Dieviškąją proporciją panaudojęs chirurgas surado gražiausias pasaulio moteris (Foto)  (5)

Plastinės chirurgijos specialistas iš Londono Julianas De Silva panaudojo matematinę proporciją, dar vadinamą „Dieviškąja proporcija“ ar „Auksine proporcija“, kad surastų „gražiausią veidą pasaulyje“. Rezultatai parodė, jog kai kurios įžymybės beveik 100 proc. atitinka šį standartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Auksinė proporcija – tai atkarpos dalyba į dvi dalis taip, kad didesniosios ir mažesniosios dalių santykis būtų lygus visos atkarpos ir didesniosios dalies santykiui. atitinka du bet kokios rūšies matmenis.

Kaip pateikta žemiau esančiame pavyzdyje. Šio skaičiaus reikšmė apytiksliai lygi 1,62. Jis dažnai žymimas graikiška raide „Fi“.

Po šių mediko skaičiavimų paaiškėjo, kad „tobuliausio“ veido savininkė yra aktorė Amber Heard. Jos veidas net 91,85 proc. atitinka auksinę graikų grožio proporciją (Fi). Tūkstančius metų buvo manoma, kad tai yra slapta tobulumo formulė.

Iš nuotraukų buvo išmatuotos garsių pasaulio žmonių akys, antakiai, nosis, lūpos, smakras, žandikaulis ir veido forma – 12 pagrindinių taškų. Galiausiai paaiškėjo, kad aktorės Amber Heard veidas atitinka net 91,85 proc. Auksinės proporcijos, kuri lygi 1,618.

Kito įžymaus žmogaus Kim Kardashian veidas atitiko 91.39 proc. Fi proporcijos (antroji vieta), Kate Moss buvo trečia – 91.06 proc., modelis Emily Ratajkowski buvo ketvirta su 90,8 proc., o Kendall Jenner buvo penkta su 90.18 proc.

Savo svetainėje Julianas De Silva buvo įvardintas „veido kosmetinių operacijų chirurgas, kuris specializuojasi tik akių, nosies, veido ir kaklo srityse“. Jis siūlo moterims savo formulę, apskaičiuojant grožį pagal Auksinę proporciją, lygią 1.62.

Tačiau, ar jo metodas yra pakankamai moksliškai pagrįstas? Ar jis gali tiksliai pasakyti, kas yra patrauklu, o kas ne?

Matematikas Jonas Allenas Paulos iš Temple universiteto taip nemano:

„Daugumai iš šių teiginių įrodymų nėra, – jis tvirtino „Tech Insider“. – Žinoma, šis santykis yra maždaug 1,62, bet kas iš to? Yra daug kitų stačiakampių, kurių proporcijos atitinka 1,8 ar 1,5“.

„Tai nėra kažkoks mokslinis atradimas, nulemtas Auksinės proporcijos, – sakė jis. – Jis nieko nenumato“.

Nepaisant kritikos, šie plastinės chirurgijos specialisto pastebėjimai yra išties įdomūs. O visos išvardintos garsenybės tikrai pasižymi nebloga išvaizda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(87)
(-68)

Komentarai (5)