Idealus CV: imkite pavyzdį iš Elono Musko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

peeplt 2016-08-04 14:07
man toki grafika braizant reiketu sukeisti vietomis raudona su balta.
Rukis 2016-08-04 14:19
Geras CV - be klaidų parašytas trumpas savo įgūdžių, žinių ir praktinės patirties aprašymas. Darbdaviams nereikia tavo "Aš gyvenu vadovaudamasi taisykle, jog viską galima išmokti...". O savo motyvaciniame laiške atsakyk į klausymus: Ką galiu. Ką mokų. Ką galiu pasiūlyt. Ir ko noriu pasiekti dirbdamas toje įmonėje. Viskas. Pretty simple.
Melyna 2016-08-04 15:16
Išėjus iš kelių solidžių buvusių darboviečių bepigu skųstis, kad informacija netelpa lape. O aš vis dar neradau stebuklingo recepto tokiam CV, kuris atrodo gerai, turi viską, išskyrus darbo patirtį. Karti praeitis rodo, kad ~70% darbdavių į tokius net nežiūri, kiti peržiūri daugiau "iš pareigos" ir pakviečia į pokalbį "dėl vaizdo". Būtent. Ir tai blogiausia. Kai kuriems darbdaviams (ypač iš mažesnių privačių įmonių) įdomu tik tai ką gali duoti ant lėkštutės JIEMS. O patys nė nemano suteikti bent elementarių apmokymų žmogui, kuris turi reikalingą išsilavinimą ir pokalbio metu įrodo, kad pareigas perprastų greit. Kaip aš galiu jiems kažką siūlyti, kai patys iškart užtveria visus kelius? Apie algas net nešneku, čia jau nuvalkiota tema. Taip žinau, yra visokių žmonių ir vadovų. Bet kažkodėl užsiraunu tik ant idiotų, ieškančių jaunų bakalaurų su 1-4 metų patirtim ir jau gatavom specifinių dalykų kvalifikacijom. P.S. neimkit į galvą. Tiesiog nusivylusio žmogaus skundai.
Sebastianas 2016-08-04 15:54
O individualios veiklos negalvojot pradėt?
Wolfy 2016-08-04 16:35
Pradėjau nuo individualios veiklos, bet dabar noriu pabandyti eiti darbuotojo pareigas kokioje nors įmonėje, bus įdomu palyginti pliusus bei minusus. Gal vėliau vėl pasiimsiu individualią veiklą, jeigu nepatiks kažkam dirbti.
UTF16 2016-08-04 16:54
Jei manęs į darbą nepriimtų vien tik dėl kažkokių neapibrėžtų kriterijų neatitinkančio CV, vadinasi, šis darbas man nėra skirtas ir ši įmonė puikiai apsieis ir be manęs. Į tokius formalumus jau seniai pernelyg nerimtai nežiūriu, nes potencialūs darbuotojai geriau atsiskleidžia ne per kažkieno paruoštą popieriuką, o per realų darbo pokalbį ir, žinoma, testą. Pavyzdiniame CV, mano galva, nemažą lapo dalį sudaro bevertė informacija. Pvz., kas ir kaip šitokiu tikslumu įvertino kandidato „Skills & Competences“? Kodėl „Creativity“ yra įvertinta „kažkiek“, o „Goal oriented“ – maksimumui? Ką išvis reiškia šitie kriterijai ir ar jie tikrai reikšmingai skirtųsi nuo situacijos, jei jie visi būtų įvertinti maksimumui? Gi kiekvienas gali parašyti „Esu komunikabilus, pareigingas ir atsakingas“, kiekvienas, kuris siekia darbo vietos, yra pats geriausias ir nuostabiausias. Kita vertus, pateiktame pavyzdyje informacija, kuri galėtų būti reikšminga, kažkodėl nepateikta. Kandidatas nurodo, kad moka afrikansą. Kaip jis sugebėjo šitaip tiksliai įvertinti „kūrybiškumą“, o štai kalbos lygio (kurį daugmaž objektyviai įvertinti tikrai galima) – ne? Šiais laikais labai madinga įsirašyti „Moku vokiškai/prancūziškai/ispaniškai“, kai realiai tai tereiškia „Moku užsisakyti kavos“.
Pumper 2016-08-04 17:23
Man 30 ir dar nesu dirbęs samdomo darbo - visą laiką individualia užsiimu. Tuščias CV būtų - kas į mano tą lapą žiūrės, kai baigsis savas biznis? lol
Rukis 2016-08-04 17:42
Matau daug komentatorių individualia veikla užsiima. O kokia ji, jei ne paslaptis? Ar sunkiai sekėsi įtvirtinti tą individualią veiklą, kad turėtumėte pastovias pajamas? Kas buvo sunkiausia? Būtų įdomi visų nuomonė. Iš karto dėkoju.
Shinigami 2016-08-04 21:46
Pats savo verslo neturiu, bet įmonė kurioje dirbu padeda kitiems pradėti verslą arba jį vystyti. Tad iš patirties galiu sakyti, kad nėra taip paprasta viską paaiškinti, nes yra daug kintamųjų. Keli iš jų butu kokių verslų užsiimsi, kokia įstatyminė bazė dėl to konkretaus verslo, kokiame rajoje nori jį vykdyti ir t.t. Nors visoje Lietuvoje galioja vienodi įstatimai, bet lankantis skirtinguose rajonuose ir pas skirtingus valdininkus, kartais atrodo kad dirbi skirtingose šalyse su skirtingais įstatimais. Yra valdininkų pas kuriuos be vokelio geriau neik, nes aprėks ir išspirs lauk. Ir jei nesuprasi kodėl pats busi kaltas. Nors viską atlikai pagal įstatimus, bet su savimi neatsinešei vokelio.
Vyr.Technologas 2016-08-05 06:28
Nesutinku del vieno psl cv. Jei esi kvalifikuotas specialistas sukaupes solidzia patirti ir tavo cv yra trumpesnis nei darbo skelbimas tj apie koki pokalbi del darbo galima kalbeti?
hamann 2016-08-05 12:56
ką tuo nori pasakyti?
Pumper 2016-08-05 13:20
Kad reikia romaną apie save parašyti, kurio nei vienas savo laiką taupantis darbdavys net nesivargins pradėti skaityti.
immortallt 2016-08-05 15:04
Surašai nuveiktus darbus ir pasiekimus kol dirbai individualią veiklą. Pats jau vertinęs virš 100CV, neypač daug, bet pastebėjimai - nelabai kam įdomu peripetijos. Įdomu trumpai ką veikei, koks darbo pobūdis patinka. Ką sugebi daryti, kur dar reikia tobulėti. Pvz., motyvacinio laiško aš asmeniškai net neprašau. Dar prieš pasikviečiant pasikalbėti, patikusiems kandidatams duodu padaryti testą. Po testo pasikviečiu pas save aptarti kaip kas. Kai kada būna prastai parašytas, bet logiką savo sugeba paaiškinti - galima dirbti. Kiti būna prirašo kažką, logikos paaiškinti negali, o blogiausia, kai neskaito užduoties ir padaro būtent tai, ko prašoma paryškintai ir raudonai nedaryti. Tokie retai pasirodo verti dėmesio, bet kad jau skiria laiko testui, suteiki šansą. O šiaip keisti man tie, kurie po universiteto dar neturi jokios patirties, piktinasi, kad patirties negalima įgyti. Atrodo atsilikę ir tinginiai. Baigęs universitetą turėjau aš patirties vos ne metus laiko. Brolis mokosi dar tik, bet tai jau 1,5 metų darbinė patirtis. Bendrakursių dauguma baigę turėjo BENT pusmečio realią darbinę patirtį. O jei aplikuoti bando į vadovus, o dar nedirbęs... Nu ką galiu pasakyti, reiktų eit grindų paplauti, kad apmąstytum kokias nesąmones darai.
Vyr.Technologas 2016-08-27 05:18
Jei jis netures laiko perskaityti tavo cv vadinas tiek tu jam ir reikalingas. Paziurek is kitos puses - ar pats samdydamas zmogu skaitytum jo cv ar negaistum savo laiko? Darbas stovi - ji padirbt reikia o zmogaus nera. Cv skaityt tingi. Nu nesamone gi.. Cv neturi buti romanas bet turi kelt klausimus darbdaviui kad jis noretu susitikt ir placiau apie tai padikalbet
Mnc 2017-06-09 11:39
Rekomenduoju https://naujascv.lt paslaugas. CV pavyzdžiai pateikti labai patraukliai, pats dizainas tikrai traukiantis akį ir buvo labai paprasta visą info susisteminti. Labai patiko, rekomenduoju!