Štai kokio dydžio lydekos plaukioja Kuršių mariose  ()

Klaipėdietį žveją mėgėją Saulių Jokužį lydi pavydėtina sėkmė – Kuršių mariose jis pagavo daugiau kaip dvylika kilogramų svėrusią lydeką. Milžiniškas laimikis įkliuvo žvejojant prie Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai Norvegijoje jam pavyko sužvejoti 1,7 metro dydžio 80 kilogramų svėrusį otą. Uostamiesčio leidyklos – spaustuvės vadovas fotomenininkas S.Jokužys nustebino, o gal ir šiek tiek nuvylė kartu Kuršių mariose žvejojusius bičiulius, nusprendęs lydeką paleisti atgal į Kuršių marias.

Sekmadienį S.Jokužys į žvejybą ties Kiaulės nugaros kyšuliu kartu su kaimynu išsirengė anksti ryte. Plastikine valtimi atplaukę iki SGD terminalo jie jau septintą valandą nuleido meškeres.

Iš pradžių diena nieko gero nežadėjo. Didysis laimikis užkibo po dešimtos. Traukiant lydeką į valtį neatlaikęs svorio lūžo graibštas. Stengdamasi ištrūkti žuvis uodega gerokai užvožė per veidą ne tik S.Jokužiui, bet ir jo kaimynui.

Pasidžiaugęs laimikiu ir su juo įsiamžinęs fotomenininkas paleido lydeką į vandenį.

„Nesvėriau lydekos, nenorėjau kankinti, manau, kad ji buvo daugiau kaip dvylikos kilogramų. Tikiuosi, kad ant kitų žvejų kabliuko ji neužkibs – įgijo patirties, atpažins pavojų. Tokias dideles žuvis – reproduktorius – paleisti atgal turėtų įpareigoti įstatymai“, – mano S.Jokužys.

Po to kelias valandas jis dar žvejojo, bet beveik niekas neužkibo. Smulkmės žuvienei jam davė bičiuliai žvejai.

Pernai liepą Norvegijoje, į šiaurę nuo nedidelio žvejų miestelio Tromso, S.Jokužys pagavo milžinišką otą. Prireikė pustrečios valandos, kol keturių vyrų pastangomis pavyko jį įkelti į valtį ir parplukdyti į krantą.

Iki tos akimirkos jo geriausias laimikis buvo iš Kuršių marių ištrauktas šešių kilogramų starkis. Kai vyrai su otu grįžo į krantą, sujudo Tromso miestelis.

Vietiniai pasakojo, kad tai – antra pagal dydį šiose vietose pagauta žuvis. Didžioji svėrė virš šimto kilogramų. Tuomet atvažiavo traktorius su svarstyklėmis ir vietinių akivaizdoje pasvėrė otą – 80 kilogramų. Lietuviai nusifotografavo su puikiuoju laimikiu, ne daug mažesniu negu jie patys, ir jį sutvarkė – supjaustė gabalais, pasigamino vakarienę, draugiškai pasidalijo ir sudėjo į šaldiklius iki kelionės namo.

Nuo vaikystės žvejojantis ir savo žmoną Birutę šiuo pomėgiu užkrėtęs S.Jokužys manė, kad tokios šventės jo gyvenime nebebus. Praėjo tik metai – ir įkliuvo lydeka milžinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Aušra Pilaitienė
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: