Karšta tema mokslui: naujausi įvykiai biologijoje nebetelpa į dabartinę evoliucijos teoriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2016-12-08 17:43
Na ir kas čia tokio karšto ir netelpančio į rėmus? Kad Holivudas pernelyg įsijautė gydyti kosulį „naudojant genus“? Kažkas tipo baisiai nustebo, kad organizmai tam tikras savybes įgyja po apvaisinimo? Veganų įsivaikintas kūdikis užaugęs netoleruos laktozės, nes tiesiog žarnyne neturės reikalingų bakterijų, kurioms visus tuos ankstesnius metus nepatiko badauti ir jos užleido vietą kitoms. Ir šiaip, nesąmonė kalbėti apie evoliuciją turint galvoje Darviną su Mendeliu. Jie atrado dvi labai svarbias, bet mažytes visos dėlionės detales. Ne Darvinas klydo, kad kažką netiksliai numatė ar išvis nenumatė – klysta šiuolaikiniai gudročiai bandydami suprimityvinti viską iki vienos neva universalios formulės ir paskui postringaudami neva kažkoks išskirtinis ribinis atvejis 150 metų senumo formuluotę.
vanduo4 2016-12-08 18:50
Apie viską ir apie nieką.
UTF16 2016-12-08 21:31
Nereikia kiekvienu savo pasisakymu įrodinėti seniai žinomą tiesą, kad internete galima taukšti bet ką apie bet ką.
rwc 2016-12-09 00:24
Kas tau čia netinka? Konstatuoju faktą, kad gamtoje nieko nebūna dykai. Iš protėvių paveldėjome daugybę išlikimo įrankių, bet organizmo resursai riboti, tad negalime puoselėti visų vienodai. Papildomos poros akių ar rankų pasikeitus sąlygoms lengvai neužsiauginsi (bet ir nenumirsi be jų tikriausiai). O kas būtų, jei atėjus sausrai negalėtum pereiti prie kitokio raciono? Badu mirtum? Kepenis kruvinai ištriestum? O gal būtų paprasčiau: tavęs tiesiog nebūtų, nes tavo protėviai nebūtų galėję išeiti iš savanos. Žmogus gali radikaliai pakeisti dietą per porą mėnesių – daugmaž tokį laiką, kokį galima ištverti visai be maisto. Ar tu tame matai kažkokį evoliucijos ar genetikos paneigimą? Ai o gal teigsi, jog inuito (kurio mitybos 99% sudaro gyvulinis racionas, dumbliai ir kerpės) žarnyne celiuliozę skaidančios bakterijos tiesiog tarpsta? Gal vegano žarnyne mėsėdės baterijos kelia kanibališkas orgijas iš žolėdžių sugyventinių lavonėlių?
UTF16 2016-12-09 01:06
Netinka tai, kad tu nieko nekonstatuoji, o užsiiminėji beletristika. Prie ko čia veganizmas išvis šitoj temoj? Kur tyrimai, kad veganų vaikai nevirškina pieno? Nes veganai neduoda jiems pieno ar kaip?