Viešbutis, įkvėpęs S.Kingą parašyti siaubo romanus: svečiai ir darbuotojai tvirtai tiki, kad jame vaidenasi (Video)  ()

Stanley viešbutis įsikūręs Jungtinėse valstijose, Kolorade. Jis geriausiai žinomas dėl tariamų paranormalių reiškinių jame, gyventojai praneša, kad viešbutyje vaidenasi, o kadaise jis buvo tapęs ir siaubo romanų rašytojo Stepheno Kingo įkvėpimo vieta, skelbia bbc.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešbutis pradėjo veikti 1909 metais. Šiandien jau moderniai įrengtas viešbutis nevengia pasinaudoti savo vaiduokliška istorija bei gandais, sklandančiais apie jį ir net rengia ekskursijas po vaiduokliškus kambarius.

Siaubo romanų rašytojo S. Kingo įkvėpimo vieta

Stanley viešbutis turėtų būti pažįstamas siaubo romanų gerbėjams, o ypač rašytojo S. Kingo skaitytojams. S. Kingas, viešėdamas šiame viešbutyje, sugalvojo idėją savo knygai „Švytėjimas“, kurioje pasakojama, kaip vyras, dirbdamas viešbutyje dėl neaiškių priežasčių išprotėjo ir norėjo išžudyti savo šeimą.

Pats rašytojas, viešėdamas viešbutyje susidūrė su keistais reiškiniais. Gyvendamas 217 kambaryje S. Kingas tikina girdėjęs ten žaidžiančius vaikus, nors kambaryje ir nieko nebuvo.

Jis apsistojo viešbutyje vienai nakčiai 1974 metais su žmona Tabitha, tuomet viešbutis ruošėsi užsidarymui prieš sezono pabaigą, todėl buvo beveik tuščias. Rašytoją sužavėjo tušti koridoriai, tuščias valgomasis ir tarytum „miręs“ pastatas.

Vėliau šiame viešbutyje buvo filmuojamos keli televizijos siaubo serialai ir filmai. Vietą pamėgo ir Holivudas, tačiau keista, bet ne jis viešbutį pavertė „besivaidenančiu“, o jo lankytojai, kurie apie keistus garsus ir reiškinius nuolat praneša administracijai.

nuo pianino garsų iki naktinių figūrų

Pranešimų apie keisčiausius dalykus šiame viešbutyje būna įvairių – darbuotojai praneša, kad girdi sambrūzdį, vakarėlio ir pianino garsus didžiojoje pokylių salėje, kai nieko ten nėra. Kai kurie gyventojai girdi žaidžiančius vaikus, kai vaikų viešbutyje apskritai nėra. Daug viešbučio svečių administracijai skundėsi, kad naktį savo kambariuose matė vaiduokliškas figūras.

Nėra aišku, ar gyventojai iš tiesų matė kažką neįprasto, ar tiesiog juos paveikė viešbučio įvaizdis, bet pranešimai apie keistus reiškinius netyla iki šiol.

Žymusis ketvirtas aukštas ir 407 kambarys

Tie, kuriems yra tekę svečiuotis viešbutyje, yra girdėję, kad daugiausiai paranormalios veiklos yra fiksuojama ketvirtajame viešbučio aukšte. Sakoma, kad ten gyvena vienas vaiduoklis – buvęs žemių, ant kurių pastatytas viešbutis, savininkas, turintis grafo titulą.

Sakoma, kad jis sutinkamas 407-ajame kambaryje, stovintis prie lovos arba žvelgiantis pro langą ir taip gąsdina viešbučio gyventojus. Beje, jis dažniausiai yra kaltinamas dėl visų papuošalų, kurie dingsta iš svečių kambarių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()