Ypač liūdną tendenciją atskleidęs žemėlapis: Lietuva - tikras sukčių kraštas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2016-05-04 14:48
Nieko naujo. Būdavo paskaitų, kur 90+%(studentų) viską copy pastindavo, koliai ir egzai nuo šperų. Laabai daug nuo dėstytojų priklausydavo fizikai ir matematikai atsimenu griežčiausiai prižiūrėdavo, o kitiems būdavo daug maž px ką tu ten darai. Geriausiai kai dėstytojas dar laikraštį prieš kolį prieš nosį išsitraukdavo, kad parodyti jog tikrai jam lygiai px ir kad bet kokie žiopliai(nemokantis nusirašinėti) ramiai galėtų nuo šperos pilti
Robkinas 2016-05-04 15:40
Sutinku. Pas mus buvo lygiai tas pats, daugmaž tie dalykai, kurie mažiau kreditų turėdavo, būdavo galima lengviau nusirašyti. Mane juokindavo tie veikėjai, kur plušėdavo vakarais prieš kolį ar egzą šperas gamindami, vietoj to, kad kažką realaus išmoktų ir savo galva naudodamiesi specialybės žinias įsigilintų. Nu ždž... Neužmiršiu vieno dėstytojo, kuris per kolius leisdavo naudotis vadovėliais. Vienintelė sąlyga - turi į klausimus atsakyti taip, kad įtikintum dėstytoją, jog tu supranti, ką rašai. Kitu atveju eidavo šaibos visiems už tokius kolius, nes copy/paste parodo, kad esi dundukas ir tinginys. Dundukas dėl to, kad nemoki mąstyti savo galva, tinginys - nes nesugebi išmokti to, kas užduota.
Rukis 2016-05-04 19:17
Visa problema yra ta, kad būdamas studentu negali pats susidaryti savo studijų programos. Kaip koks šūdas esi įmetamas į grupę tokių pat kaip tu, kurie dar tvirtai nežino ko tiksliai nori iš universiteto/kolegijos ir esi tempiamas be jokio pasirinkimo tuos 3 ar 4 metus. Tuo tarpu vakarų aukštosios mokyklos leidžia pačiam susidaryti studijų tinklelį. Dėl to atsiranda nusivylimas, nusirašinėjimai ir paprastas studentiškas po*uizmas. Lietuvos aukštojo mokslo diplomas yra mažai ko vertas.
cave_dweller 2016-05-04 20:56
Blyn, išrišo...
mch0lic 2016-05-05 05:02
Ne tinklelyje esmė. Pirma, užsienyje į universitetus stoja jau motyvuoti žmonės (po koledžų), tuo tarpu pas mus, visi iš eilės. Į kolegijas niekas net nežiūri nes nelygis, nors iš tikro jos didžiajai daliai būtų kur kas naudingesnės, nei ekonomikos, istorijos ar dar kokios bereikšmės studijos universitete, tuo labiau, kad baigę tokias studijas darbą pagal specialybę randa vienetai. Kitas dalykas, dėstytojai. Kaip žmogus kuriam teko mokytis tiek lietuvoje, tiek užsenyje, aš galiu pasakyt, kad lietuvoje dėstytojai ne tai, kad nemotyvuoja, bet dar ir demotyvuoja. Jau turbūt 10 kartų rašiau, kaip KTU dėstytojas per vieną iš pirmų paskaitų paėmęs iš studento savo tuomet prieš 2 ar 3 metus leistą knygą tėškė į žemė, sakydamas, kad tai jau pasenus knyga, o sudijų programa paremta jo nauja knyga, ir čia tik vienas atvejis iš šimto, o gal ir tūkstančio su kuriais man pačiam teko susidurt...
Rukis 2016-05-05 08:00
Kaip tai ne tinklelyje esmė, jei po pusmečio tokio dalyko su tokiu dėstytoju tiesiog galėtum atsisakyt. O Lietuvoje kolegijoje yra dar baisiau, nei Universitete. Išvis gyvatynas. Turbūt esat girdėję apie tą kuriozą Vilniaus Kolegijoje, kur studentas buvo išmestas iš valstybės finansuojamos vietos, bet naujojoje sutartyje jo parašas buvo padirbtas, tai žmogus tik po metų tai sužinojo, kai atėjo sąskaita 6 tūkstančių litų už nesumokėtas studijas Tai čia prie straipsnio temos galima privest su padirbimais
Hmz 2016-05-05 16:36
Tai vis dėlto ko norėtum atsisakyt - nupušusio dėstytojo ar jo dėstomo dalyko? Studentai ir dabar gali susiorganizuoti ir pareikalauti pakeisti dėstytoją - žinau, kad teisės studentai kažkada buvo sėkmingai tą padarę.
Kitesabove 2016-05-05 21:24
Aš jau tą pastebėjau, kad visi čia avių banda, bet kurioje sferoje nori būti, tikie kaip kiti. Jokio išskirtinumo, jokio kūrybiškumo. Visos laidos nuplagijuotos ir t.t.
shift 2016-05-06 01:21
O kodėl straipsnyje nieko nepaminėta apie tai, kad Suomija žemėlapyje nuspalvinta ta pačia spalva kaip ir Lietuva? Beje, kas nežino tai pasakysiu, kad Suomija turi pažangiausią švietimo sistemą pasaulyje, jų mokinių ir studentų rezultatai dominuoja reitinguose. Taigi, truputį nesusiveda galai, kaip galima būti tokiu "gėdingu" čyteriu ir dar pasaulyje dominuoti pagal įsisavinamas žinias?
immortallt 2016-05-06 12:09
ISM'e tai vyksta nuolat.