Tikra mokslo revoliucija: pirmąsyk istorijoje mokslininkai gavo tokią galią į savo rankas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2016-08-03 11:42
Norėčiau, kad man persodintu kokio geopardo širdi, plaučius, dali raumenu ir tuomet bėgčiau greičiau nei U.Bolt O gal reikia daryt mokslini eksprimenta, išauginti pakeitus gena milžiniška paukšti, o veliau naudojamt jo sparnus priaugint žmogui? O jei realiai tai džiaugiuosi, kad taip tobulėja, bet laukiu labiausiai kai bus galima pakeisti žmogaus gena kuris suteiktu žmogui koki nauja gebėjima ar kažka pnš, tarkim žmogaus raumenys taptu daug ištvermingesni, aišku per laika. Čia truputi mokslinė fantastika tik jau atrodo, kad tai bus realybė greit.
Nukainotas 2016-08-03 11:50
Labai aktualu, kad atrastų būdą tas genetines modifikacijas atlikti jau gyvenantiems žmonėms. Užsisakyčiau amžiną jaunystę ir puikią sveikatą.
SaMaras 2016-08-03 14:46
Technologijos perspektyvos tikrai beribės (kartu ir gąsdinančios), bet tavo pavyzdžiai didžioj daly netinkami. Na dėl bėgimo, tai genetiškai modifikuotiems bėgikams nebus leidžiama varžytis su kitais (kaip ir dabar dopingo atveju). O ar pačiam tikrai reikėtų tokių gebėjimų kai yra automobiliai ir kt. Sparnų atvėju irgi.. net priauginus sparnus neturėsi su kuo plasnoti (nebus specifinių raumenų grupių) ir tvirtinimo prie skeleto problemos.. Raumenų galios ir ištvermės didinimas tai nebent kokioms skerdynėms garde, dabartiniais laikais reikia ne žmonių o robotų ir kt įrengimų kad atliktų darbus.. būnant mėsiniu viščiuku atsiras kitos bėdos..
Niemand 2016-08-03 15:14
Genetinės modifikacijos jau gyvenantiems žmonėms jau atliekamos, tas reikalas vadinama genų terapija: https://en.wikipedia.org/wiki/Gene_therapy Šiai dienai tokia terapija gelbsti nuo kai kurių paveldimų ligų. Iki kitų ligų dar ilgai plaukti liko jau nekalbant apie amžiną jaunystę. Pagrindinė bėda ne pačiam modifikavime (nors čia irgi dar su kaupu problematikos), o žinojime, ką tiksliai modifikuoti. Tam reikalingi eksperimentai su žmonių embrionais, o tą stipriai stabdo bažnyčia ir kiti pridurkai.
Berserkas 2016-08-03 19:09
Mano paminėti dalykai nėra realistiški tik šiaip pasvajojau. Visgi manau, kad jeigu būtu galima modifikuot žmogaus fizinius gebėjimus ir be jokių pašaliniu poveikiu tai įgyvendinti norėčiau turėt kokius naujus sugebėjimus arba turimus pagerinti. Įsivaizduok, kad ir tas pats žmogaus gijimas būtu daug spartesnis, atsparus įvairiom ligom, ypač gera imunine sistema, ar tu sumokėtum tam, kad turėtum mažesne tikimybė numirti? Maždaug būtum fiziškai stipresnis, ištvermingesnis, greitai gytu žaizdos ir pnš. Būtu daug mažesnė tikimybe mirt ne tik nuo ligų, bet gal ir avarijos ar užpuolimu. Manau kiekvienas sumokėtu tam, kad ilgiau gyventum, o ne turėti materialinius daiktus.