Sovietiniai galvosūkiai, kurie tikrino ne tik loginį mąstymą, bet ir pastabumą - ar galite juos išspręsti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2016-11-26 19:54
Su antru ir trečiu paveikslėliu problemų nebuvo, bet su pirmu.. 1 kl atsakiau ir klausimų nėra. 2 kl atsakiau, remdamasis vieninteliu medžiu kurio šakos į pietus ilgesnės, bet tai galima aiškinti ir tai kad medis auga pamiškėje, dėl to jo šakos į tą pusę ilgesnės. Klausimas nekorektiškas 3 kl viskas ok ir aišku. 4 kl mano manymu, plūdurai žymi kur laivybai tinkama, o ne tik kur prieplauka. Klausimas galimai nekorektiškas trūksta man žinių.Atsakiau teisingai tik dėl 5 klausimo. 5 kl Atsakiau teisingai, bet lygiai taip pat gali būti ir kad ten lokys važiuojantis vienaračiu, grojantis su balalaika ir dar ant nosies galo balansuoja degtinės buteliu. 6 kl Neatsakiau, bet klausimas ir nekorektiškas, kaip jau minėjo dėl paveikslėlio kokybės ten gali būti ir ne šešėlis, bet veidrodinis atspindys..
Suplysus_kojine 2016-11-27 04:13
Visu pirma, antras klausimas yra visiskas acto garinimas, nes pauksciai ne tik isskrenda i siltus krastus, bet ir parskrenda is ju. Tad kaip pasakyt ar jiems jau salta pasidare? Reik ieskot saliko ant sprando? Del 4 kl SaMaras teisus, laivyba pludurais zymima ne tik prie prieplauku, nes jei nebutu tu pluduru gal ir nepasiektum kito uosto. Pludurais zymimas farvateris. Del 5 kl noreciau paprestaraut SaMaras, nes labiau tiketina, kad tie zmones kitame krante pamate Grazuli besivaikanti gejus. Nes meska atlikdama tiek triuku, ties demesio nesusilauks. Del paros laiko, chmmm nakties metu metu migruoja tik zasis turbut. Na pas ruskius gal ir ikaususio gulbes gali skrist be skrydzio plano.
amas 2016-11-27 11:04
Dėl tokių pramogų, tas kraštas taip prasigėręs ir myli puktką.
AAA000 2016-11-27 13:13
Su tuo pirmu paveiksleliu tai tikrai mazoka logikos. Pludurai zymi upes farvateri - giliausia vieta, taigi upe toje vietoje gili, o tiesiog laivas aplipo kokiu nors slamstu, arba atsimuses i kokia nors plaukiancia dumblo mase arba net sugedes, ir tas durnius laivo priekyje arba baksi siuksles, arba padeda stumtis su kartim pirmyn pries srove, o keleiviai ispeti ir jau pasiruose ir laukia kada gales jau sokinet is laivo arciau kranto Metu laikas pavasaris, nes testas ruskyne, siauriniam pusrutulyje, pauksciai skrenda i siaure. Vandenyje ten yra tik atspindziai, o ne saules seseliai. Uz seseli galima laikyt nebent tamsias vietas laive arba tas demes uz misko ant lauko.
namaste 2016-11-28 10:28
Kadangi medis turi mažiau šakų, vienoje pusėje galima teigti, jog ten šiaurė, paukščiai skrenda į priešingą pusę - į pietus, vadinasi išskrenda žiemoti. Galima visaip interpretuoti, kad medis turi mažiau šakų, nes tarkim kiti medžiai užgožia ar Petras nupjovė su pjūklu, bet esmė yra pasitelkiant loginį mastymą atsakyti į klausimus, o ne daryti prielaidas apie nebūtus dalykus. O kurioje pusėje prieplauka, manau iš tiesų netinka atsakymas, jog žmonės atsisukę, gal labiau, kad plūdurai yra.
rwc 2016-11-28 23:11
Koks dar klausimas, jei paukščiai varo pietų kryptimi? Ar jie ten išskrenda žiemoti, ar grįžta iš šiaurės po vasaros? Faktas, kad ruduo. Visa kita elementaru. Antrame galvosūkyje klaidingiausiai pavaizduotas a) šviesAforas; b)uždavinio sąlyga įmaketuota taip, kad jei nebūtų atsakymų, tai ir nesuprasčiau, jog ji apskritai kažkur buvo.
Suplysus_kojine 2016-12-11 00:53
To namaste. Dėl to, kad tik vienas ar du medžiai turi sakų vienoje pusėje mažiau (paveiksliuke nupiešti tik prie pat kranto esantys medžiai su mažiau šakų) negalima sakyt, kad toje ar toje pusėje šiaurė. Be to, pirma karta girdžių, kad siaurinėje pusėje medžiai audintu mažiau šakų.
SaMaras 2016-12-12 10:41
reikėtų pasimokyti oriuentuotis vietovėje neturint kompaso, manau išgirstum. Nors tas labiau galioja tik pavieniai augantiems medžiams.
Suplysus_kojine 2016-12-17 00:22
"reikėtų pasimokyti oriuentuotis vietovėje neturint kompaso, manau išgirstum. Nors tas labiau galioja tik pavieniai augantiems medžiams". Turbut ne karta teko pasiklyst, kad ir prie vieno medžio, dėl tu šakų? Jei nori orientuotis ir prie vieno medžio nepasiklyst, reik stebėt samanas, nes jos pietinėje kamieno pusėje neauga. Tad gali čia nepamokslaut.