Mokslininkai apstulbę: užfiksuotas vorų oralinis seksas (Video) (N-18)  (1)

Buvo nufilmuotas keistas momentas, kai didžiulei Darvino žievinei vorei oralinį seksą atlieka daug mažesnis patinėlis. Tai jau ne pirmas kartas, kai šie gyviai pastebimi užsiimantys keistais poravimosi ritualais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie taip pat žinomi ir dėl partnerių genitalijų žalojimo, ir dėl seksualinio kanibalizmo.

Mokslininkai iš Slovėnijos nustebę stebėjo, kaip vyriškos lyties Darvino žievinis voras atlieka oralinį seksą patelėms. Kai kurie jų tai padarė 100 kartų be pertraukos – jų ištvermė stebina.

Šios rūšies vorės paprastai būna 14 kartų sunkesnės ir 2,3 karto didesnės už vorus. Darvino žievinius vorus (Caerostris darwini) visai neseniai atrado mokslininkas Matja Kuntner. Nors gamtininkai yra matę daug ko, jie stebėdami vorų poravimąsi negalėjo patikėti savo akimis, kai pamatė oralinį seksą.

Jie netgi pastebėjo, kad patinėlis reguliariai išskiria seilių ant patelės genitalijų. Komandą šis faktas taip šokiravo todėl, kad oralinis seksas yra retas reiškinys gyvūnų karalystėje.

„Panašu, kad oralinis lytinis kontaktas yra būdingas šiai rūšiai, nes tai darė visi patinėliai,“ – teigė mokslininkas Matja Gregori.

Žinduoliai – vieni iš nedaugelio, kurie tuo užsiima: yra žinoma, kad tai daro makakos, lemūrai, mažosios šimpanzės, hienos, jaguarai, liūtai, delfinai ir šikšnosparniai. Tačiau skirtumas tas, kad jų patelės atlikdavo aktą patinėliui.

Tačiau tai – ne vienintelis dalykas, dėl kurio Darvino žieviniai vorai yra neįprasti. Pastebėta, jog patinėliai save iškastruoja, nusikąsdami lytinį organą – manoma, kad jie taip daro tam, kad pasidarytų agresyvesni ir geriau kovotų su kitais voragyviais.

Kai kurie patinėliai surišdavo didžiulę patelę gijomis, kad ji jų nesuvalgytų lytinio akto metu. Vis dėlto tokie jų metodai nebuvo labai veiksmingi – mokslininkai stebėjo, kaip ne viena patelė sėkmingai sugaudavo ir surydavo patinėlį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai (1)