Elonas Muskas niekada nesismulkina: papasakojo kaip SpaceX kolonizuos Marsą ir įkurs save išlaikančius miestus (Video)  (13)

SpaceX įkūrėjas Elonas Muskas ketina apgyvendinti Marse milijoną žmonių ir taip „išgelbėti žmoniją nuo neišvengiamos žūties“. Tai Muskas pareiškė Tarptautiniame astronomijos kongrese, kurio transliacija vyko SpaceX interneto puslapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

https://twitter.com/SpaceX/status/780844981036605444?lang=en

„Aiškinamės, kaip nugabenti jus į Marsą ir pastatyti save išlaikančius miestus, kad taptume išties tarpplanetine rūšimi“, – kalbėjo Muskas.

SpaceX įkūrėjas paaiškino, kad kolonizacija truks 40–100 metų, per kuriuos bus atlikta 10 000 skrydžių. Naudojant tradicinius metodus, vieno žmogaus skrydis į Marsą kainuotų $10 mlrd. Muskas pareiškė, kad būtina sumažinti kelionės kainą, kad „kuo daugiau žmonių norėtų persikelti“,

„Reikėtų pasiekti realistiškesnį skaičių, tarkime, kaip vidutinio namo kaina, kuri JAV yra $200 000“, – paaiškino išradėjas.

Muskas paaiškino, kad Marsas jaunystėje buvo panašus į Žemę, todėl mokslininkai galės auginti planetoje augalus, slėgdami atmosferą.

Kongrese buvo pristatytas ir kosminio laivo modelis. Jame naudojami 42 varikliai, jo ilgis – 77,5 metro, diametras – 12 metrų. SpaceX įkūrėjas tvirtino, kad viename laive tilps 100 žmonių su bagažu ir atsargomis.

SpaceX jau sėkmingai išbandė variklį tarpplanetinėms kelionėms.

Kiekviena raketa skris į kosmosą kas 26 mėnesius, pirmąja į Marsą bus nugabenta kuro gamykla, kuri paskui galės būti plečiama jau planetoje.

Išradėjas planuoja pirmąjį kosminį laivą pastatyti per ketverius metus. Kelionė iki Marso 2035 metais turėtų trukti 80 dienų.

slon.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(2)
(36)

Komentarai (13)