Kinai atakuoja: artimiausiam dešimtmečiui Kinija parengė įspūdingų kosmoso užkariavimo planų (Video)  ()

Daugelis jūsų tikriausiai žino legendinių filmų seriją „Žvaigždžių karai“. Panašu, jog jau netrukus prasidės realybės šou „Kosmoso užkariavimas“ pagal kažkiek panašų scenarijų (tik greičiausiai bus apsieita be mūšių ir kitų kovomis pažymėtų konfliktų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau artimiausiu metu didžiosios pasaulio šalys ketina užkariauti kosmosą, o pagalius į ratus kiša ir keletas privačių kompanijų, tokių kaip Elono Musko įkurta „SpaceX“. Tiek nacionalinės kosmoso agentūros, tiek privačios įmonės žada kolonizuoti planetas bei surasti naują prieglobstį žmonijai.

Štai kinai visiškai neseniai paviešino savo ambicingus planus, kuriuose kalbama ne tik apie ekskursiją į tamsiąją Mėnulio pusę, bet ir apie skrydį į Marsą.

Dar šią savaitę Kinijos vyriausybė pranešė, jog per kitą dešimtmetį bus mestos didžiulės žmogiškųjų išteklių pajėgos bei investicijos kosmoso užkariavimui bei Saulės sistemos tyrimams.

Kinijos kosmoso programa video siužete

Kinų planai apima „tolesnes mokslines studijas ir esminius technologinius tyrimus siekiant pargabenti mėginius iš Marso, tirti asteroidus, tyrinėti Jupiterio sistemą ir pro planetą praskriejančius kosminius kūnus“. Be abejo, vienas iš pagrindinių tikslų yra ir siekis aptikti nežemiškos gyvybės formos pėdsakų.

Kinai nestokoja ambicijų toli pažengti vienintelio Žemės palydovo tyrimuose. Šios šalies mokslininkai tikisi pasiųsti zondą į Mėnulio tamsiąją pusę jau 2018 metais, o jau kitąmet ant Mėnulio paviršiaus nutupdyti mėnuleigį, kuris surinktų mėginių ir parskraidintų juos į Žemę.

Šio dešimtmečio pabaigoje kinai ketina vieną iš zondų pasiųsti ir į Raudonąją planetą. Viliamasi, kad surinkta medžiaga paklos pamatus Marso kolonizacijai. Surinkdama mėginius Kinija tikisi atskleisti ir daugiau Saulės sistemos paslapčių, pavyzdžiui, kaip ši planetų sistema evoliucionavo bėgant laikui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()