Ir vėl Australija – tobulų eismo kelių rojus (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkus 2016-08-03 15:57
Pastebejimas: Australijoj struciu nera, Australijoj - emu. Sunku lyginti Australija su lietuva, visai kitokie masinu srautai ir atstumai. Jei pas mus pradesi statyti ispejamuosius zenklus apie ispejamuosius zenklus, tai bus tiesiog zenklu miskas palei kelius. Del zvyrkeliu, tai Lietuvoj zvyrkeliu reikia vaziuoti ne maziau 90, kad duobiu nesijaustu.
Wolfy 2016-08-03 16:12
Tokiais greičiais važinėjant Lietuvos duobėtais žvyrkeliais, tai neliks visos pakabos mašinos. Tiesiog vairuotojui minkštesnis važiavimas atrodys.
Kyborg 2016-08-03 18:55
Kažin kas iš tų Australijos kelių liktų prie lietuviško klimato. Bepigu gerus kelius šlaikyt, kai klimatas didžiąją metų dalį sausas ir visuomet pliusinė temperatūra. Tie patys neasfaltuoti vieškeliai po lietaus tampa sunkiai pravažiuojami.
MindaugasV85 2016-08-03 19:01
Autorius tai matau pasistengė... Tokio žodžio kaip "vieškelis" KET'e apskritai nėra. 3 foto - tikrai drąsiai galiu spausti ir kai kuriose Kauno miesto gatvėse 120km/h, ir ką liksiu nenubaustas už savo drąsą? 4 foto - taverna. Na turėjau pasigooglint kas tai per daiktas - nedidelė Italijos, Ispanijos ar Prancūzijos smuklė. Tada kuo čia dėta Australija? 10 foto - ir Lietuvai tokių reikėtų: valant sniegą būtų galima kažką nugremžt 11 foto - na Lietuvoj esant reikalui dar užrašo atstumą, o ne tik "priekyje". 12 foto - Lietuvoje greitkeliai dviejų juostų + skiriamoji juosta, tai kuo čia tie australai pranašesni turėdami 1 juostą ir jokios skiriamosios? Beje Lietuva tikrai protingai padariusi viengubą ir dvigubą ištisinę liniją: jeigu tai dviguba ištisinė linija, reiškiasi, kad abiejomis kryptimis yra bent po 2 eismo juostas! O vat kitose šalyse ta dviguba ištisinė brėžiama "ale griežčiau" už viengubą ištisinę.
vardasas 2016-08-03 20:42
3 ten spausti gali ir 400 jei ka 4 priekabiavimas prie zodziu 10 kur cia apie kelia? 11 manau ir ten raso atstuma reikalui esant ir 12 ten eismas netoks intensyvus kad reiktu keliu kaip aerodruomose
Melyna 2016-08-03 21:24
Man tai krito i akis tai, kad daug ženklų yra ne ženklai, o būtent užrašai. "Left lane ends" aš pvz vietoj tokio dėčiau lietuviškus pagaliukus "susiaurejimas iš kairės" Važiuojant, ypač didesniu greičiu, turbūt sunku stebėti fūras ir tuo pačiu skaityt kas ten pakelėj suraityta. Ar aš klystu? P.S. Straipsnio pavadinimas kažkaip nesižiūri. Gal reiktų išmest žodį "eismo"?
MindaugasV85 2016-08-03 22:22
3 - ką aš ir sakau - drąsiai! 4 - žodžių, kurių mano karta (ar mano "išprusimo karta") nelabai ir žino. Panašu, kad ir autorius galėjo nežinoti "tavernos" reikšmės, tai... na paaiškinau gal. 10 - "Atšokusios skiriamosios juostelės..." - tai aš ir sakau: mūsų "rojuje" (Lietuvoje) tokia technologija kažin ar ilgai tarnautų. Ir apskritai turi būti visiškai žlibas, kad nematytum baltų juostų ant juodo asfalto, kad atsirastų poreikis dar ir "vertikaliam kelio ženklinimui". Arba ten oro sąlygos tokios (besileidžianti saulė), kad iš tiesų to reikia. Bet LT nematau tam poreikio. 11 - manai ar spėji - ne esmė. Esmė, kad ir mes turime "atitikmenį" būtent šiam ženklui, kuris yra dar ir informatyvesnis - ne tik, kad priekyje šalutinis/pagrindinis, bet ir "kiek priekyje". 12 - nemanau, kad ten apskritai greitkelis - ten turbūt paprastas užmiesčio kelias, o bet tačiau kadangi autorius teigia, kad čia 1 eismo juostos greitkelis, turintis "lenkimo atkarpas", tai aš teigiu, kad mūsų greitkeliuose "lenkimo atkarpos" yra per visą greitkelio ilgį - mūsų rajus rojiškesnis Taip, įdomu pamatyti kaip "likęs pasaulis" organizuoja eismą, bet vargu ar gali teigti, kad ten rojus Straipsnis informatyvus, bet neatitinkantis antraštės.
HardAxe 2016-08-04 09:39
kai ženklai su užrašais daug lengviau išmokti vairuoti, bet reikia mokėti kalbą. mes irgi turime ženklų, kurie perspėja apie pervažą priekyje: http://automokyklos.lt/file/2015/07/15/ ... ai_140.gif tris ženklai skirtingiems atstumams pagal juostelių kiekį