5 pamokos, kurias šiuolaikiniai vyrai turėtų išmokti iš Spartos karių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2016-12-05 14:20
Viskas cia labai puiku ir grazu. Tik kad ta Sparta kaip valstybe labai greit zlugo. Bet va istorija, kaip tapt spartiniu narcizu - isliko... Laisve del kurios is tikro verta kovot - yra visai kitas dalykas. Tai kova uz lygias galimybes ir kuo mazesni ju ribojima.
Hmz 2016-12-05 15:25
Žlugo dėl to, kas čia aprašyta?
evaldosia 2016-12-05 20:13
bebaimis karys tolygus lavonui.čia tik laiko klausimas.ilgiausiai išlieka protingi.versle tas pats galioja.
kiesza 2016-12-05 22:15
Spartos kariai tai tik legenda...Hitlerio elitinės SS divizijos "Das reich", "Leibstandart","tootenkopf" taipogi prieš karą buvo dievinamos ir neva nepalaužiamos, tačiau tuomet atsilikėliai sovietai su eiliniais mobilizuotais kaimo mužikais sumušė juos netik rytų fronte, bet ir Berlyne.. Vienas žmogus gali būti fenomenalus, bet tik ne ištisa armija.. visos tautos tokių legendų turi. Rusai-28panfiloviečius kurie neva plikom rankom tankus naikino, skandinavai- vikingus, vengrai egerio istoriją, ką jau bekalbėt apie mus.. Tačiau kai pradedi tikrinti faktus visada nebelieka nieko antžmogiško.
AAA000 2016-12-05 22:40
Na kiek teko dometi musu istorija, tai pas mus tokiu nelabai yra. Mes esam pagarseje kaip krastas, kur pries viduramzius ir viduramziais buvo totalus ubagynas, is kurio islysdavo organizuotos gentiniu plesikeliu gaujos, del vieno metalinio kardo pasiruosusios isskerst istisas gyvenvietes. Iki trylikto amziaus siaube labiau i Europos puse, paskui iki 18 amziaus krypti pakeite i Rusijos puse. Mentalitetas nemanau, kad zenkliai pasikeite ir dabar. Tik pasipelnymo ieskojimu kryptis kaitaliojasi. Rusai buvo siena pastate - tai siektiek pristabde procesa, bet dabar vel i Europa sulindom
kiesza 2016-12-05 23:37
Vytautas negi ne didvyris? Teritoriją praplėtė keleriopai. To pakartoti niekam nebepavyko, tikrai jis nebuvo eilinis žmogus. Esam pagarsėję kaip paskutinis pagoniškas kraštas, plėšikavimų nesureikšmink, tiesiog mes jų nedangstėme, po kryžiaus žygių sąvokom Kryptį pakeitėm, nes Europa sustiprėjo, o rytai anaiptol ištisos dikynės po mongolų ordų "pasirodymo" tai ir priglaudėm jų kunigaikščius po savo LDK.. Noras praturtėti dirbant nėra blogas reiškinys, jai Rusija suteiktų tokias sąlygas, liaudis vyktų ten. Mentalitetas čia negroja
Geras Žmogus 2016-12-06 10:54
tu čia apie savo mentalitetą kalbi, kaip suprantu. Beviltiškas tu. Plėšikavimai ir skerdimai buvo tų laikų realijos. Viduramžiai (Dark Ages) - ne lietuvių laikai, o Europos. Kodėl jie vadinami Dark Ages, profesoriau? NES BUVO TAMSŪS, kultūrinėje ir kitose prasmėse, žiaurūs ir pan. Lietuva buvo tik to dalis ir nebuvom "tuom pagarsėję" - čia tik tavo vatoškinės nesveikos fantazijos, paremtos Kalvarijų turgaus intelektualų diskusijomis. Gali ten tokias pievas skleist. Joks psichiškai sveikas žmogus neims tavo erezijų už gryną pinigą.
AAA000 2016-12-06 11:48
Matai - ziurint kam didvyris Priklauso irgi nuo zmogaus mentaliteto. Jei zmogus silpnas, jam reikia vadu ir autoritetu - stipresniu uz ji Jei zmogus laisvas ir igalus pats sprest - tokio poreikio ner. Jokiom pagonybem mes nesam pagarseje. Domekis musu istorija labiau. Laikais iki Mindaugo ir Vytauto vyravo smulkios nepriklausomos gyvenvietes. Tokia pilkoji zona, kur visi buvo "kieti" ir plese vieni kitus tarpsavy arba giminiuodavosi ir trumpam bendradarbiaudavo. Tu laiku "armijos" budavo iki 50-200 basiaku su keliais kardais Mongolai Rusijos nesiaube tiesiogine prasme. Pagrindine mongolu ordos kryptis buvo i artimuosius rytus ir vidurzemio juros kryptim. O Rusijoj nebuvo dideliu ir turtingu miestu, kurie domintu mongolus. Ten net su maistu budavo prastai. Ten buvo toks pat ubagynas kaip ir Lietuvoj - tik rusai turejo metalo. Tiesiog irgi nusibaste smulkios mongolu grupuotes - atskalunai nuo pagrindines grupes. Visokie provizijos ieskotojai ir zvalgai. Po kelis simtus kariu. Patiko galbut vietoves ir prikure smulkiu kaganatu. Jie veike principu, kad samdydavosi pas vietinius rusu kunigaikstelius, arba plesdavo patys - jei uztekdavo pajegu. Ta "duokle" ordai buvo labiau leidimai laisvai gyvent vieno kunigaikstelio zemeje su jo parama ir leidimu plest jo kaimynus. Lietuviai niekuo is principo nesiskyre nuo mongolu, tik kad dar ir asimiliuodavosi su vietiniais. Rusija principe turejo tris galios centrus tais laikais, vakarini, siaurini ir pietini. Tai vakarinis Rusijos centras yra pusiau lietuviskas, ten kur Pskovas ir apie Dauguva. Panasiai kaip ir Baltarusija yra musu pusbroliai. Tik kad Rusija suvienijo siaurinis centras ir nesusidare atskira vakarine rusu valstybe, tai sita lietuviska itaka ir idirbis principe prapuole. Praturtet "saziningai dirbant" - cia yra vergo mentalitetas. Jum matau neblogai iskiepytas, kad kartojat ir kartojat Dirbama yra visada kazkokiam "seimininkui", arba "valstybei", ar "elitui", ar dar kazkam. O vat laisvas zmogus uzsiima veikla, abipusiai naudingu sanderiu sudarymu, o ne vergavimu. Vadu ir autoritetu kultas irgi vergoves forma.
sub 2016-12-06 13:15
5 pamokos, kurias Spartos vyrai galėtų išmokti iš šiuolaikinių vyrų: 1. žiūrėti "simpsons" ir "south park"; 2. gerbti moteris (t.y. ne prievartauti, o mylėtis tada kai jos taip pat to nori); 3. turėti automobilį vietoj žirgo; 4. o vietoj kardo - šautuvą; 5. išmokti skaičiuoti, strateguoti ir gerai žaisti CS.
sabotan 2016-12-06 23:11
Gyvenam tartum 1930 1935 metais . Kas juokingiausia , kad daugumoje valstybese populistai laimi ir atema laisve ne is imtis ir lietuva su valstieciais.
Kirtiklis 2016-12-07 00:18
Nusišneki ant tiek kad neįmanoma nusišnekėti. Tuo meto Lietuvių ginkluotė buvo tokio pat lygio kaip ir priešininkų. Paprastas pavyzdys, Žalgirio mūšis. Dabar nepamenu iš kur atsirado šitas mitas, kad Kryžiuočiai - super ginkluoti ir gerai parengti kariai o Lietuviai - medinėm kuokom , odiniais šarvais ir kailiais apsisukę laukiniai.
boom 2016-12-07 13:21
Kaip tai iš kur? Janas Dlugošas passitengė visa tai gražiai aprašyti, kaip kailiuoti žmogai su kuokom šalia tviskančių lenkijos riterių kovojo. Nesvarbu, kad tai nelabai tiesa, nesvarbu, kad Jogaila pagrinde samdinius turėjo nusamdęs iš Vytauto atsiųstų pinigų.
AAA000 2016-12-12 11:50
paziurejau pazintines dokumentikos apie spartiecius http://filmix.net/istoricheskij/113969- ... -2016.html 1 serija. pasirodo spartieciu armija, kur cia kaip pvz vyrams kisa straipny - sutriuskino kazkokiu 150 delfieciu vyrisku poreliu jei kas tinges ziuret - tai trumpai istorija tokia: senoves graikijoj buvo 3 "centrai": atenai su savo demokratija, sparta su spartietiska tvarka - atsvara atenams, ir delfai su kazkokia hybridine sistema. delfu spartos tvarkos salininkai sudare su sparta sutarti ir "demokratus" isvijo i atenus. tada "demokratai" padare slapta samoksla, ir iszude delfu spartieciu frakcija, kai tie ten kazkokias heteras dulkino. persirenge heterom ir iszude . spartos 1500 rinktiniu spartieciu igula, kur ten turejo saugot delfu frakcija - apsisyko pries sukilusius, bet neorganizuotus miestiecius su bytom ir pabego is tvirtoves (tipo organizuotai pasitrauke ). tada delfai suprato, kad sparta kersys, ir surinko elitini homiku poreliu karini dalini. na ten greitai reikejo kazka galvot - tai sustrategavo naujoviska ideja . 300 zmoniu. sparta ten juos gaude kelis metus, bet tie neidavo i tiesiogini musi. treniravosi vis ir pan. partizanavo tipo. spartiecius tada uzlazdavojo visas antikinis pasaulis - kat tipo "treniruoja" zydrus praktikos. paskui sparta galutinai supyko, atvare 20000 kariuomene su ketvirtadaliu elitiniu spartieciu, o pries juos stojo dvigubai mazesne delfu kariuomene su 300 zydru elitiniu daliniu. dar ten strategas buvo kietas pas delfus. tipo zudbutinis musis. strategas sustate zydrus pries elitinius spartiecius ... ir supyzdino zydri tuos elitinius spartiecius - o spartos likusi kariuomene isbegiojo tiesiog... ten kaltina, kad sistema spartos buvo supuvus - neleisdavo visiem taps elitiniu spartieciu - tipo reikejo turet zemes, but gimusiu nuo spartiecio ir dar turet lesu issitreniravimui. ir tipo bobos zemes uzvalde, nes sartieciai mirdavo karuose... vnz - figna kazkokia - skysti pasiteisinimai is "kieciausiu pasauly" spartieciu... dar kiek supratau, po to spartieciu sutriuskinimo labai suklestejo antikine olimpiada. atsirado daug nauju rungciu ir ten nuogi lakste... visi ivertino kad zydri - jega 600 metu ilgalaikis reklaminis efektas, kol atejo romenu era, ir visas linksmybes uzrauke... -------------------- dar vis norit sekt spartieciu pavyzdziu?