Nokautuojanti JAV viceprezidento nuomonė apie rūkymą: mokslas pašiurpęs, belieka laukti kas bus toliau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kernel_panikuoja 2017-01-27 11:19
Techniskai niekas nezudo, tik didina rizika susirgti tam tikromis ligomis. Niekada nesupratau, kodel rukyma visada pirmiausia sieja su plauciu veziu. Jis didina ivairiu ligu rizika, o sakyciau jo poveikis sirdziai ir kraujagyslem zymiai aktualesnis, ypac lietuvos kontekste. Daug visokiu gudrociu mano, jog elektronines cigaretes ciulpimas ar kita alternatyva tradiciniam rukymui yra nekaltas dalykas, kai realybeje toliau kemsa ir spazmuoja kraujagysles, silpnina sirdies raumeni etc. Aisku ju teise rinktis. Ai, dar kai kuriem tai teikia "daugiau naudos nei zalos" . Ko tik neprisigalvoja priklausantieji...
rwc 2017-01-27 12:28
Mokslas pašiurpęs? Kas tas Mokslas? Atveskit man šitą apsišaukėlį, aš jam į snukį asmeniškai tvosiu. Pence'as interpretuoja visiškai teisingai, ir, tiesą sakant, žymiai teisingiau nei antitabako propaganda. Net nekalbant, kad patys skaičiai žiauriai pritempti antitabako naudai. Taip, rūkymas žudo – faktas. Druska žudo. Cukrus žudo. Cukrus kasmet nužudo X tūkstančių amerikiečių, druska - Y tūkstančių. Kova su druska ir cukrumi – sveikatos apsaugos prioritetas. Ir kąąą??? ilgai gyventi. Bet jis šito išmoko iš jūsų, tik atkartoja aidu jūsų nepagarbą savo darbui, gerbiamieji mokslynčiai. Patys mokslą pavertėte melo mašina, populistų įrankiu, taip kad neapsimetinėkite, kad šiurpstate: džiaukitės savo darbo vaisiais!
kernel_panikuoja 2017-01-27 13:29
Man asmeniskai gyvenimo trukme yra maziausiai reiksmes turintis rodiklis. Daug svarbiau yra esama savijauta ir kaip ji palaipsniui degraduoja rukant. Rukiau apie 6 metus, paskutiniuosius apie 1 pakeli per diena. Mesti nusprendziau ne del kazkokiu veziu, pinigu, ilgaamziskumu ar kazkokio briedo, o paprasciausiai del gyvenimo kokybes. Man asmeniskai rukymas, apibendrinus, "ateme energija". Pradejau greiciau pavargti, tapau maziau kantrus, labiau irzlus, inikau i kazkoki kvaila iproti kas 40-60min eiti i lauka ir traukt ta suda, kad tik pajust nikotino efekta. Nusibodo "vergaut" ir isivaizduot, kad tas 5min "laimes" laikotarpis vertas visu esamu ir galimu padariniu. Metus rukyti, po kokiu 3-5 savaiciu savijauta pasikeite kardinaliai, nors nei sportuot, nei sveikiau valgyt nei dar kazko daryti nepradejau. Mano aplinkoje pilna zmoniu, kurie ruke visa gyvenima, teberuko ir tikriausiai rukys iki pensijos ir dar pergyvens mane. Klausimas - kaip jie gyvena, ypac tie, kurie turi dideli staza. As nenoriu budamas 47m skrepliuotis, padust temdamas savo subine iki automobilio ir t.t. ir pan. Geriau jau maksimaliai gerai jaustis ir viena diena aristokratiskai prie to automobilio susmukt nuo sirdies smugio del kitu priezasciu Panasia logika vadovaujuosi del alkoholio, druskos, apskritai, daug ko, nors viso sudo is gyvenimo budo aisku neisimsi. Rasau uz save. Jusu pasirinkimai - jusu asmeninis reikalas.
unytas 2017-01-27 17:26
kol cernobilis nesporogo isvis to vezio nebuvo pasauli ir po sprogimo visas ligas sumete an cigareciu cia yra faktas. kitas daliaks automobilio ismetami dumai daug nuodingesni ir visas meslas pardotuvese manau ne ka sveikesni. o jei dar pajimtume darbo salgas jei kas dirba kur dulkes ar kaskas panasaus prisikvepuoja ar prisiuosto.kava,cukrus limonadai ir t.t visur nuodai . man juokas ima kai aiskina kaip rukimas zudo nors patys valgo visoki mesla nuo labau net nesportuoja ir desto kaip reike gyvent.
Arthuras 2017-01-27 17:35
kernel_panikuoja - visiškai pritariu. Visom keturiom. Beje, 70 metų - toli gražu nėra tiek daug, ne visi po tiek nukvailėja. Ir ne visi suserga Alzhaimeriais. Ir apskritai, vėžys gali būti diagnozuotas būnant 40-50 metų. Ar ir tiek tau, rwc, yra per daug? O su ta nauda > žala, tai čia visi priklausomi žmonės taip kliedi. Alkoholikai irgi neigia, kad jiems alkoholis jau yra problema ir kenkia. Kai kurie ir užsilenkia neigdami, kiti gi, iki bomžų nusiritę, susipranta šiek tiek anksčiau.
Instruktorius 2017-01-27 19:26
https://www.youtube.com/watch?v=hECREEYqahg kas svarbiausia sitos elektronines cigaretes, dar ir sprogsta...