Nyksta protingoji visuomenės dalis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-03-16 14:23
Vienas veiksmas iššaukia kitą- t.y.- mažesnis dėmesys švietimui ir propaganda, bei brukama reklama paremtos medijos = žmonės su mažesniu IQ, kurie bus labiau linkę į religiją. Aišku didelę reikšmę visam tam turės ir didysis tautų migravimas, jų silpnos integracijos padariniai gali skaudžiai atsiliepti ilguoju laikotarpiu.
AAA000 2017-03-16 21:24
citata: "Žinoma, galima būtų teigti, kad žmonės, gimę religingose šeimose, gali pasirinkti tapti ateistais (arba atvirkščiai), bet ankstesniais tyrimais įrodyta, kad religinės pažiūros iš esmės yra paveldimos. Ir ne tik dėl auklėjimo – aptiktas net ir genetinis religingumo pagrindas." noreciau pamatyt tyrimus, kur moksliskai irode, kad religingumas genais persiduoda ------------- yra kitas dalykas - nereligingi yra protingesni ir butent del to geriau adaptuojasi. ir visai nesvarbu, kad palikuoniu gimsta maziau. svarbu kiek laiko tie palikuonys gyvena aktyviai. jei ten religingi idiotai issipjauna del savo religiniu motyvu - tai nespeja nieko gero nuveikt. reikia skaiciuot gyvenimo trukmes kiekius. jei nereligingas nugyvena 90 metu, o religingas tik 30 - tai religingiems nera sansu net jei veisis 2 kartus sparciau. ta prasme as noriu pasakyt, kad analize greiciausiai dare kazkokie protingi - bet interpretacines analizes isvadas tai tikrai kad suformulavo idiotai... mokslo veikloje aplamai irgi yra kruvos idiotu. tai kad kazkas paraso "moksliniai tyrimai" - dar nereiskia, kad tie tyrimai tampa kazkuo vertingi savaime. viduramziais religine valdzia irgi turejo savo mokslininkus kokios kokybes moksla jie dare, manau aisku savaime
Hmz 2017-03-17 11:37
Religingumas gal ir ne, bet patiklumas ir polinkis į mistinius potyrius gali būti paveldimi.
Algucis R 2017-03-19 20:57
O ar tai ne tas pats IQ trūkumas paveldimas ?
moo 2017-03-20 10:18
Na taip, kaip tik numečiau svorio.
immortallt 2017-03-20 10:48
Na ir šiaip visa politika ir socialinis "teisingumas" remia daugintis būtent idiotus. Protingiems žmonėms ne tiek reikia vaiko pinigų. Jiem labiau reikia mokyklų, darželių geresnės veiklos. Stovyklos ir pan. dalykai - vaikų užimtumas. Jei norima finansiškai prisidėti, tai tik mokesčių lengvatos, bet ne pinigai nedirbantiems. Valstybė turi padėti išlaikyti vaiką, bet ne mokėti, už jo išlaikymą. Tai du skirtingi požiūriai, kurie turi skirtingas pasekmes. Gryni pinigai į rankas skatina idiotus. Vaikų užimtumas, mokestinės lengvatos - neaktualu asocialiems ar gyvenantiems iš vaikų pinigų. Aktualu tiems, kurie patys savo vaikus išlaiko. Tad ir jiems būtent reikia padėti. Tokie tėvai išaugins ir vaikus, kurie patys prisidės prie visuomenės kūrimo. Gi ką gali išmokti vaikas iš tėvų, kurie visą gyvenimą nedirba ir gyvena iš to, kad vaikus augina? Taigi tie vaikai išvis nebesupranta, kaip galima dirbti? Gi tai žemina.
rwc 2017-03-21 08:15
Eilinis leftistinis bullshitas piktybiškai darkant statistiką. Pirma, identiškų dvynių ir genetiškai nesusijusių įbrolių tyrimai nerodo jokios reikšmingos paveldimumo įtakos IQ rodikliams vaikystėje ir jaunystėje. T.y., sveiko žmogaus polinkis turėti tam tikrą IQ rodiklį konkrečiame amžiuje yra tiek pat paveldimas, kaip pirštų ar dantų skaičius, apendiksas, apyvarpė ar skylutės ausų speneliuose. Antra, trečia ir ketvirta – neturiu dabar laiko atmušinėt šito pseudointelektualinio antireliginio šūdo. Lai veidrodžius pasiima, nusisamdo psichoterapeutus, išlenda iš skarbonkės ar dar kažką. Su ateizmu į >135 klubą nepriima, šiame klube likimo nuskriaustus (sorry, neįdomu tavo konfesija) spiria per bortą. Mokytis reikėjo, tai būtų išmokę, kad ateizmas tėra eilinė religija.
Niemand 2017-03-21 10:29
Žiūrint kokia tavo ateizmo samprata. >135 klube apie 95 proc. yra ateistai arba agnostikai priklausomai nuo sampratos.