Dar pora labai paprastų matematinių užduočių, kurios suklaidina daugelį. Kodėl kai kurie žmonės yra per daug protingi lengviems klausimams?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PCP 2017-01-26 14:13
Tai tiems kas išsprendė teisingai... kaip ir reiktų susimastyt dėl savo intelekto? Čia gal labiau toks straipsnis - padrasinimas - XXIa Feel good pedagogika nebemokytinai spec poreikių kartai - basic matematikai jūs gėlelės esate per protingi. Dw pratęskit seriją, lankytojai su papildomom chromosomom dar nesijaučia čia komfortiškai. Klikai yra klikai taip sakant.
deivis 2017-01-26 23:51
Antraštės clickbait'o lygis over 9000
rwc 2017-01-28 01:21
Ne clickbait, tiesiog autorius nepagavo esmės. Pirmas „uždavinukas“ yra klasika, didžiausi profesoriai ant tokių bajerių pasimauna! Beveik garantuoju, kad abu klausimai nurašyti nuo Leonard Mlodinow „The Drunkard's Walk“, Stephen D. Levitt, Stephen J. Dubner „Freakonomics“ ar panašios neseniai išverstos į lietuvių k. knygos (vertimų po ranka neturiu, negaliu patikrinti :/ ). Autoriaus kliurka ta, kad viskas slypi formuluotėje (apie tai plačiau rašo pvz., Daniel Kahnemann „Thinking, Fast and Slow“ bei ta pati „Freakonomics“). . Straipsnis, su kuriuo lyginama (lazda doleriu brangesnė nei kamuoliukas), neturi nieko bendro su nagrinėjama psichologine manipuliacija. Autorius kopipeistina neskaitydamas? Ten yra tiesiog paprasti uždavinukai, taip paperkantys savo elementarumu, kad sprendėjas neapsižiūri, jog 1,10 + 0,10 <> 1,10. Lengvai pastebima klaida, priešingai nei statistinių manipuliacijų atveju, kur nesunku pasimesti, ką iš ko reikia dalinti, dauginti ar sudėti.