Neįtikėtina! Jūros vėžių gaudytojas sugavo gyvą mėlyną omarą  (2)

Dar įstabiau tai, kad mėlynos spalvos egzempliorių iš gelmių ištraukė ne vieną – iš viso į jo tinklus įsigudrino patekti net du tokie nežemiški sutvėrimai. Pamatyti tokį sutvėrimą per savo gyvenimą – mažesni nei loterijoje laimėti aukso puodą. O čia žvejui į tinklus papuolė DU tokie mėlyni mėlyni "aukso puodai".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistų teigimu, šansas, jog kada nors pavyks pagauti mėlynąjį omarą, prilygsta vienam iš 2 mln. Tačiau omarų gaudytojui Wayne'ui Nickersonui Fortūna ne tik davė, bet dar ir drėbtelėjo – vyrukas įsigudrino pagauti du tokius gražuolius.

Pirmą kartą mėlynasis omaras jo tinkluose suspurdėjo 1990 m. Dar kartą šį nepaprastai retą laimikį ištraukė praėjusį pirmadienį.

"Jis buvo toks nuostabiai mėlynas – mėlynesnis už hortenzijos žiedus", - The Boston Globe pasakojo Fortūnos numylėtinis. – Jis net švytėjo iš mėlynumo."

Pastarasis egzempliorius išskirtinis ne tik dėl savo mėlynumo, bet ir dėl dydžio – svėrė jis kone visą kilogramą. Stebėtina, kaip jo – tokio spalvingo ir ryškaus – iki šiol nesumedžiojo plėšrūnai.

W. Nickersonas pakrikštijo savo laimikį Bleu. Žvejas parplukdė jį į krantą ir pirmiausia parodė būriui vaikų, kurie kaip tik plaukė ekskursijoje the Lobster Tales (Omaro nuotykiai). Vėliau Bleu buvo panardintas į saugų akvariumą ir laukia, ar Naujosios Anglijos akvariumų muziejus ras jam naujus nuolatinius namus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(64)
(2)
(62)

Komentarai (2)