Neregėti kadrai: pirmą kartą pavyko maksimaliai tikroviškai nufilmuoti raketinio variklio liepsnas (Video)  (6)

Kaip atrodo iš nešančiosios raketos tūtų besiveržiantys liepsnų tumulai, ko gero, savo akimis nesame matę nė vienas. Vaizdas, žinoma, dramatiškas iš įspūdingas, bet... Pasirodo, iš raketinių variklių tūtų besiveržianti ugnis yra tokia ryški, kad niekam nėra pavykę dorai jos nufotografuoti ir perteikti tą vaizdą. O įsivaizduoti to neįmanoma. Laimė, per pastarąjį raketinio variklio bandymą, NASA išbandė naujo tipo filmavimo kamerą, kuriai raketines liepsnas pavyko įamžinti maksimaliai tikroviškai. Ar bereikia sakyti, kad vaizdai – kvapą gniaužiantys?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastinės filmavimo kameros tinkamai užfiksuoti raketos variklių liepsnų tumulų nesugeba.  Su ekspozicijos nustatymais galima žaisti iki numirimo, tačiau taip filmuojamą vaizdą galima ir visai užtemdyti. Ką ir kalbėti apie jo tikroviškumą...

Vis dėlto tokių scenų filmavimo iššūkius nesunkiai įveikia naujoji filmavimo kamera HiDyRS-X (High Dynamic Range Stereo X). Ji padidinta sparta vienu metu filmuoja daugybinės ekspozicijos režimu ir, sujungdama juos į vieną vaizdą, leidžia žiūrovams gėrėtis nepalyginamai kokybiškesniais raketinės ugnies liežuvių kadrais.

Palyginkite HiDyRS-X filmuotos medžiagos fragmentus su žemiau pateikta nuotrauka, kurioje raketinės liepsnos užfiksuotos įprastiniu režimu, ir papildomų paaiškinimų vargu ar reikės. Liks tik atsilošti ir iš širdies pasigrožėti kerinčiomis ugnies kaskadomis. Ir pasvajoti, kad vieną gražią dieną galbūt nusišypsos laimė tokiais vaizdais iš tolo pasigėrėti ir savo akimis.

Beje, tai – tik naujos kartos vaizdo kameros prototipas. Be abejo, jis bus tobulinamas – antroji kameros versija turės papildomų funkcijų ir privalumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(48)
(3)
(45)

Komentarai (6)