Vyras, kurio žodis užkirto kelią trečiajam pasauliniam karui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2016-10-03 11:33
Tai gerai kad smegenų dar turi, o pažiūrėjus į dabartine liaudi kaip vyksta karai, tai gali baiktis viskuom.
Laurynas19 2016-10-03 13:31
Čia man vienam viskas nelogiškai skamba?
Sim 2016-10-03 13:32
Na čia ir prikūrė versdamas žurnalistas... Originalus straipsnis: https://www.theguardian.com/commentisfr ... uclear-war O buvo taip... Dėl Kuboje aptiktų SSRS raketinių bazių įtampa buvo ir taip didelė, dar tą pačią dieną numušus Kuboje žvalgybinį US U-2 lėktuvą buvo itin sustiprintas patruliavimas šalia Kubos krantų. Bepatruliuojant Lėktuvnešiui "USS Randolph" ir 11 destroyer'ių, vienam destryoer'iui ("USS Beale") aptikus neatpažintą povandeninį objektą buvo duotas įsakymas mėtyti mokomuosius povandeninius užtaisus "Depth charges", tuo pačiu siųsti radijo signalus B-59 jog naudojami mokomieji užtaisai. Tebuvo siekiama jog objektas iškiltų ir jį identifikuoti. Rusai ar tai negirdėjo ar nesupratų tų signalų ir kilus suirutei laive Vasilijus Archipovas nuraminęs kitus davė įsakymą iškelti laivą. Amerikiečiai identifikavę liepė plaukti į Rytus - Rusijos link. Deja, grįžus į bazę jų nepagyrė, o smerkė už tai jog praktiškai pasidavė amerikiečiams. Vienas iš admirolų netgi pasakė: "Būtų buvę geriau jei būtum nuskendęs su savo laivu."
Skeptikas 2016-10-03 17:21
Apmėtymas giluminėmis bombomis nors ir mokomosiomis skamba įdomiai. Čia panašiai kai į tave šaudytu su AK-74 tuščiais šoviniais ir sakytų: - Tu nebėk nuo manęs, noriu tik pamatyti kas tu toks.
technologas 2016-10-03 18:10
Kartais kai pagalvoji ūkiškai - gal tikrai gerai jei gynybos ministras civilis ar, pvz., moteris. Nes jei viršūnėse karo vilkai tai jie ir kariaus su visom š.. pasekmėm. Žiūrim kaip su Indija ir Pakistanu dabar baigsis.
Sim 2016-10-03 20:40
Tada buvo plačiai paplitusi praktika taip priversti iškilti povandeninius laivus.
kestutisz 2016-10-03 23:56
Kitaip jo ir neištrauksi. Po vandeniu nei ten radio girdi nei pro iliuminatorių lengvai pamojuosi. Keistas tik vienas dalykas - kapitonui turėjo ir be radio ryšio būti visiškai aišku, kad jei jau aplink sproginėja "chlapuškės", o jie dar sveiki gyvi tai čia tik bando gražiai pasibelsti. Ypač karštoje zonoje ir dar prie svetimų krantų . O ne svaičioti apie prasidėjusi karą. Galbūt dėl to ekipažui ir paskyrė tą trečią balsą (pagal wiki istoriją kitiem laivam reikėjo tik dviejų sutikimo), kad nepasitikėjo buvusiųjų dedukciniais sugebėjimais.