Netikėtas požiūris: viskas, ką žinote apie narkomaniją, yra melas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-05-16 18:54
Pažįstamas buvo pas psichologę dėl žolės (jo tikslas buvo išsiaiškinti "ar gerai, kad rūko"), tai apie pačią žolią praktiškai ir nekalbėjo. Psichologė daugiau gilinosi į jo "vienatvę/nevienatvę" ir į jo vaikystę. Matomai šis ryšys tarp narkomanijos ir integracijos į socialinį gyvenimą psichologams jau seniai žinomas. Paauglystėj buvau kuriam laikui "pailsėt" Tai tuo metu nelabai supratau kodėl mano asmeninė savijauta yra kiek kitokia. Na maniau dėl streso... Tačiau tik išėjus (po 5 dienų) ir surūkius cigaretę supratau, kad tai, kas visą laiką mane "kankino", buvo tik priklausomybė nikotinui. Nors "besiilsint" apie tai net nepagalvojau ir net nejaučiau jokio noro parūkyt. Taigi esu tos nuomonės, kad norint būti priklausomu, turi žinoti, kad esi priklausomas, o tas žinojimas ir yra didžiausia kliūtis metant. O kol pats žmogus nesuvokia ką reiškia "ši būsena", tol ji nėra tokia nepakeliama.
Shimelis 2016-05-16 23:04
Mindaugai - as esu alkoholikas. As galvoju apie tai, ar ne, bet vistiek as toks esu. Ir butent tik tada, kai supratau, kas su manim darosi, as pradejau sveikt. Taigi zinai, tavo metodas rukyt gal ir padejo mest, bet susitvarkyt su rimtesnem bedom, vargu ar padetu
Talkatif 2016-05-17 07:17
Rūkymas irgi yra rimta bėda.
giedrius.saugai 2016-05-17 12:10
Noras vartoti narkotikus ( tame tarpe alkoholį ir cigaretes ) dingsta savaime ir daugiau niekada neatsiranda vos tik suvokus , jog tai nuodai, kurie neša tik bėdas ir pražūtį ir neduoda absoliučiai jokios naudos. Aišku,- jokie anoniminių alkoholikų klubai ir psichologai to tau nepasakys. Vietoj to jie seks pasaka apie "nevartojančius alkoholikus", "saikingą vartojimą" ir t.t. Pats kas dien gėriau 17 metų, nustojau ir jau 4 metai negeriu, nenoriu ir nesuprantu kaip galima norėti nuodytis ( tame tarpe - ir saikingai). Ir nereikėjo visiškai jokios valios pastangų ir kieno nors pagalbos bei patarimo. Net nebuvo jokių sveikatos ar kitų problemų kad nuspręsčiau nustot vartot,- tiesiog užteko suprasti, kad tai neduoda jokios naudos ir nuodytis noras dingo tiesiog dar begeriant.
SaMaras 2016-05-17 14:21
ir nejaugi neikas per 17metų tamstos neinformavo kad alkoholis nuodai? Biče, kokioje alternatyvioje visatoje pasisekė tau gimti ir gyventi?
Hmz 2016-05-17 16:11
". Tarp teorinio "žinojimo" ir praktinio suvokimo yra didžiulis skirtumas.
Shimelis 2016-05-17 17:28
Giedriau keliu kepure pries tave. Bet man nustot gert gert buvo tas pats, kas sustabdyt triedima savo valios pastangom. Esu issilavines ir visa alkoholio zala zinojau ne tik teoriskai, bet ir praktiskai (pablogejusi sveikata) ir vistiek negalejau sustot. Ir butent tik AA suzinojau "kaip". Nors aisku man, tokem " achujenui", reikejo daug valios perzengt ta slenksti. Bet nuosirzei tavo sveikinu, taip lengvai praslydus
manciukaz 2016-05-18 06:53
Yra keletas budu negert dauguma is ju paremti valios pastangom, ar torpedom, bet jei zmogus supranta, kad jam alkoholis neteikia VISISKAI jokios naudos jam alkoholis tampa nebereikalingas.
six 2016-05-18 09:26
spiritus contra spiritum
kano 2016-05-18 12:54
Juokingai skamba, kai alkoholikas prageres 17 metu DIENA DIENON pradeda aiskint, kad alkoholis nesa tik bedas ir prazuti. Nesugebi saikingai vartot alkoholio, nematai naudos, tai ir nevartoji, bet neskleisk cia savo ereziju.