Šis tas netikėto: kokią odos spalvą įgautumėme gyvendami Marse? (Video)  (1)

Mokslininkai kiekvieną dieną atlieka tyrimus, bandydami išsiaiškinti, kas dar, be mūsų, gyvena visatoje. Daugybę teorijų ir baisių pasakojimų apie Marsą tikriausiai teko girdėti ne vienam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra teigiančių, kad žmonėms kada nors teks palikti Žemę ir emigruoti į kitą planetą (greičiausiai būtent į Raudonąją planetą), tačiau gyvenimas Marse visgi kelia daug abejonių. Kaip ten kvėpuotume, valgytume, ką gertume?

Mokslininkai atskleidė keletą detalių, padėsiančių įsivaizduoti gyvenimą Raudonojoje planetoje. Jeigu Antarktidoje oro temperatūra nukrenta iki -61°C, tai įsivaizduokite, kad Marse ji gali nukristi iki -125 °C.

Žemės atmosferoje daugiausia yra azoto (78 procentai), o Marse – anglies dvideginio (95 procentai). Žemėje anglies dvideginio yra tik 0,04 procento, todėl akivaizdu, kad tokioje aplinkoje kaip Raudonoji planeta mes gyventi negalėtume. Žinoma, jeigu pavyktų pasodinti daugybę medžių (tačiau jiems reikia vandens) arba labai greitai adaptuotis, galbūt šansų išgyventi ir atsirastų.

Biologas iš Teksaso, vardu Scottas Solomonas, atskleidė, kad žmonijai prisitaikius prie Marso aplinkos, vėliau gali pasitaikyti apsigimimų. Be to, kadangi Marso gravitacinė jėga yra daug silpnesnė nei Žemės, tikėtina, kad žmonės gimtų su labai silpnais kaulais. Vyras taip pat teigė, kad žmonių oda įgautų oranžinį atspalvį dėl organizmo susikurtos apsaugos nuo radiacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(15)
(6)
(9)

Komentarai (1)