BBC suintrigavo Britanijos lietuvio klausimas: kodėl Suomijos mokyklose nėra namų darbų, o mokinių pasiekimai geresni?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2016-10-31 13:04
Visiskai sutinku su suomiais, namu darbai yra atgyvena, jei vaikas turi kabeti prie knygu po 3h+ tai vadinasi kazkas begerai ar su svietimo sistema apaskritai, ar su konkrecia mokykla, ar su mokytoju. Vaikai mokykloje praleidzia visa diena ir to neuztenka? Prisimenu savo gimnazija, vieni pensininkai, visiski nuobodos, ateina i klase, atbarbena is kygos, klase naftalinu pasmardina ir tiek. Ok nevisi mokytojai tokie, bet ju dauguma. Jeigu yra gyva pavyzdys Suomija, kodel jos pavyzdziu nesekti ir is ju patirties nesimokyti?
Shinigami 2016-10-31 14:07
Norint geru rezultatų reikia į juos gerai investuoti. Mokyti gali bet kas, bet mokyti gerai reikia specialisto. Kuris mokėtu ne tik savo mokama dalyką, bet ir mokėtu ta dalyką pateikti vaikams ir paaugliams, o tam reikia turėti psichologinių žinių ir mokėti, bei turėti laiko žinias tinkamai susisteminti. Mano brolis dabar mokosi 9 klasėje. Dėl to šiais metais keitė mokykla, nes ankstesnė šiais metais tapo 8 klasių mokykla. Pasikeitė mokykla, pasikeitė ir mokytojai, dėl to vienų pamokų rezultatai pagerėjo, o kitų suprastėjo. Tai rodo, kad aplinka ir mokytojai turi didelės įtakos mokslo rezultatams. Vieni sugeba mokyti geriau kiti prasčiau. Vienų mokytojų mokymo metodika geriau supranta vieni vaikai, kitu kiti. Iš vis yra mokytojų su charakteriu, baisių charakterių, kuriems netinka būti mokytojais. Mano brolis neseniai gavo N raide iš vienos pamokos vidurį dienos. Kaip brolis sakė, gavo todėl, kad mokytoja vaikus sužymi šaukdama juos vardu, bet jei neišgirsta (dėl to, kad per tyliai atsiliepė ar dar dėl ko) pažymi N raidę, nors mokinys klasėje. Tai parodo kad mokytoja net nežino kiek yra mokinių jos klasėje pamokos metu ir jų nežino. Tai kaip tokia mokytoja gali mokyti? Norint geru mokytojų jiems reikia gerai mokėti. Skirti laiko ne tik pamokai, bet ir jų pasiruošimui. Kvalifikacijos kėlimo kursai turi būti privalomi ir po kelis kartus metuose. Patys kursai turi būti kvalifikuoti. Teko vienuose dalyvauti (savo profesijos kursuose) tai ten tik pinigus paima ir duoda pažymą, kad išlaikei.
Nerkus 2016-10-31 14:10
Čia panaši situacija kai valdininkai laiką stumia, kam ką nors keisti, įvesti kažkokias inovacijas, jei galima dirbti taip kaip dirbam dabar ir dėl nieko nesukti galvos. Jau viskas atidirbta ir kiekvienas pakeitimas bus naujas darbas, reiks kažką mokinti ir pan... o vaikai? o kam tai rūpi? svarbu, kad išmoksta tie kurie nors kažkiek nori mokintis i to pakanka.
MindaugasV85 2016-10-31 16:30
Tikra tiesa, kad dirbti yra lengviau nei mokytis.
Staska 2016-10-31 20:49
Reikia pasakyti, kad Estija eina iš kart po Suomijos 7-a pagal matematiką ir gamtos mokslus, o Lietuva 31 vietoj.