Meškerė su NASA technologijomis: jei ne kaina, tai būtų tobulas kūrinys! (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zet 2016-06-14 14:00
nu nu. Kalba taip lyg jie ta grafena isrado. Pakomentuosiu: 1. Grafenas seniausiai naudojamas meskerykociuose. 2. Meskere gamina is grafeno blanku. Skiriasi pats blanko apdirbimas (susukimpas, sutepimas, perdengimas, balansavimas ir kita). 3. Paciu blanku meskerykociu gamintojai negamina, juos gamina atskiros kompanijos, kur teikia meskerykociu gamintojams ar net patys gamina kotus. 4. Daznai ta pati blanka skirtingais kodiniais pavadinimais naudoja skirtingi gamintojai, vienas ji pavadina XX1, kiti ZZB3, ir aisku, visi giriasi, kad tik pas juos vienintelis toks blankas. 5. Labai aukstos kokybes anglis jau ne vienus metus naudojama ivairiausiu spiningu gaminiuose, tad idomu, kuo realiai skiriasi sis nuo pvz jau rinkoje esanciuju ? Sudedamoji dalis skiriasi viena desimtaja ? Reklama skirta tiems kas neturi geru spiningu ir pirma karta isgirdo "grafenas". Per visa reklama ne karto neisgirdau, kuo realiai museline gera ir geresne uz konkurentu... Pvz as turiu kelis tokius http://stcroixrods.com/products/freshwater/legendxtreme ir dar >5 auksciausios klases japonu gamintoju spiningus. Gal sis reklamuojamas meskerykotis tikrai geras, bet reklama tai antireklama.
kassu 2016-06-14 14:14
Man atrodo, kad ponas maišote grafena su grafitu. Čia spiningai su grafenu. (kaina panaši) http://www.tackletour.com/reviewicast15grods.html
zet 2016-06-14 14:38
citata: "So, graphene is fundamentally one single layer of graphite; a layer of sp2 bonded carbon atoms arranged in a honeycomb (hexagonal) lattice. However, graphene offers some impressive properties that exceed those of graphite as it is isolated from its ‘mother material’. ". Pasikartosiu, jei koks blanku gamintojas sukuria aukstesniu charakteristiku blanka (ar ten vieno sluoksnio ar keliu) jis prieinamas (kaip taisykle) buna ne vienam spiningu gamtintojui. O kai paskui tas spiningu gamtintojas pradeda tikraja to zodzio reiksme skiesti apie technologijas.... tegul geriau pasako, kiek realiai sis blankas geresnes uz praitos kartos technologija. 5% lengvesnis uz praitos kartos blanka, nes net buvo keliu sluoksniu anglis, o cia tik vieno ? Man tai nemalonu klausytis.
zet 2016-06-14 14:42
ir dar pastebejimas: po poros metu (maksimum) sis technologinis patobulinimas nukeliaus i i aukstu/vidutiniu kainu segmenta, dabar jis labai aukstu kainu segmente. va ir http://www.megabassusa.com/products/oro ... 8xxs-ronin kur blanko tipas Blank Type: XX Graphite galima ziureti GraphiteLeader ir kitus gamintojus.
Galonas 2016-06-14 15:49
Grafitas ir grafenas skiriasi ne kaip akmenukas nuo žvyro, o greičiau kaip laukinė obelis nuo kriaušės. Vienas primityvus, kitas vadinamas šimtmečio atradimu. Kada koks skirtingos kompozicijos ar skirtingo kiekio grafito darinys laimėjo nobelio premiją išradėjui? O grafenas laimėjo ir tik dabar pradeda jį taikyti plačiau, nes pinga gamybos kaštais šios medžiagos. Apskritai šios medžagos masiškai jokia gamyklą negalėjo gaminti prieš 5m, nei prieš 3m, tai apie ką tu čia kalbi... Pritariu, kad trūko skaičių šioj reklamoj, bet galiu tik džiaugtis, kad jau taikomas tokiem elementariem dalykam kaip meškerė.
sloggi 2016-06-14 16:16
Prazvejojau kokius 2m museline, teko praciupnot keleta yrankiu dydziausias ispudis buvo nuo bambukines muselines meskeres, gal neveltui visam pasauli muselininkai vertina bambukine tokia meskere.
zet 2016-06-14 17:48
tai kas yra grafitas ir grafenas vien sitame portale pilna straipnsiu. Bet sis konkretus straipsnis apie tai, koks spiningas kietas, nes naudoja grafena. Bet neradau jokios info, kuo tas spiningas istikruju geras. Pvz kiek jis realiai tvirtesnis , jautresnis, elastingesnis ar panasiai kad ir uz sita ir panasu : http://www.japantacklewatch.com/lrf-aji ... 06-03-2015 Man kaip zvejui tikrai idomu, o ten gali buti pats spiningas is ateiviu technologiju pagintas, bet man idomu, kiek jis REALIAI geresnis, KA SPININGUI DUODA tas grafeno panaudojimas? 10% tvirtesnis ? tvirtesnis staigaus lauzimo budu ar dar kokiu ? Noriu duomenu o ne kvailos reklamos.
sloggi 2016-06-14 18:20
Kiek kas prifesonaliu spiningu buvo pirkes, tai garantija jam visam gyvenimui suteikiama. Suluzus keiciamas iskart, labai jau patvarus teko ziuret ne vuena atsparumo video. Kai virsune apskritimu sulenkiama per jega ir neluzta ir panasus brutalus bandimai sulauzyt. Kitaip sakant pirkdamas meskere gauni garantini visam gyvenimui, bent jau seniau taip buvo.
zet 2016-06-14 18:22
tie kur neluzta, tai zinok priesingai, pigus stiklo spiningai tai as pats turiu 3 spiningus su amzina garantija. bet visi 3 amerikietiski. Bet paskutiniu metu man japoniski labiau prie rankos. Kalbant apie jautrumus. Turiu dar 2 paprastesnius spiningus, kurie yra labai jautrus ir abu ne is pacios auksciaus anglies. Kas yra jautru ? kai laikant spininga rankoje labai svelniai spiningo galune vos stutkeli i koki pavirsiu ir virpesiu banga pereina per rankena. Dauguma autkstos klases anglies spiningu duoda jautruma kai stukteli i stikla. O tie du - duoda virpesi i rankena, kai stukleli kilimine danga. Tiesa, jie siek tiek ale sunkesni Taigi, vienas is senos senos senos kartos Avidu, o kitas ale japanskas (speju kinijoje pagamintas) turintis metalini rezonatoriu prie rankenos (FUJITSU Team). zodziu, cia tema galima testi iki n puslapiu. Per ta laika pagooglinau interneta, tai radau 2 meskerykociu pardavejus, kurie ale vieninteliai tik grafena nauodoja . Ir neradau jokiu testu, jokios idomesnes info, kuo praktiskai tai pasireiskia, isskyrus skambias frazes, kad kruciau uz pliena ar deimanta.
bahuriux 2016-06-14 21:07
Ką ten spangsta meškerė iš grafeno ir kainuoja 1300 EUR. Jei ji būtu realiai iš grafeno ji kainuotu 100 k EUR. O dabar tik paprasta eilinė meškerė iš grafito pluošto ir epoksidkes kompozito + dadėta marketinginiais tikslais pigiausiu būdu padaryto to grafeno pleiskanų. Beto grafenas yra 2D medžiaga ir ji nėra reikalinga šiuo konkrečiu atveju, nes grafeno ypatingos savybės nėra reikalingos meškerėms, o reikalingi anglies nano vamzdeliai, kurie yra dar didesnis "kosmosas", bet bent jau realiai pagerėtu meškerės savybės. Bet naudoti tokias nano technologijas meškerėms, tai taspats, kas su supercar'u važiuoti į prekybos centrą duonos nusipirkti.
kestutisz 2016-06-14 22:03
Iš tos pačios serijos, bet su visiškai skirtingu daiktu yra LiPo akumuliatoriai "su grafenu" - http://hackaday.com/2016/02/07/graphene ... stionable/ - tikėtina, kad grafeno daugiausiai bus etikėtėje, jei tik ji surašyta pieštuku :)
zet 2016-06-14 23:08
tai be grafeno analogas 1000 euru kainuoja beje, kita firma, kur teigiantys patys pirmi naudoja grafena, parduoda spiningus uz 400 euru:)