10 populiarių mitų apie priklausomybę nuo alkoholio: kiek juose yra tiesos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-10-06 08:56
Jei nebūna "daugiadienių", tai tikėtina kad ir nebus, bet jei jau esi "daugiadieninkas", tai geriau nei lašo negerti. Labai gerai padeda valios išsiugdymas, na tarkim pajunta žmogus, kad jau norisi kažkokio alkoholio pasiimti (be progos, tiesiog savaitgalis) kai ateina į maisto parduotuvę. Va tada ir reikia pradėti dirbti su savim, reikia atsisakyti bent savaitei, dviem alkoholio, o tada savaime praeina tas fizinis poreikis išgerti. O kad neįklimpti į tą liūna, labai padeda, kai vartojama be sistemos (na visiškas nevartojimas dar geriau, bet ne apie tai). Negalima kiekvieną vakarą išgerti pvz mažos taurelės konjako, ar taurės vyno, nes taip kepenys ir smegenys pripratinamos prie dozės, o kaip žinom dozės tik didėja per laiką. Čia rimtas medicininis reikalas, kepenys netgi specialiai pasiruošia fermentus alkoholio skaidymui ir jei negauna savo dozės, prasideda "lomkės". Smegenys irgi pripranta prie laimės hormonų nuolatinės dozės nuo to irgi "lomkės". Nieko tokio jei kartą, ar porą per mėnesį pabaliavosit nepadauginant. O dėl "kodavimo", čia taspats kaip hipnozė, ar nelabai? Jei čia ne hipnozė ir tas "kodas" nesunkiai "nulaužiamas", tai gal tikra hipnozė padėtu? Pastebėjau kad, kaikuriem žmonėm alkoholis veikia skirtingai, vieniem 99% išjungia protą, kiti pasidaro agresyvūs, dar kiti nepastovi ant kojų nuo kelių taurelių, kitiems prasiveržia įvairiausi jausmai nelaiku ir nevietoj, bet dauguma atsipalaiduoja, tampa iškalbingi ir linksmi. Pastebėjau keistą pokytį pas save, anksčiau po litro 5% alaus sunkiai sekdavosi naudotis kompu, arba jį taisyti, dabar net esant arti sąmonės netekimo, ar netgi kai jau tokioj būsenoj kai ant ryto nieko nebeprisiminčiau (na tas atsitinka tikrai nedažnai ) galiu sėkmingai užsiimti bet kokia tokia veikla kuri riekalauja smegenų ir kruopštumo, pvz tvarkyti kompus, buitinę techniką, kažką modeliuoti su 3d programom, kažką braižyti ir tt.
Shimelis 2016-10-06 11:47
Bahuriux - neblogas saviapgaules mechanizmas pas tave jau uzsikures. P.S. As pats esu sveikstantis alkoholikas ir galiu pasakyt, kad straipsnis kaip informacinio pobudzio labai geras, rekomenduoju paskaityti visiems. Ypac tiems, kurie mano, kad su alkoholiu jokiu problemu neturi.
bahuriux 2016-10-06 12:52
Na nežinau, aš tai vadinu valia ir savikontrole ir su tuo neturiu bėdų. Žinau kad yra žmonių kuriems negalima nei lašo, nes tada be mėnesio nesustoja ir sustoja tik kai išveža, ar patys prisiduoda į priklausomybės ligų centrą. Nežinau kas tai, genai, visiškas valios nebuvimas, ar dar kas nors, bet tokių atvejų žinau ne vieną
kernel_panikuoja 2016-10-06 14:10
Tu operuoji valia ir savikontrole, nes nesergi alkoholizmu - esi sveikas zmogus, kuris nera abstinentas. Alkoholizmas realiai yra psichine liga, savo modeliu kazkiek panasi i depresija. Alkoholikas dazniausiai supranta, kad jis nera sveikas ir kazkas su juo negerai, bet jis negali patapti sveikas ir pasikeisti tik valios pastangom, nes pagrindine poblema yra giliai "galvoje". Kaip ir gilia depresija sergantis negali valios pastangom patapti laimingas ir pasveikes - abiem atvejais reikia ilgo ir didelio darbo su savimi + polinkis i sias ligas isliks visam gyvenimui. Alkoholizmas nera isgydomas tik sustabdomas.