Mokslininkai turi netikėtą paaiškinimą, kodėl nesiseka surasti gyvybės pėdsakų Visatoje: „mes gimėme per anksti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pilkasis 2016-08-04 11:24
Nežinau kaip vyksta tokie tyrimai, bet man atrodo daryti tokias išvadas yra absurdiška. Vien didysis sprogimas yra tik teorija, tai visi šitie moksliniai darbai yra tik filosofija.
Kubietis 2016-08-04 11:42
Jeigu mokslininkai būtų deginami ant laužo už neteisingas hipotezes, "įrodymus", manau tikrai reikštų savo mintis atsargiau. Kiekvieną dieną išgirstame, perskaitome idiotiškus jų straipnius, o vėliau ir priešingą, paneigiančią prieš tai buvusią teoriją. Jei mes tiek mažai žinome apie savo planetą, kaip galima švaistytis tokiais argumentais apie visą visatą. Kurios realiai net pabaigos nematoma. Bet vistiek išlenda kažkoks idiotas, su savo beprotiškomis mintimis. Jeigu jau toks drąsus teiginys ir visatoje nėra nei vienos planetos su gyvybe (kalbu tik apie paprasčiausią mikroorganizmą), tai tegul atsako, kas yra už mūsų visatos, kas nutinka objektui patekus į juodąją skylę (atsakymai apie objekto visišką sunaikinimą netenkina, nes tokiu atveju šį argumentą reiktų patvirtinti, tegul pasiima savo full hd kamerą ir keliauja prie tos juodosios skylės filmuoti). Bet ir tai nebūtų įrodymas, objektas negali tiesiog išnykti, kaip pavyzdys vanduo, paimkime ledą, jis ištirps ir iš kieto būvio taps skystu, užvirinkime ir jis taps garais, bet tai neįrodo, kad ledas buvo sunaikintas, tiesiog pakeitė būvį. Kad ir paprasčiausios mūsų garsių fizikų parašytos formulės. Ar yra įrodyta, kad mūsų fizikos dėsniai galioja visoje visatoje? Mano nuomone, mokslininkai įlipo į per didelę smėlio dėžę, juos reiktų vadinti ne mokslininkais, o eretikais. Ne su mūsų turimomis technologijomis daryti tokius niekinius "įrodymus". O jie rėmėsi daugiau skaičiavimais, kas jiems moka algą? Sėdi kaip vištos fermoja ir kudakuoja, į skerdyklą tokias vištas.
Hm 2016-08-04 12:15
"Sužlugo visos viltys – mokslininkai beveik įrodė, kad Visatoje esame vieni"... vien tik straipsnio pavadinimas ko vertas... Pvz. "Lietuvos krepšinio rinktinė beveik nugalėjo Braziliją ir Argentiną..." O pats straipsnis visai nieko, tik bėda ta, kad apie gyvybę dar mažai ką žinom. Nebūtinai gyvybė visatoje gali būti tik organinės kilmės, gal neorganinės kilmės gyvybė visatoje gyvavo dar iki Didžiojo sprogimo, ir iš neturėjimo ką veik susigalvojo sau pramogą - visatos sprogimą ... Mums tai Didysis sprogimas, jiems - eilinis fejerverkas ...
zet 2016-08-04 13:50
to straipsnio autorius: straipsnio pavadinimas visiskai neatitinka pacio turinio. Ne vieno sakinio bent kazkiek besisiejancio su straipsnio pavadinimu. Gal uztenka rukyti zole pries kepant straipsnius ? Ne ta cia auditorija, kad nakti pagerus, ryte google translate, ir spausdinam straipsni.
zet 2016-08-04 13:53
tai tyrimas yra kiek supratau visai ne apie tai. Cia tyrimo isvados yra zurnalistu interpretuotos. O gal tiesiog technologijos.lt autorius toki pats ant pachmielo sugalvojo.
rwc 2016-08-04 15:34
Viskas pasakyta teiginiu: Apskritai, kokia prasmė perpublikuoti tekstus, jei kiekvieną po beryšybe pilstalų užkastą skaičiuką reikia tikrintis vikipedijose (nekalbant apie konversijas iš farenheitų ir gilinimąsi į JAV geografiją)? Kokia prasmė išvis kažką versti, jei norėdamas suprasti straipsnio esmę galų gale prisikasi prie angliško šaltinio? Tai jeigu jau portalas virsta straipsnių agregatorium pagal tematiką, tai tam užtenka paprasčiausių nuorodų į šaltinį kaip Slashdot ar Reddit. Pastaruoju metu vertinu T.lt labiausiai todėl, kad, galiu pamatyti, kas slepiasi po mokamų portalų baneriais, tik tiek. Ir dar. Dėdami pranešimus spaudai, prirašote, jog Redakcija už turinį neatsako. Klausimas: - perspausdindami delfį, negalite redaguoti? tuomet irgi reikia tokio prierašo; - galite redaguoti? tai bent jau visiškas nesąmones sugaudykit... antraip rezultatas dar groteskiškesnis nei pats delfis, o aš (turbūt kaip ir didžioji dalis tikslinės auditorijos) nesijaučiu degradavęs iki spuoguotai neraštingo pokėmono, kad tokį š. vartočiau.
DarkNRG 2016-08-04 19:53
.. Suzlugo visos vyltys, beveik irode, kad esame vieni.. Zurnalistai gal lobotomija pasidare sau? Zmogus vos iki menio dasikrapste kolkas dar, o jau tokius teiginius kazkas skleidzia.
bahuriux 2016-08-04 20:00
Jei visata begalinė, tai ir įvairiausios gyvybės formų skaičius irgi begalinis, paprasta matematika kaip 2*2. Ir čia net neįskaičiuojant multivisatų begalybės, tai išvis gautusi begalybė kvadratu
Evil Goku 2016-08-05 00:19
Skaičių aibėje tarp 1 ir 2 yra begalinis kiekis skaičių (1,1 1,01 1,001 1,00001 .... ) Kokia tikimybė, šioje skaičių aibėje yra skaičius 3?
rwc 2016-08-05 00:42
Visatoje kitos planetos su gyvybe nėra.