Patarimas dvyliktokams: kaip lengviausiu būdu įveikti matematikos egzaminą - tereikia išmokti kalbėtis su savimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tomisk 2017-01-30 13:49
Va teisingas poziuris! Linkiu visiems mokiniams ji perskaityti. O dar svarbiau mokytojams - paaiskinkit prasau mokiniams kas yra log ir kitos matematines israiskos paprasta kalba, kaip siame straipsnyje! Kas yra log suvokiau tik jau baiges mokslus. Mokytojams neatrode esminis dalykas paaiskinti ka reiskia log (ir kitos matematines israiskos) Svarbiau buvo ismokyt formuliu. Visada lengviau kai zinai kodel taikai vienokia ar kitokia formule. Galu gale jei zinai kaip reikia skaiciuot formule pats sugalvoji kai esi ja pamirses.
Borland 2017-01-30 20:29
Galbūt tai ir yra kabliukas, kodėl žmonės nemoka mastyti, nes neužduoda sau klausimų arba užduoda juos ne tinkamus, t.y. į kuriuos negali atsakyti. Klausimai turi būti paprasti, o atsakymai vedantys prie tikslo. Beje manau praleistas klausimų srautas kalbant apie log1/2_8, t.y. naturialiai eina taip: Kas bus jei pakelsiu 1/2 kažkokiu skaičiumi? Pabandai ir matai, kad trupmena dar labiau sumažės, t.y. bus dar mažesnė už 1 nei buvo, bet juk man reikia daugiau už 1, t.y. net 8. Tada vėl klausimas, kuom dar galiu kelti? Kokios trupmenų kėlimo taisyklės? Čia jau verčia pasidomėti ir galbūt pavartyti kokias taisykles. Gali pvz kilti mintis pakelti trupmena kita trupmena. Jei yra keletas taisyklių, tai kiekvieną taisyklę įgyvendinant klausi, kas man iš to? Ar galiu tai panaudoti? Galiausiai ateitų atsakymas, kad keliant su minusu ji apsiverčia, o paklausus ar tą galiu panaudoti, ateitų atsakymas, kad taip. Tik čia kartais ir būna šuo pakastas, kad žmonės negali galvoje taip visko gerai įsivaizduoti, kad pirmą apverčiu, tada pakeliu ir t.t. Kai nedaug veiksmų tai ok, bet kai daugiau tai pastebėjau būna kitiem sudėtinga pamatyti kaip tą veiksmą kurį atlikai gali panaudoti kažkur kitur.
wo123 2017-01-30 22:29
Elementarusis Mąstymas. Aš tai perėjau. Tik, kai tau 23-eji gyvenimas eina prie sudėtingesnių dalykų. Jei tave verčia gyvenimas gyvent savarankiškai, atsiranda LB daug problemų. Kai pasaulyje daug Šūdo ir neteisybės, niekas tavęs nebeišklauso, tai pradedi Problemas analizuoti ir Mąstyti garsiai - t.y, Kalbėtis Su Savimi. Kai gatvėse atsiranda daug kalbančių su savimi tai ženklas politikams, kad Gyventojai visą valstybės sistemą kiaurai permato ir mums nusičiurkšt į Visą Valstybės sistemą. Jei žmogus kalbasi su savimi - Jis turi gyvenimo patirties ir galbūt matė daug žiaurumo jei ne šiame tai artimuose gyvenimuose (pvz.: gyvendamas moterimi, todėl LB nusivylęs Valdžia ir gyvenamu kraštu)
Dracunculus vulgaris 2017-01-31 11:33
Savarankiškas gyvenimas yra natūralus reiškinys. Ir turėtų būti gėda dėl to skųstis. Kai kurie žmonės mąsto garsiai ne dėl to, kad jų niekas neišklauso, bet dėl to, kad jie geriau taip įsimena. Man asmeniškai patinka garsiai skaityt ir garsiai mąstyt, simuliuojant dialogą yra lengviau suvokti ką perskaitai ar sugalvoti uždavinio sprendimą. Na, o kitko nekomentuosiu, nes absoliutus kliedesiai.