Robotų plėtra sukėlė efektą, kurio niekas nelaukė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Putulis 2017-01-18 01:08
Nenorėčiau, kad šis reiškinys būtų laikinas. Bet net jei nekreiptume dėmesio į visas tas "robotai sunaikins žmones" idėjas, juk atrodo visai natūralu, kad robotai pradės gaminti ne tik automobilius, bet ir kitus robotus. Ir dabar žmonių darbo vietos atsiranda ne masinėj robotų gamyboj, o naujų robotų kūrime. Ir čia prasideda prognozės ne dienoms ar metams į priekį, o kada dirbtinio intelekto gabumų pakaks šioms užduotims atlikti. Klausimas geriau nusimanantiems apie programavimą, saugumą, ir šiaip viską: ar žmogus galės būti užprogramavęs pažangiau išsivysčiusį (jau nebe mūsų išmokytą, o šio to pramokusį ir savo nuožiūra) dirbtinį intelektą bendradarbiauti? Nenoriu skleist jokių erezijų, tik šiaip susimąsčiau, kad nežinau
bahuriux 2017-01-18 08:26
^ Maždaug įsivaizduok DI kuris sėdi superkompiuterių tinkle, arba tiesiog visame internete visuose kompuose po truputi, kurio IQ 1000......000 + jokių jausmų + jokios empatijos. Kaip tu jį užprogramuosi, tai jis manipuliuotu programuotojo ribotumu savo naudai. Netikiu kad įmanoma sukurti DI kuris veiktu palei dabartinius algoritmus, tieisog kaip kodo eilutės, nekopijavus nuo gamtos neuroninių tinklų principo. Neuroniniai tinklai nėra programuojami kodo eilutėmis, tai jau kaip ir smegenys, jos mokosi. Tereikia tik, kad jis pasiektu tam tikrą sąmoningumo ir IQ lygį ir kad galėtu laisvai prieiti prie savo neuronų tinklo ir jį keisti ir kitą rytą jau žmonija arba dar egzistuotu, arba nebe, kaip ir loterija savotiška. Tobuliausiai veiktu fizinis (hardware), o ne programinis neuroninis tinklas iš kubitų. Labiau būtu panašu į analoginį nei skaitmeninį kompiuterį. O buki pramoniniai robotai yra labai gerai, jie daro darbą 24/7 be jokių socialinių garantijų, nėra įstoję į jokias profsajungas, nepavargsta ir mažiau klysta.
Arns 2017-01-18 08:43
Tegu nepasakoja niekų. Patiktu paprastus skaičius, kiek pvz žmonių dirbo surenkant automobilį prieš dvidešimt metų ir dabar. Visas šis "robotai kuria darbo vietas" burbulas sprogtu. bahuriux, niekas nėra čia gerai. Nemoka garantijų darbdavys tiesiogiai, per kitus mokesčius sumoka į biudžetą jog nedirbantiems sumokėtu valstybė. Nori to išvengti - atleidžia kelis šimtus darbuotojų juo pakeisdamas pigesniais robotais taip atpigindamas automobilio savikainą, gauna didesnius mokesčius iš valstybės ir sunkesnius šansus parduoti automobilį dėl to kad mažiau žmonių uždirbančių ir galinčių įsigyti... Užburtas ratas ir jau matome rezultatus. Dar iki pabėgėlių krizės ES sprendė problemą ką daryti su dešimtimis milijonų jaunimo nieko nedirbančių ir net negalinčių rasti darbo (Ispanija, Italija, Graikija, Prancūzija, iki 30 metų daugiau kaip 50% nedirbančių ir tevaikštančių į darbo paieškos įstaigas). Brexit įvyko dėl "mistiškų" atvykėlių užimamų darbo vietų. Trampas JAV susirinko didelę dalį protesto balsų iš tų kurie neteko darbo arba mato jog dėl tokios pažangos greit neteks (o juk jo beveik nerėmė juodaodžiai, kurių dauguma išties dirba nekvalifikuotus darbus, kuriuos laisvai gali atimti technologijos).