Amžiaus apgavystė: sveiku produktu laikytos sultys duoda tiek pat naudos, kiek saldainių pakelis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-10-27 12:31
Žmonės, jūs neapsigaukit. Tos 100% natūralios sultys nereiškia, kad tai sultys tiesiai iš apelsino. Greičiausiai tai sultys iš apelsinų sulčių koncentrato, tai reiškia, kad grynos apelsinų sultys buvo verdamos tol, kol iš jų pasišalins didžioji dalis vandens (apie 3/4) ir liks sirupas. Tada tas koncentratas dar pamaišomas su visokiais priedais, kad atitiktų gerą skonį. Tada išvežiojamas po visą pasaulį. Ir tada kokiam nors "sulčių fabrike" yra maišomas su vandeniu: 1 litras koncentratos ir kokia 3 litrai vandens iš krano. Ir štai jums sulčių Tiesa, jei ant sulčių pakelio matote raides NFC, tai šitų vertė bus didesnė: Not From Concentrate. Arba ieškokit užrašo "direct extraction juice" (tiesioginio spaudimo).
Shinigami 2016-10-27 13:16
Buvau vyno gamykloje, ten sakė, kad sulčių iš ne koncentrato yra sunku rasti, nes natūralios sunkiai laikosi. Greit rūgsta arba reikia pridėti daug konservantu plius joms sandėliuoti reiks daug vietos ir pervežti bus sunkiau. O koncentratui reikia mažiau vietos, pervežti galima daugiau (nes vandens mažiau vežti reikia) ir ilgiau išsilaiko. Todėl ne koncentrato sultys dažniausiai galima rasti tik sezono metu.
Tommis 2016-10-27 13:47
Spaustas sultis (tas „ne iš koncentrato“) tinkamomis sąlygomis (berods azoto aplinkoje) sandėliuoti taisyklės leidžia iki 2 metų, todėl neapsigaukite manantys jog sultys „ne iš koncentrato“ yra „šviežios“
lizunas 2016-10-27 20:21
Maišo su obuolių sultumis
immortallt 2016-10-28 10:20
A) kas už sultis norite mokėti 2€ už pakelį? Niekas? Tai ir nebūna natūraliu pakelyje B) Nesvarbu, šviežiai spaustos ar iš pakelio, vis tiek jose naudingo nelabai ko yra.