Mokslininkai pademonstravo, ką išvystume juodosios skylės viduje (Video)  (10)

Juodosios skylės – milžiniški keisti dariniai kosmose, kurie jau ištisus dešimtmečius glumina mokslininkus. Dabar jie sukūrė vizualizaciją, kuri parodo, kaip galėtų atrodyti šio kosminio darinio vidus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgą laiką buvo teigiama, jog juodosios skylės gali prilygti masiniams naikinimo ginklams, kadangi patekus į jas  viskas tiesiog pranyksta. Tačiau mokslininkai šia teorija pradėjo abejoti.

Dabar nemaža dalis fizikų teigia, jog juodosios skylės iš tiesų yra durys į kitą Visatą. Deja, anot jų, praktiškai nėra galimybės išvysti, kas dedasi kitoje plotmėje, kadangi joks gyvas organizmas dėl patirtų perkrovų tiesiog nesugebėtų išgyventi.

Kaip rašo „Independent“, kiekvienas, kuris norėtų prasprukti pro juodosios skylės duris į kitą pasaulį, taptų pailgu kaip spagetis. Nors praslinkus pro juodąją skylę į kitą pasaulį greičiausiai žmogaus kūnas atsistatytų į pradinę savo formą, vis tik tikėtina, jog jis greičiausiai jau nebūtų gyvas.

Juodojoje skylėje bet kokia medžiaga yra veikiama tokių išorinių jėgų, jog netgi yra sugriaunami normalūs fizikos dėsniai. Todėl išvydus tokį fantastinį filmą kaip „Interstellar“, kuriame filmo herojai keliavo pro juodąją skylę, svarbu atsiminti, jog tai tėra filmo kūrėjų fantazijos vaisius.

Šį kartą siūlome žvilgtelėti, kaip viskas galėtų atrodyti atsidūrus juodosios skylės viduje. Vaizdas išties neeilinis ir itin įdomus. Nors mokslininkai patys negali 100 proc. patvirtinti, jog būtent taip viskas atrodytų iš tikrųjų, tačiau atsižvelgiant į šiuo metu turimus duomenis, tai yra arčiausiai tiesos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(57)
(14)
(43)

Komentarai (10)