Nuostabus kampelis Saulės sistemoje: čia tyvuliuoja ežerai, upės ir jūros, lyja lietūs, o svarbiausia - gali formuotis gyvybei reikalingos molekulės!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukasfragas 2016-07-13 14:47

Eič 2016-07-13 14:55
Hm. Ant Titano net buvo nuleistas probas, bet geriausios šito palydovo nuotraukos kokybė blogesnė už Plutono..
rwc 2016-07-13 22:08
Veneros nuotraukos dar „prastesnės“. Ką tikiesi per debesų sluoksnį įžiūrėt? Kaip suprantu, tie keli ryškesni kvadratai yra būtent iš Huygenso nusileidimo trajektorijos. Šitų IR nuotraukų pakanka sudaryti kalnų ir ežerų žemėlapius. Dar yra Huygens'o nuotraukos nuo paviršiaus. Be to, dėl tirštos atmosferos regimajame spektre Titanas apskritai atrodo kaip murzinai oranžinis debesėlis. O apie Titaną tai bent man fainiausia, jog jame sąlygos žmonių kolonijai turbūt dar geresnės nei Marse ar Mėnulyje. Atmosferos slėgis kaip Žemėje, svorio jėga mėnuliška, vandens pilna – gali kalno kampą atsikirst arba iš atmosferos prigaudyt, temperatūros beveik nesvyruoja, dieną Saturnas šviečia, nuo radiacijos jo magnetosfera saugo, kurui tą patį metaną gali panaudot, iš jo gamintis plastikinius dalykus, augalus augint... Tik storų pirštinių (-190 C lygtais) ir deguonies kaukės nepamiršk nusivežti.
Eič 2016-07-13 22:43
Tik šiaip įdomu, Cassini pastoviai aplink skraido, viską fotkina, o tokio didingo objekto negali paimt
rwc 2016-07-14 09:20
Galėtų paimt. Daug vienodų oranžinių taškų. Ką tu tikiesi pamatyti per keliasdešimt kilometrų dujų sluoksnį? Vikipedijoj yra nuotrauka nuo paviršiaus, nesunku pasižiūrėt.