Cigarečių gyvavimas baigiasi - net ir didžiausia tabako kompanija galvoja apie neišvengiamą cigarečių gamybos nutraukimą  (0)

„Philip Morris International“, didžiausia tarptautinė tabako kompanija, ilgainiui gali sustabdyti įprastų cigarečių pardavimą, trečiadienį BBC patvirtino kompanijos vadovas. Jis pridūrė, kad Didžiojoje Britanijoje kompanija jau pristatė įprastų cigarečių alternatyvą IQOS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos sukurtos IQOS bedūmės cigaretės, kurios jau yra parduodamos daugelyje šalių, tarp jų ir Japonijoje, Šveicarijoje ir Italijoje, įkaitina tabaką pakankamai, kad nevyktų joks degimo procesas.

Japonijos tabako kompanija jau anksčiau yra pristačiusi tabako pagrindu paremtą cigaretės alternatyvą, pavadintą „Ploom Tech“, kai tuo metu „British American Tobacco“ šį mėnesį jau pradėjo savo produkto bandymus.

„Aš tikiu, kad ateis momentas, kai aš pasakysiu, jog mes turime pakankamai priimtiną alternatyvų produktą, suderintą kartu su vyriausybėmis“, – kalbėjo Andre Calantzopoulos „BBC Radio 4“ eteryje. Jis pridūrė, kad tai neabejotinai taps alternatyva įprastoms cigaretėms ir viskas įvyks pakankamai greitai.

„Philip Morris“, didžiausia cigarečių gamintoja pasaulyje, didžiausią pelną gauna iš įprastų cigarečių pardavimo. Medikai įspėja, kad rūkymas kasmet pražudo 6 milijonus žmonių. Nors tabako rinka mažėja ir vis daugiau žmonių meta rūkyti, A. Calantzopoulos yra įsitikinęs, jog 2025 metais vis dar bus per milijardą rūkančiųjų.

Dėl šios priežasties bendrovė į naują produktą investavo 2 milijardus JAV dolerių. IQOS cigaretė yra elektroninis įtaisas, naudojamas kartu su mažomis cigaretėmis ir izoliuojantis didžiąją dalį dūmų. Nuo elektroninių cigarečių ši alternatyva skiriasi tuo, kad joje nėra naudojamas skystas nikotinas.

Primename, kad rūkymas kenkia jūsų ir aplinkinių sveikatai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(39)
(16)
(23)

Komentarai (0)