Vilniuje – naujo tipo būstai, neturintys net ir lietuviško pavadinimo: nei namai, nei kotedžai, bet ypatingai populiarūs užsienyje (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2017-01-24 13:34
Tokiam buste gyvenu ir tai ne pliusas o minusas,pliusas tik kad sildymas kainuoja pigiau, toliau kiemai mazi, nera garazo viskas ant gatves, jei visi kaimynai turi automobilius tai amzina grustis prie namu, muzikos garsiau nepasiklausysi, cia labiau 2 aukstu daugiabutis
dzo 2017-01-24 14:07
vardasas, na jei toks bustas tau tik minusas, tai kelkis i 16-kos aukstu daugiabuti, kuris turi "maziau" tavo isvardintu minusu, arba tylek ir taupyk pinigus namui.
kukulis4 2017-01-24 15:20
O man tai visai imponuoja tokio tipo bustai. Tik lietuviskam varijante (Vilniuj) as tokio busto (ypac kalbant apie kvadratura) tikeciausi kurnors zirmunuose, antakalny, seskinej, bet ne uz naujo aplinkkelio, kur realiai jau galima statyt visaverti nama, ar bent jau kotedza. Kalbant apie parkingo problemas, tai jos yra ir bus visur, ir reikia keist poziri i visa sita reikala. Masina yra materealus turtas, ir reikia tureti vieta, kur ta turta laikysi.
immortallt 2017-01-24 15:46
Neee, pas mus parkavimas yra kažkieno kito problema. Kažkas turi pasirūpinti neribotu kiekio parkingu ir dar nemokamai! Ne esmė, kad parkingo vietą Vilniuje įrengti dažnai kainuoja nuo 3,000€ jei miesto pakraščiuose ir iki 20,000€ jei tai pats centras (žemė, arba po namu teritorija, vis tiek ribota, darbai, medžiagos).
defone 2017-01-24 16:15
Nesikelciau i tokio tipo busta daugiau niekada, koks sansas ,kad visi kaimynai bus padorus ir issilavine (vienas prie milijono sakyciau) .Akivaizdu ,kad islaidos statyboms mazesnes ir pelnas didesnis, reklama ir tiek. Kiemas pasityciojimas, jei garazo nera tai cia dvieju aukstu daugiabutis su kiaurom sienom.. ir kaip jis uzima maziau vietos nei tarkim penkiuaukstu normalus daugiabutis?? Nes cia tas pats 5aukstis tik paguldytas ant sono..
immortallt 2017-01-24 16:39
Padorūs ir išsilavinę - įdomūs kriterijai. Man užtenka kad būtų adekvatūs ir supratingi. Net gyvenant individualiame name tas būtina. Jei manai, kad nuosavas namas reiškia, kad kaimynai nesvarbu, tikrai nesi gyvenęs nuosavame name. Dėl "pelno" skaičiavimo, tai šiaip pelnas gali būti ir mažesnis. Sklypas arti miesto yra daug brangesnis. Reikalavimų ir apribojimų daugiau. Užima vietos mažiau lyginant su individualiu namu, net daugiaaukščiu. Didelis kiemas ne visiems privalumas. Kiti žino, kad dideliam kiemui reikia ir daug darbo. Nupjauti 6a žolės reikia mažiausiai geros valandos, kasdien. Jei nebus apsodintas labai kiemas. Gyvatvorę kirpti reikia mažiausiai du kartus sezone, o tai jau visos dienos darbas vienam žmogui 10a sklype. O ką jau kalbėti apie gėlynus ar dar sodus. Žinoma, kai užaugęs daugiabutyje, tau apie tai nežinot.
unytas 2017-01-24 17:01
cia kekvieno reikalas ir turi nuomone,isireiksiu ir as seip jei nuosavas namas tai turi buti ir garazas bet va uz namo kiemas mazas pasedeti vasaros vakarais gal ir nieko. seip noreciau tokiu namu o kas del kaiminu tai tas pats kas ir del teviu ju niekada nepasirinksi reikes sugyvent.su moterim ir 1vaiku visai gerai tik va minusas del garazo nes lotkes gali pavokt
vardasas 2017-01-24 17:11
Gyvenau ir nuosavam atskiram name su dideliu kiemu ir gyvenau 5 aukstu name ir net nezinau lyg ir 12 auktu name o dabar gyvenu dviauksciame daugiabutyje ir drasiai galiu sakyti kad nieko nera geriau uz nuosava atskira ir dideliu kiemu nama. aisku kas pradejo gyventi 12 aukstu nuo gimimo tai ir poziuris bus kitoks i dideli kiema ir kaimynus ne uz sienos
evaldosia 2017-01-24 17:13
kiek suprantu statybose,kotedžo vidinis kiemelis turėtu būt atsuktas į pietus,su dideleis langais į gamtą ir saulę per pietus,šiaurėje turėtu būti viešasis kelias su stovėjimo vieta automobiliui .jei yra kitaip,tai nieko vertas objiaktas.privačius namus projektuoja pagal saulės išsidėstymą.
dzo 2017-01-24 17:14
defone, viskas atsiremia i kaina ir poreikius. jei turi pinigu, tai ir kraustykis i nuosava nama (ir kaip immortallt sako, neuzmirsk, kad nemazai darbo bus aplink nama). Sitie namai yra tarpinis variantas tarp daugiabucio ir nuosavo namo su tarpiniais privalumais ir trukumais (jei lietuvoje ju kaina yra tokia pat kaip ir nuosavu namu tokioje pacioje zonoje, tada taip, jie yra parduodami su didesniu pelnu, ko neturetu buti). Taip, kiemas mazas, bet daugiabutyje jo isvis nera. Artimiausi kaimynai tik is kaires ir is desines, kur daugiabutyje dar ir is virsaus ir apacios. Parkingas salia tavo lango, salia tavo duru (nzn kaip realizuoja tai situo konkreciu atveju, bet dazniausiai taip buna tokio tipo namuose). Blogu kaimynu buna ir aplink nuosavus namus, tad norint 100% but tikram kad nebus salia blogu kaimynu, reiktu keltis i vienkiemi su kelias hektarais zemes aplink. Auges nuosavame name, gyvenes daugiabutyje, dabar gyvenu tokio tipo name, tad zinau visu trukumus ir pliusus.
AAA000 2017-01-24 17:35
Cia tiesiog daugiabuciai, isskaidyti i dvibucius su individualiu iejimu ir mazyte privacia zemes valda. Paprastai vienas savininkas valdo abu butus, ir antraji (kuris daziausiai antram aukste arba palepej) nuomuoja, arba vaikus ar svecius ten patalpina, ar kokia dirbtuvele isirengia. Principe mini kotedzas be garazo - toks visiskai apciulptas ekonominis kotedzo variantas - galima sakyt net kad koks nors socialinis minimumas. Sitas butas valdo siektiek privacios zemes, kai daugiaauksciai butai - nuosavybe bendra ir reikia steigt administravimo kolxozus. Galima sakyt, kad pati maziausia imanoma praktikoje individuali zemes valda. Privalumai - kad pigios komunikacijos. Ir gali koki kruma ne vazone, o ant zemes augint Daugiau nieko gero. Siaip sitas modelis turetu but vyraujantis Lietuvoje - nes pas mus mazas gyventoju tankumas, o zemes sociai. O daugiaaukscius reiketu uzdraust, ir senus griaut.
kukulis4 2017-01-24 18:29
Bet tai principe, kuo tai blogai, lyginant su 50-60kv butu kazkur daugiabutyje, miegamajame rajone? Nes kaina, pridejus irengima iki pilnos apdailos, tai daugmaz tokia pati gautusi. As pats galiu atsakyt kodel tai nebutu geriausias varijantas MAN - nepatinka lokacija, ir per maza kvadratura. Del to as pirkau buta patinkancioj vietoj, ir tokio dydzio, kokiame man su seimyna uztektu erdves. Bet velgi pasikartosiu, jeigu kazkas dairosi i kokiu 55kv buta pilaitej ar pasilaiciuose (o tokiu zmoniu tikrai yra), tai why not sitas varijantas?
kestutisz 2017-01-24 19:26
Vien jau dėl lokacijos - kol nuo artimiausių mokyklų skyrė pieva tol gal ir nieko, bet kai viską atskyrė aplinkelis su artimiausiu perėjimu už gal 3km tai pasidarė tokia savotiška oazė. Kaip ir praktiškai mieste, bet kaip tolimam užmiestyje. Vien dėl jų, jų kaimynų jau šalia esančiuose kotedžuose, ar į kitą pusę (prie kūdros) norinčių nueiti Justiniškių gyventojų vargu ar statys kokį pėsčiųjų tiltą. Tokioj vietoj visgi jau turėtų būti rimtesnis namas, su rimtesniu plotu, kad per darbus prie ūkio net nebūtų poreikio kažkur vaikščioti :) O tokie mažiukai tai labiau tinka ten kur žemės trūkumas didesnis
Shinigami 2017-01-24 20:12
Kiekvienam pagal jo poreikius ir galimybes. Dėl to nėra gerų ar blogų. Čia kaip skanus ir ne skanus maistas. Kiekvienam pagal skonį. Čia didžiausia bėda dauguma rėkia, kad nėra kur statyti automobilio. Aš niekada neturėjau automobilio ir neturiu planų jo turėti. Taigi, ši problema man ne problema, o privalumas, nes nereikia beprasmio garažo ar stovėjimo vietos turėti. Mažas kiemas? Man jo butu per akis. Nereiktu galvos sukti dėl didelio kiemo tvarkymo ir vis tiek bus didesnis nei daugiabučio balkonas. Kaimynų mažiau nei daugiabutyje. O jei turi pinigų gali įsirengti ir 10 ha kiemą su šaudyklą rūsyje. Jei neturi tai teks pasitenkinti ir kartonine dėže.
sigun 2017-01-25 19:01
Taip ir nesupratau kuo šis būstas skiriasi nuo eilinio sublokuoto 4-urbučio, kuris kaip sutapimas neturi garažo, o tik pakankamai vietos ant trinkelių 2-3 automobiliams ir kokius 10-20 kv. m kitoje pusėje ir kaimynus iš šonų, o savininkui priklauso svetainė-virtuvė pirmame aukšte ir 2-3 kambariukai antrame? Iš aprašymo man tai tipinis sublokuotas namas, tik kiek ilgesnis nei keturbutis.
obuglas 2017-01-25 20:51
Hm... Tai kad yra Vilniuje labai panaši gyvenvietė Vilniuje - Baltupiuose prie kunigų seminarijos.