Gluminančios dangaus šviesos: amerikiečiai jau verkė dėl pasaulio pabaigos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas.giedraitis 2016-08-01 11:08
Tai dabar del kiekvieno zybtelejimo danguje klykausime del pasaulio pabaigos?
Permetejas 2016-08-01 11:43
technologijos.lt pasisamde delfi redaktoriu? kokybe puslapio ryskiai prasteja..ypac su tokiom antrastem..darosi bulvarinis skaitalas..
Hmz 2016-08-01 13:49
Yra toks žurnalizdų mėgstamas žanras - "kasmetinė apokalipsė". Kasmet pagal grafiką išskrenda skruzdės, karkvabaliai, uodai trūkliai ir kita gyvastis, ir kaskart prasideda žurnalizdų klyksmai: "Vilnių užpuolė musės", "Parazitai apgulė Kalabybiškį" ir pan.
rwc 2016-08-01 15:03
Dešimtis tonų sveriančios nuolaužos neturėtų kristi į gyvenamą teritoriją, už tokius šposus kitaicams reiktų ausis nusukti. Suprantu mormonų paniką, aš irgi negalėčiau ramiai stebėti ugnies ruožo, skriejančio virš Kauno Karmėlavos kryptimi.
Kyborg 2016-08-01 20:32
Manai tų pačių amerikiečių raketų pakopos nekrenta virš gyvenamųjų teritorijų? Krenta, tik jos visiškai sudega ir nekelia grėsmės. Kitas dalykas, kad dažniausiai raketų paleidimai vyksta dienos metu ir degančių nuolaužų niekas nepastebi.
rwc 2016-08-02 01:08
Iš esmės, tai ir turiu omeny. Nesklandumų ir avarijų pasitaiko visiems, bet save gerbiančios agentūros pirmiausia užtikrina, kad eksperimentas neturėtų katastrofiškų pasekmių. Palydovai laidomi pastoviai, dešimtimis kasmet. Ir įprasta, kad jie arba išvis nepakyla, arba nukrenta vandenyno viduryje, arba suyra nepasiekę apatinių atmosferos sluoksnių. Priešingu atveju, tokie „aitvarai“ nieko nenustebintų. Kaip matome, avarinis planas A, B, C... nesuveikė arba jo tiesiog nebuvo. Blogiausiu atveju, lieka planas Ž ramiai informuoti visuomenę, kaip buvo SkyLab atveju. Priminsiu, tuomet SkyLab pagal planą turėjo dribtelti tarp Antarktidos ir Australijos, pakeliui į Ramųjį vandenyną, bet keletas automobilio dydžio nuolaužų pasiekė Vakarų Australijos dykumas. Niekas netrukdė pasiimti teleskopą ir gaudyti prizą. Kiniečiai turėjo visą mėnesį pasiruošti, kol tie bakai nusileido reikiamus 30 ar 40 km. Dievaži, netikiu, kad nebuvo jokių galimybių pakreipti juos, kad nudribtų keliolika minučių anksčiau – vandenyne, o ne pačiame JAV viduryje. Ne šiaip koks ryšių palydovas, sėdėjęs orbitoje 40 metų, o moderniausias pilnai automatizuotas 6.5 t masės gargaras!