Izraelis kardinaliai keičia požiūrį į kanapes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Profesorius :) 2017-02-01 14:00
vaistas! cia yra vaistas! kuris turi ta "salutini" poveiki kuris zmogu gydo! ar bent jau stipriai palengvina liga... https://www.facebook.com/uniladmag/vide ... 875788289/ dziugu,kad atsirado dar viena protinga salis. gaila,kad musu buduliu kraste toks grandiozinis ivykis vargu ar ivyks. nes gi reik,kad buduliai pateisintu savo alkoholiku varda... ne veltui esam tikri alhasai ant sito svieto...po rusu...gal...turbut... juk jei zmones nebegers taigi i biudzeta negaus daug milijonu pinigu kaip cia vienas is politiku buvo pasakes... (as ahu*linau) be to visokios 24 valandos ir kitos sudo vertos laidos netures ka rodyti...o alhasai uz kelis eurus gali susukti oskaro vertus vaidinimus kurie prie tv ekranu pritraukia isties daug ziurovu...(vienas is ju tai mano babulka )
Interasantas 2017-02-01 16:29
Puikus pastebėjimas, ir ką "Farai", "kriminalai" berodytų, nes dauguma visų nelaimingų įvykių, mūsų krašte siejami su alkoholiu, o jei visi persiorentuotų į NEMIRKYTOS, gal net sertifikuotos žolės vartojimą, visom tanybom darbo apčiuopaimai mažiau liktų.
vytautas50 2017-02-01 17:30
kiesza 2017-02-01 19:07
Galvoju dabar kurie žmonės labiau užknisa. Kominiai ar apsirūkę ? Kogero vienodai.. tad būtų logiška prilygint vienas kitam.. Tik tas žolės kvapas jau toks šlykštus netu sunku nesusikeikt prasilenkiant su ja prasmirdusiu praeiviu..
manciukaz 2017-02-02 05:48
Nu priruke, bent jau nesikabinėj prie kitu būn savo vietoj, ne taip kaip latrai šūkauj, kabinėjas ir vemmež kur papuol, geriau gatvėj prirūkiusi sutikt.. alkoholis - pigiausias ir vienas labiausiai naikinančiu organizma narkotiku, kuris priklausomybe sukelia greičiau nei dauguma kitu narkoniniu medžiagu. Apsišviesk biški..
kernel_panikuoja 2017-02-02 07:59
Prie ko cia alkoholis, jeigu tema yra kanabis? Jusu prielaida, kad geriantys persimes ant "zoles", yra tokia pat "validi", kaip kad prielaida, jog rukantys persimes ant alkoholio, ekstazi ar kito sudo. Kaip taisykle pirma prielaida vartoja kanabio salininkai, antra prielaida - pasisakantys uz griezta draudima. Abi yra mizeris.
Dracunculus vulgaris 2017-02-02 10:04
Nuo alkoholio priklausomybė atsiranda po truputį (vartojant jį labai dažnai), ji nėra staigi ir priklauso nuo žmogaus polinkio. Aš nematau žolės kaip pavojingo narkotiko, tačiau rankų mojavimas ir garsūs pareiškimai, kad tai yra panacėja tolygų tų žmonių pareiškimams, kurie žolę skelbią kaip žmogaus didžiausią nuodą. Ką aš noriu pasakyti, kad egzistuoja tik kraštutinės nuomonės..arba tai absoliučiai gerai arba tai absoliučiai blogai...ir kuomet žmonės susiskaldo į dvi tokias stovyklas yra sunku diskutuoti šia tema objektyviai, nes tie kurie sako jog žolė yra absoliutus gėris nenori matyti jos minusų, o tie, kurie sako jog tai blogis nenori matyti pliusų. Tiesa ta, kad ji nėra priklausomybę sukelianti medžiaga, tai pat ji palengvina kančią sergantiems sunkiomis ligomis ir ji turi tam tikrų teigiamų savybių kas liečia sunkių ligų gydymą. Bet tiesa taip pat yra ta, kad nors ji ir nesukelia priklausomybės normaliems vartotojams, ji gali sukelti priklausomybę paaugliams (kurių vystymasis vis dar vyksta), taip pat gali sukelti priklausomybę, kas linkę į chroniška medžiagų vartojimą...nėra juk daug žinoma apie ilgalaikes vartojimo pasekmes. Tai žodžiu...kiekviena medžiaga turi savo pliusus ir minusus, kuriuos reikia apsvarstyti.
Profesorius :) 2017-02-02 12:27
priklausomybe sukelia ir druska ir cukrus....beje tas priklausomybes lydi isties labai sunkios ir gyvenima zalojancios ligos...toliau dar biski apie zolyte ir siaures amerikos indenus. galbut ir nezinot,bet manau turetumet kazka zinot,kad siaures amerikos indenai ta zolyte ruke keleta tukstanciu metu.... mylejo gamta ir buvo su ja harmonijoje....bet kai prasidejo britu kolonizacijos era atvyke britai su savo alkoholiu tiesiogine ta zodzio prasme zude indenus... jie alkoholi vadino deginanciu vandeniu. tingiu cia daug rasyti,bet jei kam idomu tai susirasit patys apie tai info. alkoholis ir jo sukeltos ligos ir pan kasmet nusinesa kelis milijonus gyvybiu...kaip ir tabakas...kad konkreciai zole butu nuvariusi kazka i kapus dar neteko girdeti...kalbant apie zoles minusus tai...nu kazinau parukius buna tiesiog gera nuotaika atsiveria "cakros" buna pasineri i apmastymus i gilius apmastymus....buna kartais dziaugiesi paprastais dalykais tarsi butum mazas vaikas aisku dar viskas atrodo labai skanu ir labai gerai issimiegama jei dar rimciau tai del priklausomybes ane? tai zmogau buk stipresnis uz savo geidulius ir nereiks nieko kaltinti,kad esi silpnas ir bevalis .... beabejo jokiu budu nieko neskatinu vartoti!!! cia kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
Dracunculus vulgaris 2017-02-02 13:02
Na, taip alkoholis nėra geriau. Bet indėnų ilgo vartojimo pasekmių nelabai galima patikrinti. Juk tai kaip ir pats sakei, vartojo labai ilgai ir gan senai. Tai jei tyrimų galėtumėm laikyti tokį pasakymą "buvo indėnai ir rūkė ilgai ir nieko čia tokio" tai jau senai būtume nusitručyje nuo visokių medžiagų. Aš šnekėjau apie normalius mokslinius tyrimus ir žolės aktyviosios medžiagos stebėjimus...kur tyrimai yra kontroliuojami, o ne pagrindžiami empiriniais stebėjimais. Ir tyrimai atliekami yra tam, kad būtų susipažinta su medžiagos veikimu ir jos įtaka žmogaus organizmui...tam, kad išskirtų rizikos grupes ir legalizavimo atveju į tai atsižvelgtų ir kurtų funkcionalius įstatymus, kurie užkirstų jiems lengvą prieigą prie šios medžiagos, o ne šiaip sau aktyviai ieškoti minusų, kad politikai po to turėtų pagrindą grumot pirštu ir sakyt, kad nesveika. Jei tu kažką vartoji negi nenori žinot kas tai yra? O kas liečia priklausomybes...tu tikiuosi supranti šitą dalyką, kad žmonės, kurie yra priskiriami chroniškiems vartotojams ir apskritai rizikos grupėms, negali tiesiog taip paprastai pasisemti "valios", nes jie yra sergantys ir čia jau ne vien stiprybės reikalas. Apskritai jaučių iš tavęs tokį asmeninį savanaudiškumą...Tau yra gerai tai reikia ir legalizuoti, o kokią įtaką gali tai turėti kitiems tai jau jų reikalas. Kažkaip maniau, kad žolės rūkymas duoda kolektyviškumo jausmą, suvokimą, kad neesi vienas individas pasauly, o esi grupės dalis. Parūkydavau ir aš, bet puikiai suprantu, kad jei man neatsiranda šalutinių poveikių nereiškia, kad neatsiras kitam ar kad tai neturi įtakos mano organizmui. Ir šiaip... kaip ir rašiau ankščiau...kas labai už žolę tai jokios kritikos priimti nenori, kas prieš analogiškai tik atvirkščiai. Na tikrai...pats pagalvok...ar tikrai galima priskirti stipriam argumentui tokią frazę " siaures amerikos indenai ta zolyte ruke keleta tukstanciu metu.... mylejo gamta ir buvo su ja harmonijoje...."
Kirtiklis 2017-02-02 16:33
Tik dabar tai supratai? Jiems yra visiškai vienodai. Visi pasisako už, be nori laisvai nueiti ir nusipirkti kaip batono, ir laisvai traukti suktines. O dabar to negali padaryti, reikia saugotis, reikia žinoti iš kur gauti ir panašiai. Čia kaip minėjo "čakras atvėrinėja, linksmiau pasidaro, nėra minusu jokių. Jie gi nediskutuoja kaip koks X augalas kuris nesvaigina taptu prieinamas Lietuvoje, kaip butu gerai ir kaip gydytu visus aplinkui. Ne, tokio nereik. Išskirtu mokslininkai ir padarytu taip kad kanapės kaip sakoma "neduotų galvon" o tik padėtų asma sergantiems ir neliktų jokio svaiginančio poveikio, išgaruotų kaip dūmas visi kuriems taip reikia jos. Čia kaip buvo pritempta Alkoholis ir virtuvė, lyg tai tooooks svarbus ingridientas Lietuviškai virtuvei, kad sumažinus jo kieki žlugtu virtuvė.
immortallt 2017-02-02 16:56
Dracunculus vulgaris, o jei kažkam blogai, tai reikia uždrausti? Nu va atėjo Karbauskis, jis kavos negeria ir čia šetoną ir demonus jau mato. Tai jau uždraus. Demonus pradės matyti visur, ko jis nevartoja. Tai nėra kriterijus, pagal kurį galima spręsti, drausti, ar ne. Tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Kirtiklis, vat jei pradėtų gaminti visus alkoholinius gėrimus be alkoholio, ypač tuos pigesnius, mažiau nei 25€ už litrą, tada tikrai jų poreikis liktų nulinis. Nealkoholinį alų šiaip taip pavyko prakišti, nes dar alus turi kažkokį išraiškingesnį skonį.
Dracunculus vulgaris 2017-02-02 17:59
Aš nekalbėjau apie uždraudimus. Mano pagrindinė mintis buvo ta, kad prieš legalizuojant reikia gerai ištirti ir kuo daugiau apie šią medžiagą sužinoti ir tada sudaryti įstatymus kas liečia jos vartojimą. Kaip negalima lengva ranka visko drausti kas tau nepatinka arba apie ką tu neturi žinių, taip ir negalima lengva ranka ir leisti. Reikia stengtis žiūrėti kiek galima objektyviau ir neleisti savo asmeniniams pomėgiams ar ne pomėgiams kišti kojos. Taip pat neturėjau minty, kad legalizavimas yra blogai ir aš esu prieš. Tiesiog aš esu už tai, kad būtų atlikti normalūs ne propagandiniai ar nupirkti tyrimai, ištirtas jų ilgalaikis poveikis, įvertintos rizikos grupės ir tt... nepaisant tyrimų dar reikėtų gerai atsižvelgti į kitų legalizavusių šalių praktiką, su kokiomis problemomis ar teigiamais efektais jos susiduria. Kadangi šis įstatymas būtų taikomas visuomenei todėl krenta atsakomybė įvertinti šiuos ir daugely kitų aspektų. Ir galiausiai kita priežastis..kodėl aš vis kišu tą pasiūlymą, kad reikia apgalvoti ir ištirti...nes kalbant apie mūsų šalį...ji yra smarkiai dezinformuota, politikai ne retai priima skubotus sprendimus, kurie nėra pagrįsti faktais...kad ir esami žolės draudimai...absurdas. Nėra dar tiek daug tyrimų atlikta, bet esami tikrai nenupiešia jos poveikio tokio destruktyvaus kaip, kad yra skelbiama. Ir..kažkaip..galvoju, kad jei būtų atlikti patikimi tyrimai, kurių faktų negalima būtų paneigti tai sustotu tas kvailas "smegenų pūdrinimas" ir galiausiai kaip normali šalis galėtume priimti sprendimus, kurie būtų daug maž visiems naudingi ir reikalingi. O ne tai, kad pakankamai nežinodami apie šią medžiagą iškart legalizuotumėm visai visuomenei ir po to kelioms dešimtims (dėl įvairių priežasčių) išsiugdžius priklausomybę vėl tektų uždrausti ir grįžti atgal su skaudžia patirtimi ar be jokių apsvarstymų uždrausti vien dėl to, kad kažkam nepatinka ir prarasti galimybę į labai efektyvų vaistą.
Kirtiklis 2017-02-02 20:40
Skirtumas tame kad kas geria nedeklaruoja kad jie prisideda prie mokesčių, kad tai gydo kažką. Geria nes nori apsvaigti. Bet žolės mėgėjai - ratais kvadratais vaikšto ir dėsto apie gydimus, ekonomiką, ir visa kita. Pateikia lyg išganymą.
vytautas50 2017-02-02 20:42
Profesorius :) 2017-02-03 15:41
TO. Dracunculus vulgaris. apie indenus buvo pastebejimas ir nieko daugiau ir kaip stipru argumenta tu si pasakyma pats pasirinkai... beje jei pasidometum daugiau tai tie tavo vadinami "normalus moksliniai tyrimai" yra daromi jau gan "senai"...jei pasidometum tikrai rastum ne viena ir ne du,o desimtys atliktu tyrimu su ta zolyte...ir pasikartosiu mokslo zmones budavo nustebinti jos gydomosiomis savybemis... sakai seniai butu nusitrucije nuo visokiu medziagu? dabar pagalvok kiek metu yra vartojamas alkoholis? kiek metu yra vartojamas tabakas? ant situ dvieju brudu yra pasede kaip minimum trecdalis populiacijos jei ne puse,o gal ir dar daugiau... nu ir ka man dabar daryti,kad yra chronisku silpnavaliu? jei jis zino,kad yra konkretus valios "slabakas" tai tegu bijo i ta puse paziuret,bet jei jo geiduliai stipresni uz jo valia tai cia tik jo paties reikalas,o ne mano. zmogus yra mastantis tai tegu ir masto. ir prie ko cia mano savanaudiskumas? cia yra mano nuomone...ir gerai ne tik man,o daugeliui zmoniu...del parukymo ir atsiradusio ar ne kazkokio kolektyviskumo jausmo ar kazkokio suvokimo cia jau kiekvieno asmeninis reikalas jaucia jis tai ar ne mmm organizmui salutini poveiki turi visos medziagos be isimties nelygu kaip tu i tai pazvelgsi TO. Kirtiklis na pvz as galiu belekada nueiti nusipirkti ir sau ramiai parukyti.... toliau immortallt pasake tai ka buciau tau pasakes...zmones geria ir pvz ruko ta zolyte del ivairiu priezasciu. klausyk tu gal daugiau pasidomek apie zole? ir tada palygink ta zole su legaliais (narkotikais) ir labai didele priklausomybe sukelenciu alkoholiu ir tabaku,ok? beje prisiminus anksciau,kaip per tv reklamas budavo propaguojamas kuo didesnis siu brudu vartojimas... vapse nuo taves trenkia sovietiniu poziuriu ar tik nebusi dar ta sovietinio mastymo atgyvena? TO Vytautas50. sakyciau tavo komentare yra teisybes kaip ir visu kitu Ir. kritika as priemu visokia nes kritika veda i apmastymus kurie priveda prie papildomu klausimu ir isvadu,o tai tik i nauda. esam mastantys tai ir mastykim nes nuo to tampam tik protingesni IR DAR SYKI. JOKIU BUDU NIEKO NESKATINU VARTOTI!!! Visi einam savo keliu ir tegu jis buna kuo lygesnis
immortallt 2017-02-03 15:45
Dracunculus vulgaris, dauguma medžiagų ir prekių esančių rinkoje nėra gerai ištirti, nes viską gerai ištirti kainuoja itin brangiai, o nesant duomenų, iš vis neištirsi. Žinoma, yra produktai, kurie prieš paleidimą privalomai labiau tiriami, bet yra produktai, ypač jei natūralios kilmės ir nėra įtrauktas kaip nuodas, kurį leidžiama laisviau pardavinėti. O dėl žalos, šiaip alkoholio ir tabako įrodyta žala daug didesnė nei didžiausių kritikų metami kaltinimai dėl žalos kanapėms. Tai kaip ir turėtų pagal šį kriterijų iškart uždrausti tabaką ir alkoholį, arba įteisinti žolę.
Kirtiklis 2017-02-03 18:20
Negyvenau sovietmečiu.
Dracunculus vulgaris 2017-02-04 10:44
Dėl tyrimų...pasidomėta ir žinau, kad jų yra nemažai, bet reikia atkreipti dėmesį į tai kas juose rašoma. Nesiginčyju, kad rasta teigiamų rezultatų, tikrai ne, bet taip pat yra daug tyrimų, kurie negali prieiti prie tų pačių ar panašių išvadų. Todėl jų reikia atlikti kuo daugiau. Daug kartu esu minėjusi, kad ilgalaikio vartojimo tyrimų nėra daug ir jie yra ypač svarbūs. Ir ilgalaikio vartojimo nereikia maišyt su vietiniu medžiagos veikimu. Ir sutinku, kad rūkymas ir alkoholis daro didelę žalą. Tačiau visiškas ūždraudimas geresnės situacijos nesukurtų. Kaip ir nesukurtų geresnės situacijos žolės neigiamo poveikio propaganda ar neapgalvotas jos legalizavimas. Nežinau kaip man išsireikšti, kad teisingiau suprastumėt, aš neesu prieš legalizavimą, puikiai suprantu, kad yra kitų daug kenksmingų produktų, ir tiesiog esu už tai, kad būtų įvertintas žolės poveikis, galimos rizikos ir iškarto sugalvotos įvairios prevencijos...esmė tiesiog atsakingai legalizuoti. Tad nesuprantu kas tame yra blogai?
Profesorius :) 2017-02-04 12:52
Kirtikli apie kito zmogelio problemas,kad jis negales susirasti "mano" zmogaus nr ir nusipirkti parukyti??? tu rimtai?? ir koki cia skirtuma tureciau iziureti? DD beje musarai zolininku beveik negaudo gali isivaizduoti toki dalyka? net musarai supranta,kad tai nera toks blogis koki kai kurie atsilupeliai bando piesti... matiai asmenu nuo jos prilausanciu ane? gal ir pats toks buvai? tai kas tam zmogui buvo gal papasakosi? konvulsijos kokios ji draske ar dar kazkokie "athodai" buvo? ka turejei omeny su ta problema? as turejau minty,kad anksciau buvo baisiai propaguojamas cigareciu rukymas ir alkoholio gerimas. kaip kokios kases rungtynes tai pyst iskart alaus reklama...nes gi blaivus zmogus neklykaus kaip nesveikas, prisigerus??? beje tu pamastyk kokias socialines pasekmes sukuria alkoholis ir zole!!! cigaretes gal ir isplauke,bet netgi sitas puslapis megaujasi alkoholio reklamomis DDD tai sakyk kokios tos isplaukiancios pasekmes?????????????????? o kodel tu turetum juose matyti kazkoki geri??? tu aplamai man gali pasakyti kas yra geris? as turejau minty,kad zole tiesiog turi labai galingu gydomuju galiu.... prie ko cia legalizavimas ir akcijos? Kanadoje,Olandijoje,Paragvajuje,JAV,Izraelis,Airija ir UK is dalies (net Siaures Korejos "Verchas" nedraudzia ) yra legalizavusios...salys yra bene labiausiai pazengusios pasaulyje ja naudoja zmoniu sunkioms ligoms gydyti o cia islindes kazkoks budulis tai yra TU Kirtikli delioji man cia savo kazkokias terorijas,kad eik tu sau cia yra baisi narkata... ZMOGAU!!! SAKYK KIEK TAU METU??????????????????????????????? jei ne paslaptis. Dracunculus Vulgaris. tau nuo ilgalaikio kvepavimo plauciai gadinasi tu gal maziau kvepuok? arba vandens maziau gerk nes inkstai eina "saibom" arba valgyk maziau nes skrandis,zarnynas ir aplamai kunas gadinasi. ilgalaikiais tyrimais tai yra irodyta ;DDD krc pasiskaityk tu ka rasiau Kirtikliui ir gal tau bus aiskiau...jau vien ka pasako socialinis musu salies gyvenimas...prasigere per visus galus...pijoku tauta... is savo poziurio jusu (Kirtiklio ir Dracunculus Vulgaris) komentaruose matau ta krisleli tiesos,bet...na jus tikrai esat apgailetini ir visiskai neverti mano sugaisto laiko atsakyti i jusu nuomone kuri man yra tiesiog apgailetina...bet vis tik nepasikuklinau ir sugaisau ta laika. kai pas zmogu toks siauras mastymas ir poziuris tai su juo buna ne diskusija,o savo galvos dauzymas i siena bandant kurciam pasakyt tai ko jis negali isgirst nes (siuo atveju tai yra jusu tiesiog to nenorima) as nesuprantu jus ziniu neziurit ar mazai skaitot? juk kaip tik koks kriminalas tai ziurek girtas taip padare,o ne apsirukes. aisku visada buna isimciu,bet nesuprantu kodel iskart ta kazka reik sutript? IR JOKIU BUDU NESKATINU NIEKO VARTOTI!!!!!
Kirtiklis 2017-02-04 17:52
Ar tikrai?