Didinga Elono Musko svajonė ir žiauri realybė - svarbiausias klausimas norintiems keliauti į Marsą: „ar esate pasirengę numirti?“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

The.Gedas 2016-09-29 19:46
Tiksliai nepamenu, o ir iš naujo jo kalbos žiūrėti nežadu, bet man rodos, kad jis sakė ne "steel pants", o "stealing pants", kas reikštų "vogiant trumpikes". Manau tai turėjo būti juokelis, kurių jo kalboj buvo pakankamai nemažai.
nanobullet 2016-09-29 23:27
Kodėl niekas nekalba apie Venera ? Manu butu geresnis varijantas zmoniu kolonijai ateityje, ziurin is ne specelisto puses atrodo kad venera butu lengiau teraformoti i kazka panasau i zeme o marsa kazin ar is vis imanoma be magnetinio lauko.
Creatium 2016-09-30 00:11
Skirtumas tik tas, kad Veneroje tu iškepsi iškarto išlindęs iš kondicionuojamo erdvėlaivio. Marsas, tuo tarpu, turi labai panašią temperatūrą į Žemės. Išskyrus tai, kad žemiausia temperatūra nukrenta iki -100C (Žemėje iki kokių -60 turbūt) ar pan. Plius, Marse kur kas geresnės atmosferos sąlygos: CO2 ir metanas, pirmąjį galima naudoti deguonies gamybai. Nekalbant apie tai, kad ten yra vandens (ledo).
immortallt 2016-09-30 08:51
Veneroje plius aplinkos sąlygos stipriai korozinės, o teraformingas vis dar svajonių lygyje, net ne mokslinės fantastikos.
sloggi 2016-09-30 18:55
Del veneros kolonizavimo kiek pamenu tai kai mokslininkai snekejo yra rimtu problemu ten. Vienas is tu, kad lyja kartais rugstim ar kazkuo panasiu i tai. Kitas dalykas, kad zmogus galetu isgyvent ten sake tektu statyt pastoviai skrendanti erdvelaivi kazkatram sluoksni. Neper aukstai ir ne per zemai. Labiausiai tinkamas taskas manau savas menulis.