Kankina peršalimas? Jums gali padėti šlapių kojinių pora  ()

Gali skambėti kiek neįtikėtinai, tačiau Toronto Neuropatinės medicinos koledžo mokslininkė Leslie Solomonian teigia, kad nuo peršalimo jus gali išgelbėti ne kas kitas, o šlapios kojinės!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkė teigia, kad tai suveikia tarsi hidroterapija. Iš tiesų, jei smarkiai karščiuojate, gydytojai rekomenduoja vėsinti kūną: ant kaktos dėti šaltus kompresus. Tad galbūt prieš miegą apsimauti šlapias kojines – taip pat tinkama išeitis?

L.Solomonian rekomenduoja sudrėkinti kojinių porą šaltame vandenyje, išgręžti jas ir užsimauti, o ant jų – vilnones arba termo-kojines. Tuomet reikia eiti miegoti, įsisupus į šiltą antklodę.

Pasak mokslininkės iš Toronto, šlapios ir šaltos kojinės pagerina pėdų kraujotaką, mažina galvos skausmus, reguliuoja imuninę reakciją į ligą ir skatina medžiagų apykaitą.

Tiesa, panašių patarimų galima aptikti ir lietuvių liaudies medicinoje. Kalbama apie tokį senovinį metodą, kai į šlapią lininę arba medvilninę paklodę, sudrėkintą asiūklio arbatos nuovire, reikia įvynioti karščiuojantįjį.

Nuovirui paruošti reikia dviejų litrų vandens ir trijų šaukštų asiūklio. Arbatą virinti ant silpnos ugnies reikėtų apie pusvalandį. Tuomet nuovirą atvėsinti. Vėliau, jei skysčio nepakanka, tam, kad visa paklodė būtų šlapia, reikia papildomai įpilti šalto vandens.

Išmirkius paklodę ir ją reikia išgręžti. Tuomet ant lovos, kur gulės sergantysis, tiesiamas vilnonis pledas, tada dedama šlapia paklodė, gulasi nuogas žmogus ir šis suvyniojamas.

Ant viršaus rekomenduojama dar užkloti natūralia pūkine antklode. Taip suvyniotas žmogus turi išgulėti apie tris keturias valandas. Susidariusioje terpėje esą iš organizmo pasišalina visi toksinai, mat jie išsiskiria su prakaitu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(8)
(11)

Komentarai ()