Neišmeskite mandarinų žievelių - mokslininkai įrodė, kad jos naudingos sveikatai. Keli patarimai kaip jas panaudoti  ()

Daugeliui žiemos šventės neatsiejamos nuo mandarinų kvapo. Deja, daugelis išmetame kvapnią žievelę arba, geriausiu atveju, panaudojame ją kaip oro gaiviklį. Tačiau užsienio spaudoje aprašomos ir gydomosios mandarinų žievelių savybės. Yra net atlikta mokslinių tyrimų, kurie duoda pagrindą manyti, jog mandarinų žievelės veiksmingos net kovojant su onkologiniais susirgimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patrynus mandarino žievelę, iš jos išsiskiria eteriniai aliejai, kurie ir pasižymi įvairiomis sveikatinančiomis savybėmis. Prieš kone dešimtmetį Leičesterio farmacijos mokyklos tyrėjų komanda atlikę tyrimą, atrado, kad mandarinų žievelėje esanti medžiaga – salvestrolis Q40 – naikina vėžines ląsteles. Natūraliai ši medžiaga apsaugo mandarinus nuo įvairių kenkėjų ir grybelių.

Tiesa, dėl šiuolaikinių fungicidų ir pesticidų vartojimo, minėtos medžiagos kiekiai žievelėse yra sumažėję, mat augalams reikia mažiau pastangų apsisaugoti patiems, rašė BBC. Liaudies medicinos žinovai ekologiškų mandarinų žieveles taip pat siūlo panaudoti įvairiausiais būdais, galinčiais palengvinti kai kurių ligų simptomus. Jei norite pagerinti virškinimą, džiovintas mandarinų žieveles sumalkite ir naudokite kaip prieskonius.

Bronchitui palengvinti siūloma du šaukštus džiovintų mandarinų žievelių užpiltu pusantro litro vandens ir pavirti (užvirus vandeniui apie 5 minutes), tuomet nukošti ir leisti vandeniui atvėsti. Pašildytą gerti tris kartus per dieną prieš valgį.

Slogai įveikti padės mandarino žievelių inhaliacijos. Saują kapotų mandarino žievelių užpilkite karštu vandeniu, ir virš indo pakvėpuokite apie 10 minučių. Tik būkite atsargūs, kad nenudegtumėte veido.

Grybeliui įveikti siūloma pažeistas vietas gerai patrinti mandarino žievele, kad išsiskirtų eteriniai aliejai. Tai daryti reikėtų du kartus per dieną, kol niežulys apmažės. Supjaustę šviežias mandarinų žieveles, sudėję į medžiaginį maišelį ir pasidėję prie lovos, pasidarysite natūralios aromaterapijos seansą, kuris mažins nervinę įtampą, nuovargį ir galvos skausmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()