Prof. A. Bumblauskas: Lietuvos saugiausias pasienio ruožas - 100 km., bet visi jo bijo kaip „velnias kryžiaus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2016-12-01 13:27
,, ir konfliktuodami dėl to, kad norime įgrūsti į jų pavardes čekiškas raides.'' Ir gerai, kad neleidžiame rašyti pavardžių dokumentuose, taip kaip jos rašomos asmens originalia kalba. Kuo kiniečiai prastesni už liankus ? Tuomet negalima jokios tautybės asmenų diskriminuoti, leiskime kiniečiams turėti savo pavardes lietuviškuose pasuose hieroglifais įrašytas, visose Lietuvos įstaigose turbūt galės jų pavardes tada perskaityti taisyklingai..
SaMaras 2016-12-01 13:38
Na aš į tą reikalą nesikišiu leisti ar ne. Bendrai informacijai lenkai leidžia rašyti lietuviams savo pavardes su savo š, č, ą ir tt. o ten kad atsiras lotyniškos w, x, q tai technologiškai tą padaryti nėra visai jokių problemų, jei jau su kitom papildomom raidėm tai gali prireikti kokių nors techninių įrangos pakeitimų.
Shinigami 2016-12-01 14:08
Tai yra pažiūrų klausimas. Ar tu leisi, kad tavo šalyje butu lygesnių nei kiti ar ne. Jei ne, tai arba leidi visiems, arba neleidi niekam. Jei leidi vieniems būti lygesniais nei kiti, tada vieniems gali leisti kitiems draudi (pav.: lenkams leidi, kinams draudi). Nežinau ką lenkai leidžia ar draudžia, bet žinau viena. Jei kažkas kažką leidžia arba kažkas kažką draudžia tai nereiškia, kad ir tu taip turi daryti. Kai kuriose šalyse šiukšles per langą meta, bet ar mes tai turime leisti? Geriausia išeitis pase, skirti atskira lapą originalo kalbai, bet pagrindinis lapas turi būti šalies kalba. Tam, kad šalies institucijoms ar kitiems subjektams nereiktu sukti galvos dėl svetimų raidžių ar kalbos. Taip pat reikia palikti originalą kad butu galima atsekti šaltinį originalo šalyje. Nes jei kino vardą išversime, tai jo Kinijoje niekados nerasime, nes nebe sugebėsime jo perversti į kinų kalbą. Tad turi būti abu, bet originalas negali būti pagrindiniame lape ir negali būti naudojamas šalies dokumentuose. Tik ką daryti su tapatybės kortele. Ten vietos nėra labai daug. Bet turbūt tokiu atvejų galima originalą saugoti kompiuterinėje atmintyje.
Fikcija 2016-12-01 23:31
Brazauskas atsiprase zydu uz musu kai kuriu pilieciu elgesi IIWW metu , o kaip lenkai del Vilniaus okupacijos ar bande atsiprasyti? O gal jiems ne lygis lietuviu muziku atsiprasinet...