100 km ledo sluoksnis slepia dar vieną įspūdingą vandenyną Saulės sistemoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eič 2016-10-16 12:33
Jei vien Saulės sistemoj yra tiek daug vandens, tai visur jo turi būt daug (nebent prieš susidarant saulei buvo didelis kiekis vandens šiame regione). Kas reikštų, kad gyvybė už Žemės beveik 100% garantuota, ne?
dainius.tamošaitis 2016-10-16 13:25
Logiskai mastan tai taip 100% kad egzistuoja kita givybe tik nezine kokia forma tai gali buti tik maza bakterija arba kaskas panasau y zmones. Speju atradinimus labai stabdo dar prastos technologijos didelis atstumai ir svarbiausa jai ka rastu tai zmonem nepranestu nes tai tik sukeltu didelia panika.
Creatium 2016-10-16 14:00
Kodėl tai sukeltų didelę paniką? P.S. Prieš kažkiek metų (neatsimenu tiksliai) buvo garsiai pranešta apie rastus organizmus meteorite iš Marso. Nuskambėjo per visas žiniasklaidos priemones. Vėliau paaiškėjo, kad tas meteoritas buvo užterštas.
dainius.tamošaitis 2016-10-16 14:28
Bakterijos gal ir nesukeltu bet radimas kitos gyvybes formos panasos y zmones tikrai sukeltu panika. Bet zinoma butu kas ir islostu koki ginkliu gamintojai dideli pelna pasdarytu.
Creatium 2016-10-16 14:38
Klausiu kodėl sukeltų paniką, o tavo atsakymas: "tikrai sukeltų paniką". Tai kodėl? Ko čia panikuoti?
dainius.tamošaitis 2016-10-16 16:42
tipo nekiltu jai pasakytu radom tauja planeta su gyvebe ten kuri labau isiviscius uz mus ir bet kada gali atkirsti y musiu planeta tik nezine su kokais tikslais?
Creatium 2016-10-16 17:33
Tai visų pirma nei vienas mokslininkas taip nepasakytų, nes tam, kad taip pasakyti reikia turėti įrodymų. Kitas dalykas, teiginys, kad mes pirmi atrasim civilizaciją, kuri yra ant tiek pažengus, kad mus gali laisvai išnaikinti ir neva ji pati mūsų iki šiol neatrado yra juokingas. Jeigu tu esi civilizacija, galinti nuskristi iki kitos civilizacijos (o tai reikalauja didelės pažangos), tai tu jau seniai esi atradusi kitas civilizacijas. O jeigu tikrai būtų atrasta civilizacija ir netrukus būtų įrodyta, kad jie ketina pulti būtent mus, tai... kiek žinai karų pasaulyje, kurie būtų buvę nuslėpti nuo juose kariaujančių žmonių? Galiu atsakyti už tave: nei vieno. Jeigu tu ketini kariauti už civilizacijos išlikimą, tai tu norėsi apie tai įspėti kuo daugiau žmonių ir taip surinkti kuo didesnę kariuomenę. Paprasčiausia logika. Galiausiai nelieka priežasčių slėpti kitos civilizacijos atradimą. Ypač, kai lengva ranka daromi pranešimai apie įvairius "galimus" atradimo atvejus. Ir kai galiausiai pati žmonija yra persunkta minties, kad Marse ar tamsiojoje Mėnulio pusėje tikrai gyvena maži žmogeliukai.
dainius.tamošaitis 2016-10-16 18:51
gerai sakai nu dabar reikia laukti kada pranes ka nors rade.
Dannas3 2016-10-16 20:23
Pasakymas, kad kiltu didele panika, tai kiles is acto garintoju, kurie teigia, kad vyriausybe slepia ateiviu buvimo irodyma, nes esa tai sukeltu panika zmonijoj. Linkusiems tiketi acto garintoju istorijomis, toks argumentas neatremiamas atrodo.
mmm 2016-10-16 20:43
1. pelnas,. (pvz nasa) radusi nežemišką civilizaciją tikrai nemanau kad viską išviešintų ( čia tuoj paprieštaraus neturintis daugiau ką pasakyti žmogysta su acto garintoju argumentu...) dėl keleto priežasčių kol nėra žinomą apie jos tikslus: sukontaktavusi "paprašytų" jų technologijų ir taptu žemėje pati stipriausia galia, antra: kad to nepadarytu "blogieji" rusai ar kokia kita tauta ( neatmeskit galimybės kad paskelbus fakta kažkas pabandys pirmiau už juos tai padaryti). aišku blogiausiu scenarijumi nemanau kad slėptu nuo žmonijos šį faktą, nes reiktu suvienyti visą žemę dėl bendro tikslo, tačiau tai galioja tik blogiausiu atveju.
Creatium 2016-10-16 20:51
Jo... o kokio 2 Kardaševo tipo civilizacija jos paprašius pasidalinti technologijomis, taip ims ir pasidalins viskuo nesuprasdama ką daro. Visų pirma reikėtų gerai pagalvoti kaip užmegzti kontaktą su ta civilizacija. Kokia kalba siųsti pranešimą? Anglų ar kinų (sarkazmas)? P.S. Manęs neramina pats teiginys "atrasime galingą civilizaciją". Kokiu būdu mes galėtume atrasti galingą civilizaciją, kai negalim žmonių iki Marso nuskraidinti ir nežinome ar Europoje yra bent bakterijų? Ta prasme galim tarkim nustatyti, kad kažkokia planeta Keplerio sistemoje atmosferoje turi gyvybės požymius rodančių dalelių. Viskas. Duodu kepurę pridaryt, kad kol mes laisvai nekeliausime Saulės sistemoje, tol mes jokių civilizacijų neatrasim. Jeigu atradimas ir įvyks, tai iš kitos pusės: kita civilizacija atras mus ir, negana to, dar nuspręs, kad esame protinga gyvybės forma. Ir tai nebūtinai reikš, kad mes suprasime, jog buvom "atrasti".