Netikėtas apynių poveikis kepenims: aiškėja koks alkoholis iš karto nuvaro į kapus, o koks mažiau agresyvus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alvero 2016-12-01 18:24
"Pakeitus bet kokio alaus vartojimą į statinės šviesųjį alų"?? Kodėl būtent į "statinės" ir kodėl būtent "šviesujį"? Straipsnyje niekur neminima, kad alaus spalva ar jo brandinimas-laikymas turėtų įtakos. Juk ir tamsus alus gali būti smarkiai apyniuotas, tai nepriklauso nuo alaus spalvos (nes ne apyniai duoda alaus spalvą). O ką turi bendro ta statinė ir kuo blogai apyniuotas alus iš butekio - težino Dievas ir straipsnio autorius :-) (Beje, įdomu, kaip į tokį straipsnį, kuriame skelbiama apie teigiamą alaus įtaką sveikatai, reaguos VATKT, kurios "sarginiai šunys" baisingai jautriai sureaguoja į bet kokią viešą užuominą -nesvarbu, kad mokslu grįstą- apie bet kokio alkoholinio gėrimo galimą teigiamą įtaką žmogaus sveikatai ar bent jau savijautai.. Sėkmės redakcijai atlaikyti tų "sarginių šunų" lojimą
Shimelis 2016-12-01 19:23
Tai vienas is tu sarginiu sunu pabusiu as. Alus, degtine, vynas, protingom dozem turi teigema poveiki atskiriem organam. Tarkim visi kardiologai sutinka, kad isgerent po 50ml trauktineles i diena, galima iki minimumo sumazinti infarkto tikimybe. Taciau visi alkoholiniai gerimai, net ir protingom dozem, daro neigema poveiki vienam organui - smegenim. Ir ta gali patvirtinti bet kuris smegenu chirurgas.
runce 2016-12-01 20:48
"statinės šviesųjį alų" nevykęs vertimas greičiausiai nuo "cask ale", kas iš esmės reiškia vietoje gaminamą, statinėse brandinamą ir sąliginai greit realizuojamą, visiškai natūralų alų. jis taip pat gaminamas su tikrais apyniais, o ne jų ekstraktais. Lietuvoje cask ale nėra, bet jį šiuo klausimu puikiai atstos stipriai apyniuotas, nepasterizuotas ir nefiltruotas lietuviškas alus. aišku, jeigu jo skonis tenkina..
Talkatif 2016-12-01 21:40
Ar žinojote, kad kanapei giminingiausias augalas yra apynys?
agieg 2016-12-01 23:22
Iš vis nesuprantu kam rašyti tokius sraipsnius. Tyrimas buvo atliktas pelėms, o ne žmonems. Taigi mums tai beveik nieko nereiškia. Tyrimo išvadose parašyta, jog mažiau riebalų turėjo tik patelės, o apie patinus nieko. Vapšė straipsnis niekinis, eilinė šiukšlė internete.
waldas20 2016-12-03 00:05
Siais laikais beveik niekas negamina tikro alaus, pigiausia - uzpylei miltukus vandeniu, palaikei, prisotinai angliarukstes ir i parduotuve, 500 procentu pelno garantuota.
kestutisz 2016-12-03 20:06
Norint yra visos priemonės pasigaminti pačiam - tikrai yra visko nuo instrukcijų iki apynių ir salyklų. Tik, kadangi vartotojas perdaug tingus ir skūpas tai pramonė prie to prisitaiko ir pagamina pigiausią įmanomą variantą. Aišku, ne tiesiog miltukus užpila, net high gravity (na, pas mus deklaruojama jog nenaudojama) daugiau reikia darbo įdėti. Tiesog realiai yra gaminamas stiprus produktas (jį lengviausia ir labiausiai apsimoka gaminti, nes cukrus palyginus su kitom medžiagom labai pigus, o visi "laipsniai" iš cukraus) ir skiedžiamas iki reikiamos koncentracijos
Hmz 2016-12-04 00:40
Paporink, kaip ten miltukų pavidale spiritas būna.