Tiesos akimirka: kiek iš viso žmonių tilptų Žemėje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-04-27 13:04
1) Yra kuriamas žemės ūkis kai maistas auginamas ne žemėje, o daugiaaukščiuose pastatuose po LED apšvietimu. Todėl maisto pagaminimas iš vieno ha greitai padidės ir auginimui neturės įtakos oro sąlygos. Nes viskas bus auginama visiškoje kontrolėje. 2) Kuo dabar skundžiasi visas išsivystęs vakarų pasaulis? Ogi gyventojų senėjimų. Ką tai reiškia? Kad gyvenimo trukmė ilgėja ir gimstamumas mažėja. Tai iš kur tiek daug žmonių, jei gimstamumas vakaruose mažėja? 3) Kodėl išsivystęs pasaulis turėtu galvoti apie besivystančių šalių gerovę, jei joms pačioms tai nerūpi? Kodėl dėl jų turėtume aukotis? 4) Jei nebūtu humanitarų, tai nebūtu ir problemų su didelių žmonių kiekių ir badų. Nes tik dėl jų pastangų Afrikoje yra trigubai daugiau žmonių nei realiai ten gali išgyventi. Dėl ko jiems reikia vis daugiau humanitarinės pagalbos. Dėl kurios jų dar daugiau atsiranda ir problema tik padidėja. 5) Kiek žinau, Kinija humanitarinės pagalbos neprašo. Tad nėra ko vakarams sukti galvos dėl jų populiacijos (kuri sudaro dideli procentą visu žmonių).
Vytautas__ 2016-04-27 14:30
Na galima ir taip 1) Kuriamas - taip, ar pasiteisins ir ar bus ekonomiška - dar anksti atsakyti. 2) Na daugiausiai žmonių besivystančiose šalyse, ir ten jų tik daugėja. 3) Nes jeigu negalvosi apie besivystančias šalis jų gyventojai ateis pas tave ir prasidės alaku akbar... O kulkosvaidžio ant kiekvieno šalies sienos metro nepastatysi... Kad ir kaip dėl to gaila būtų. 4) Tai ne tik humanitarų nuopelnas. Įvairios kompanijos veikia trečiojo pasaulio šalyse ir gauna iš tos veiklos didelį pelną. Normalu kad ir jos suinteresuotos didesniu "vergų" skaičiumi. 5) Prašo ir Kinija ir Indija ir visas juodasis žemynas. Nėra šalies kurioje vienokiu ar kitokiu būdu neveiktų humanitarinės organizacijos net ir mūsų pirmojo pasaulio šalyje Lietuvėlėje humanitarinės organizacijos padeda daugeliui įvairaus plauko žmogeliukų. Kiekis žmonių, kurį gali palaikyti mūsų planeta yra labai smagi tema diskusijai.
Shinigami 2016-04-27 16:16
Jei nebus humanitarų... Besivystančių šalių piliečiai gali turėti tik automatus, išsivysčiusių šalių piliečiai turi masinio naikinimo ginklus. Tad jei ne humanitarai tai reikalui prispyrus (kai jie ateis su automatais) tai mes pas juos nueisime su masinio naikinimo ginklais ir jų kieki sumažinsim tiek kad nei jiems problemų nebus (dėl per didelio žmonių kiekio), nei mums dėl jų. Tad čia ne problema, jei tik nebūtu humanitarų. 4) Didelės kompanijos humanitarinės pagalbos neteikia. Jos gali buti suinteresuotos, kad humanitarai teiktu humanitarine pagalba, bet jos nėra suinteresuotos pačios ją teikti. Nes tai per daug brangus "malonumas". 5) Nėra šalies kurioje neveiktu humanitarinė pagalba, bet tai nereiškia, kad jį ten turi ir privalo veikti. Ir dažniausiai humanitarai ateina neklausę kaip ir rusai.
Aquarius 2016-04-27 18:25
Jei neprisitaikysime prie kintančių salygų bus prastai, tačiau verta išlaikyti optimizmą, kada kalbama apie pokyčius. Manau, kad svarbu jei žmonės apie tai mąsto ir diskutuoja, vadinasi pradžia link tvaresnės ekonomikos ir pasaulėžiūros yra padaryta. Nauja karta auganti kartu su besikeičiančiu klimatu ir gyvenimo kokybe sugebės į problemas pažvelgti nauju kampu ir jas išspręsti naujais mąstymo būdais ir technologiniais sprendimais. Mane asmeniškai ateitis džiugina (jei negalvoju apie valstybių politinius santykius), kadangi žmonių moralė bunda, o su ja bunda ir naujas požiūris į mus supantį pasaulį. Konstuktyvesnis, tvaresnis, sveikesnis ir laimingesnis... P.S. viskam koją kiša politika, valdžios troškimas ir pasenusios normos. Tik jaunatviškas entuziazmas gali viską išspręsti.
Creatium 2016-04-27 18:30
Įdomu kaip jūs įsivaizduojat tą humanitarinę pagalbą. Manot, kad kas nors mėto maisto paketus iš dangaus? Humanitarinė pagalba Afrikoje jau padėjo pasiekti didelių rezultatų. Švietimo situacija tame žemyne pasikeitė kardinaliai, nors vis dar išliko ne itin gera. O švietimas - pagrindinė priemonė kontroliuoti gimstamumui. Antra priemonė - stipri ekonomika. Bet kai bus pirmoji, netrukus pradės rastis ir antroji.