Nevalgote pusryčių? Mokslininkai jums turi dar daugiau blogų žinių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2017-02-02 16:57
Eilinis pretekstas pakalbėti apie sveiką mitybą, druskos ir cukraus žalą bei nutukimą. Gal pasvarstykim, kiek sveika tokia rekomendacija aplinkoje, kur „pusryčiai“ suprantami kaip britiškas brančas (kiaušinienė su degintais lašiniais, kalnu konservuotų pupelių ir t.t.) arba amerikoniški Kellogs dribsniai (ir jų europietiška Nestle atmaina), kurių sudėtyje 99% angliavandenių. Sorry, aš jau verčiau lėkdamas į darbą pasitenkinsiu croissantu su kava, cigarete ir obuoliu.
vanduo4 2017-02-02 17:51
- Nėra ko pykti. Čia aprašytas paprastas ir genialus būdas, kaip ilgiau gyventi sveikai. - Jeigu nevalgai pusryčių: 1. Organizmas patiria stresą dėl maistinių medžiagų trūkumo; 2. Gavęs maisto vėliau, organizmas visais įmanomais būdais kaupia atsargas tam atvejui jeigu bus maisto trūkumas - riebalai kraujyje (cholesterolis), riebalai ant kūno, riebėjančios kepenys, harmoninės pusiausvyros sutrikimai lemiantys (skydliaukės) susidėvėjimą ir pan.; 3. atsiranda nutukimas; sutrinka riebalų skaidymas ir atsiranda diabetas; apkraunama širdis; žalojamos kepenys; žalojama skydliaukė; 4. organizmas dėvisi stipriau - anksčiau pasireiškia ligos. Sėkmės.
shift 2017-02-03 02:00
rwc 2017-02-03 10:58
Man irgi įdomu, iš kur pas tipišką vidutines pajamas gaunantį sėdimą darbą dirbantį vakarietį stresas dėl kalorijų trūkumo ryte neprisikimšus skrandžio. Gal kaip tik stresas nepakankamai išsimiegojus, kai reikia per valandą su visais dušais, vaikų aprengimais ir t.t. išsiruošti į darbą. Kiaušiniene užkištas miegantis skrandis plyšti gali, kol darbe atsirasi (gali kiekvieną rytą virti tikrą, vis kitokią košę, bet ar rimtai tokiais žaidimais kas nors užsiima?). Tuo labiau, kad vis daugiau įstaigų darbo dieną pradeda nuo pasitarimo, kurį galima suderinti su arbatėle ir bufetu, o ir pietų pertrauka dažnai būna ankstyva, ne darbo dienos vidury. Tokie pritempti apibendrinimai bandant visus sumauti ant vieno kurpalio, kaip straipsnyje, man atrodo ganėtinai kreivai. Va, jei žmogus dieną pradeda pasivaikščiojimu su šunimi ar apsilankymu baseine, tada sutinku – kvaila būtų po to nepasistiprinti. pusryčiai man yra norma. Kad ir kaip ten būtų, tikrai ne pagrindinis dienos valgymas. Ne į laukus dirbti važiuoju, kad ryte reikėtų prisiryti visai dienai (ir nemanau, kad tai būtų sveika bet kuriuo atveju).
PCP 2017-02-03 11:58
Yra tokių kur išvis kartą per parą valgo, bet aside visokius marginalus, vis tik 99% bodybuilderių, sportininkų bei šiaip sveikai atrodančių žmonių pusryčius vis tik valgo. visada. O kad nutukimas ir antsvoris labai koreliuoja su antsvoriu tai tyrimų pridaryta pilna. Jeigu moksliniai popieriai įspudžio nedaro galit pasiklausinėti patys, arba paklaust trenerių sporto klubuose pas kuriuos ateina žmonės su svorio problemom. Ble, tos 5min kurias užima užpilt ir susrėbt müsli su pienu tikrai sprendžia jūsų miego problemą ir yra esminės. Aišku "vaikiški" dribsniai su 30% cukraus sudėtyje ar deginti lašiniai jau kita tema bet kogero netgi tai yra geriau negu nieko. Krč. Valgykit pusryčius.
vanduo4 2017-02-04 03:57
Manau čia klysti tu. Valgymas daug kartų per dieną, visą organizmą skatina dirbti reguliariai ir neapkraunant. Jeigu tu prisiryji - va tada tu tikrai apkrauni organizmą. Čia tas pats kaip nebėgioji mėnesį, o paskui vieną rytą staiga nubėgi 50 km. - Turintiems aukštą cholesterolį, daktarai rekomenduoja valgyti reguliariai kas ~5 val. 4-5 kartus per dieną po kumščio dydžio porciją.