Auksinis receptas, kaip galima uždirbti daugiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2017-03-04 13:41
Visada maniau ir dabar manau, kad darboholizmas ne į naudą išeina tiek darbuotojui, tiek įmonei.
FtBall 2017-03-04 14:08
Aš irgi tą patį pastebėjau. Dirbu maždaug 30 valandų darbo savaitę, o mano atlyginimas kyla sparčiau, nei kolegų, kurie dirba pilną darbo savaitę.
Arthuras 2017-03-04 15:36
Sakyčiau klaidingai interpretuojami rezultatai. Mažiau dirbantys uždirba daugiau tikrai ne dėl to, kad gali ilgiau pabūti su šeima ar draugais, ar kad gali pailsėti. Nebent kalbame apie žiaurus viršvalandžius - t.y. po 50-60 valandų per savaitę, kuomet pasireiškia didžiulis nuovargis. Visų pirma, didžioji dalis visų darbo vietų yra daugiau mažiau monotoniškos. T.y. didžioji dalis laiko yra skiriama ne kūrybiniam darbui, o tiesiog darymui to, ką ir taip labai gerai žinai. Esmė tokia, kad dirbdamas 30 valandų per savaitę tu darbo vietoje išmoksi lygiai tiek pat (arba beveik tiek pat), kiek tas, kuris dirbs 50 valandų. Tik padarysi mažiau darbo. Bet, dirbdamas mažiau tu gali užsiimti savišvieta - skaityti, lankyti kursus, plėsti akiratį savo srityje. Kyla klausimas - kas turi didesnę derybinę galią su darbdaviu? Tas, kuris daug padaro (turiu omenyje kiekį), ar tas, kuris padaro mažiau, bet GALI padaryti labai sudėtingus darbus? Atsakymas akivaizdus. Taigi mano išvados būtų: jei yra energijos dirbti viršvalandžius - geriau jau mokykitės. Ilgainiui tikrai atsipirks.
mnv 2017-03-04 16:09
Dar jaučiu jei pats sedėčiau vadovo kėdėje, tai apie išejusius iš darbo laiku nieko nepagalvočiau, tuo tarpu jei sedėtų kas 1 ar 2 ilgiau nei kiti, tai ne apie darbštumą galvočiau, o "lopas nespėja"
Arthuras 2017-03-04 16:22
Geriau tu gal ir nesėsk į tą vadovo kėdę... Neįvertinus darbuotojo atlikto darbo kiekio ir darbo sudėtingumo spręsti, kad jis lopas - trumparegiška. "Lopas nespėja" taikyti galima tik tuomet (kas reikštų, jog asmuo tiesiog yra lėtesnis), kai darbas pakankamai primityvus, visiems darbuotojams daugiau mažiau vienodas ir visų darbuotojų kvalifikacija - irgi daugiau mažiau vienoda. Man didesnis lopas atrodo tas, kuris gavęs darbą, kurio nesugeba šiuo metu atlikti, išeina iš darbo taip preciziškai, kaip šveicariškas laikrodis. T.y. parodo, kad jis to darbo atlikti ir nenori išmokti.
mch0lic 2017-03-05 13:36
Čia dar žiūrint ką darai, kokios maksimos kasoje dirbdamas tikrai taip nesidžiaugtum. Iš tikro net jei atlyginimas ir nekyla, tavo atveju turi papildomų 10h/sav kurias gali išnaudot smulkiojo verslo kūrimui, hobiams ar dar kažkam, kas ilguoju laikotarpiu greičiausiai generuos papildomas pajamas.