Niekaip neatspėtumėte, ką Gineso rekordininkė slėpė po 400 tatuiruočių  (3)

Julia Gnuse mirė šių metų rugpjūčio 11 dieną. 61-erių metų moteris buvo pasaulio rekordininkė – tatuiruotės dengė 95 procentus jos kūno. Už tai prieš penkerius metus ji buvo įtraukta į Pasaulio Guinnesso rekordų knygą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Gnuse šiam reikalui buvo išleidusi apie 75 tūkst. dolerių, o jos kūną puošė daugiau nei 400 skirtingų tatuiruočių, kuriose buvo vaizduojami mylimi atlikėjai, Disnėjaus personažai, būta net autoportreto.

Tiems, kurie galvoja kad J. Gnuse buvo išprotėjusi moteris, neradusi kitų saviraiškos priemonių, reikėtų žinoti vieną labai svarbų faktą. Iki 30-ies ši gražuolė gyveno kaip kitos moterys. Deja, tuomet sužinojo, kad serga vėlyvąja odos porfirija.

Sergant šia liga, dažniausiai pažeidžiamos atviros saulei kūno vietos – veidas, kaklas, plaštakų tiesiamieji paviršiai. Liga prasideda lėtai, iš pradžių pacientas pastebi, kad oda pažeidžiama vos ją užgavus. Ji būna itin jautri saulės spinduliams, parausta, patinsta, paviršiuje susidaro nedidelės, 5-10 mm dydžio pūslės ir pūslelės, kurios vėliau pratrūksta ir labai lėtai gyja. Sugijusios palieka randus. Atvirose kūno vietose pastebima daug pigmentinių dėmių, padidėja plaukuotumas. Tokių žmonių akys visada paraudusios, jautrios saulės spinduliams.

Vienas J. Gnuse pažįstamas plastikos chirurgas patarė jai išbandyti specialias tatuiruotes, kurios galėtų padėti susigrąžinti bent panašią į pirminę odos išvaizdą. Deja, Julia, išbandžiusi siūlytą procedūrą, rezultatais neliko patenkinta.

Tačiau tada jai šovė mintis sužalotus odos plotus paslėpti po tikromis tatuiruotėmis. Pirmąja tapo didelis aštuonkojis ant kojos. Kadangi metams bėgant ant odos daugėjo randų, daugėjo ir kūną dangstančių piešinių.

Vėlyvoji odos porfirija – įgytas ar paveldėtas porfirinų sintezės sutrikimas, kuris pasireiškia pūslių ir pūslelių susidarymu atvirose kūno vietose bei padidėjusiu odos trapumu ją užgavus. Šia liga serga ir vyrai, ir moterys, daugiausiai 30-50 metų amžiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(48)
(6)
(42)

Komentarai (3)