Netikėtas atradimas ypatingai atšiauriomis sąlygomis šešių kilometrų aukštyje neramina mokslininkus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aquarius 2016-12-29 23:41
Mane neramina tai, kad visi, kas randa progą gązdina globaliniu atšilimu. Tikiu, kad atšilimo “pavojus“ yra - galimybė, kuri visiems išeis į naudą, nes transformuos žmoniją į naują lygmenį. Pradėsime daugiau mąstyti apie vartojimo įpročius, kursime tvarias technologijas ir vystysime švarią energetiką. Ateitis žąda daug permainų, todėl išlikime kūribingi.
immortallt 2016-12-30 12:03
Klausimas, ar liksime gyvi ir kiek nukentės populiacija po tokios "transformacijos". Girdėjai apie "sprogimus" sibire? Tai metanas einantis lauk iš įšalo. Tai gali paleisti nebegrįžtamą atšilimą, kuris pakels temperatūrą iki tiek, kad gali išnykti visi stambesni gyvūnai. Vandenynų rūgštingumas pasikeis tiek, kad išnyks ištisos ekosistemos ir dar sparčiau pradės šilti klimatas. Stipriai kris derlius, prasidės visuotinis badas + ligos, kurių nespėsime pažaboti. O ką jau kalbėti apie stiprėjančias audras, liūtis ir sausras.
Arns 2016-12-30 12:56
Orai keičiasi ir keisis. Dar prieš kelis šimtus metų buvo daug šilčiau nei dabar. Termometrų įrodymams rinkti nebuvo, bet iš raštų žinome, kad kai kurios lepesnės augalų rūšys augo žymiai šiauriai nei to galima buvo tikėtis. O juk net su dabartinėmis selekcijos, net genetikos, sprendimais nėra taip lengva apgauti augalus dėl jam tinkamos temperatūros. Tiesiog žiniasklaida mėgsta išpūsti problemos burbulus. Žymiai mažesni dalykai paverčiami monstrais dėl kurių reikia kažką galvoti.
Aquarius 2016-12-30 21:16
Metano hidratas? Tokio metano įkalinta nežmoniškai daug, tiek sausumoje, tiek vandenynų gelmėse. Tai praeities organizmų palikimas mums. Ir jūs visiškai teisus dėl to kas su juo vyksta, dėl šiltėjančio klimato. Vargu ar tai bus sustabdoma, kai procesas įsibėgės. Matyt reikės naujo termino apibūdinti šiam laikotarpiui. 6th mass extintion? Laikas tiksi... O ką darysime mes?
rwc 2016-12-31 00:36
O ką mes darysime? Prisistatysime daugiau vėjo elektrinių ir smarkiau užkursime kondicionierius, štai ką. Dar tas pačias elektrines prijungsime prie šiltnamių ir auginsime GM agurkus. O likusiai biosferai bus eilinis mažas sukrėtimas. Tam tikros rūšys užleis vietą kitoms. Šiek tiek pasistumdys arealai. Ir kadangi mes esame per kvaili padarai, ir per silpni, kad užkaitintume atmosferos temperatūrą prasidėti negrįžtami grandininiai procesai, tai atmosfera pradės vėsti ir vėl ateis ledynmetis. Visks normaliai, mūsų anūkai galės važiuoti į mamutų safarius.