NASA prašo pagalbos ir net skirs tris premijas iki 30 tūkst. dolerių už geriausias idėjas: „taip tęstis nebegali, būtinai reikia sprendimo“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2016-11-27 11:14
O kodėl nėra bandoma kurti dirbtinę gravitaciją?
AAA000 2016-11-27 12:37
Galbut todel, kad dabartinis mokslas nieko nesupranta apie gravitacija? Ir kaip tu ja isivaizduoji skafandre? Man siaip irgi keista, kad nebando padaryt modulio su dirbtine gravitacija, kai sukasi iscentrine jega. Lygtai dare kazkada seniau bandomaji pvz - bet taip ir nenuskraidino. Dabar sritis visiskai neistirta praktiniais aspektais, o jau tiek metu skraido... Gal net issprestu tokie moduliai kaulu ir raumenyno retejima. --------- Del skafandru problemos - tai manau galima dalinai sprest per visiskai zarnyno pasisavinama maista, kai nebuna ismatu. Kokie nors gliukozes tirpalai su visokiais priedais. Kai nusimato ilgai sedet skafandre - pereina ant tokio maisto "dietos". Slapimo surinkimas manau ne toks problematiskas.
Creatium 2016-11-27 15:12
Aš būtent apie modulius ir kalbėjau. Skafandrai taip, kiek kitas klausimas.
Algucis R 2016-11-28 21:34
Išcentrinė jėga nėra geras variantas, gal todėl ir atsisakyta. Nes ratas nebūna didelis, todėl galvai tenka mažesnis G nei kojoms, kūnas keistai supranta. Kažkas tokio.
rwc 2016-11-28 23:38
Norint padaryt baronką su 1g išcentrine jėga, reikia bent poros šimtų metrų skersmens, antraip ten pats biesas sprandą nusisuktų, jeigu tik pati skarbonkė bandant įsukti nesuplyštų. Galima ir metro skersmens padaryti, bet paskaičiuokim tada, kokiu greičiu šitokia centrifūga suktis turėtų. O dėl dirbtinės gravitacijos, tai fantazuoti nedraudžiama... Linkiu nepamiršti, kad mes dar vaistų nuo vėžio sukurti nemokame, ką jau čia gravitacija.