sprendimas priimtas, nes Darbo žmonių šventė sutampa su stačiatikių Velykomis.

Praėjusiais metais kankinama užsitęsusios krizės Rusijos valdžia debesims vaikyti virš sostinės skyrė 430 mln. rublių. Matyt, tai daroma vykdant kažkokį ekonomikos gelbėjimo planą – juk 2013 ir 2014 m. tam skyrė gerokai mažiau pinigų, apie 180 mln. rublių.

Tiksliau į klausimą, kaip miltelių barstymas virš švenčiančios liaudies padeda geriau gyventi šaliai, gal galėtų atsakyti tie patys acto garintojai. Tačiau mums bent jau aišku, kodėl pasaulio lyderiai taip vengia vykti į Pergalės paradus – kam norisi būti granuliuotiems oro taršos dujomis su cementu ir skystu azotu?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(32)
(8)
(24)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: