Pasaulio įdomybės: kodėl Čilėje uždrausti „Kinder Surprise“ ir „Happy Meal“  ()

Čilės valdžia uždraudė šalyje pardavinėti šokoladinius kiaušinius „Kinder Surprise“. Naujas įstatymas draudžia kompanijoms įvairiomis patraukliomis reklamavimo priemonėmis (pvz., dovanėlėmis, žaislais) skatinti tokių ir panašių produktų vartojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, Čilėje nebeliks ne tik „Kinder Surprise“, bet ir greitojo maisto restoranų tinklo „McDonald`s“ komplekso „Happy Meal“, nes prie bulvyčių ir vištienos kepsnelių pateikiamas ir tarp vaikų populiarus žaislinis personažas. Tokių priemonių imtasi, siekiant kovoti su šalyje plintančiu nutukimu.

Kad toliau galėtų pardavinėti ir žaislais vilioti vaikus, kompanija „McDonald`s“ specialiai Čilės rinkai sumažino vaikiškų kompleksų sudėtyje esančio cukraus ir riebalų kiekį. Tačiau „Ferrero“ gaminamų šokoladinių kiaušinių originalaus recepto pakeisti negalima, todėl kompanija ruošiasi imtis teisinių priemonių prieš naująjį įstatymą.

***

Jau rašėme, kad „Ikea“ iš prekybos atšaukia 29 mln. komodų ir indaujų po to, kai šios apvirto ir JAV pražudė šešis trejų metų ir mažesnius vaikus. Šis žingsnis laikomas dideliu vartotojų advokatų laimėjimu prieš didžiausią pasaulyje baldų gamintoją byloje, kuri truko daugiau nei 10 metų.

Švedų kompanijos atstovu teigimu, visos komodos turėjo būti pritvirtintos prie sienos, kad nenuvirstų. „Ikea“ teigia, kad bet kas, turintis komodų, kurios nėra pritvirtintos prie sienos, turėtų laikyti jas vaikams neprieinamoje vietoje. „Ikea“ siūlo nemokamus reikmenis, skirtus pritvirtinti komodas prie sienos.

***

Pirmą kartą Azijos supermilijonieriai pralenkė Europos ir Šiaurės Amerikos superturtinguosius. Konsultacijų kompanija „Capgemini“ skelbia, kad ypač turtingi azijiečiai savo kolegas Vakaruose lenkia ne tik turtais – itin turtingų asmenų apskritai dabar yra daugiau būtent šioje pasaulio dalyje.

Į kasmetinę kompanijos „Capgemini“ ataskaitą patenka tie milijonieriai, kurie kiekviename žemyne (žinoma, išskyrus Antarktidą) turto valdo daugiau nei už milijoną JAV dolerių.

Nors Kinijos ir Japonijos ekonomika lėtėja, per praėjusius metus azijiečių valdomo turto vertė išaugo 10 proc. – dvigubai daugiau nei europiečių ir beveik penkiais kartais daugiau nei Šiaurės Amerikoje. Ataskaitoje taip pat prognozuojama, kad iki 2026 m. Azijos milijonieriai valdys daugiau turto nei Europos, Lotynų Amerikos, Artimųjų Rytų ir Afrikos milijonieriai kartu sudėjus.

***

Vištos, auginamos narvuose, Danijoje greitai taps istorija. Tokius pokyčius skatina vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų šalyje „Dansk Supermarked Group“. Kompanijos atstovai teigia, kad palaipsniui iki 2017 m. visose 1 400 parduotuvėse nebebus prekiaujama narvuose auginamų vištų kiaušiniais.

Tokiu žingsniu džiaugiasi gyvūnų gerovės organizacijos. Jų atstovai tikisi, kad augintojams, norint prisitaikyti prie tokių pokyčių, neliks nieko kito, kaip tik keisti auginamų vištų priežiūrą. Skaičiuojama, kad Danijoje šiuo metu pusė parduodamų kiaušinių yra sudėti vištų, auginamų narvuose.

Tokiomis sąlygomis gyvenantys paukščiai visiškai nemato dienos šviesos, nes suspaustuose narvuose viename kvadratiniame metre gyvena 13 vištų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()